Julkaistu: 07.12.2017 16:47
-
Päivitetty: 08.12.2017 10:06

Alle viisikymppisiltä pääsy kielletty! - Seniorisinkut löysivät tanssipaikan keskustasta

  • Kuva: Juhani Salo / HäSa / arkisto
    Kuva: Juhani Salo / HäSa / arkisto

Hämeenlinnalaisravintola Night Life järjestää jälleen tänä perjantaina senioritanssit, joihin pääsyvaatimuksena on vähintään 50 vuoden ikä.

Toiminta on käynnistynyt Hämeen Setlementin Seniorisinkkujen pyynnöstä. Tansseihin ovat sinkkujen lisäksi tervetulleita myös pariskunnat, kunhan ikä riittää.

Idea tanssi-iltojen järjestämisestä syntyi toissa keväänä, kun Setlementti kartoitti seniorisinkkujen toiveita. Toiveena oli myös, että tanssipaikka löytyisi keskikaupungilta, ja siksi vertaisohjaaja Kirsti Tawast otti yhteyttä yökerho Night Lifeen.

– He päättivät ennakkoluulottomasti avata nuorison suosiman ravintolan meille plus viisikymppisille, Tawast kiittelee.

Tanssi-iltoja on ollut toistaiseksi muutama, ja ihmiset ovat viihtyneet niissä. Mukaan mahtuisi kuitenkin enemmänkin tanssihaluisia.

Senioritanssit järjestetään Night Lifessa perjantaina 8. joulukuuta kello 18–23. Tanssimusiikkia soittaa DJ, ja myös musiikkitoiveita otetaan vastaan. HÄSA

 

 

Kolmea eri ostajaa venekaupoilla huijannut mies sai torstaina puolen vuoden ehdollisen vankeustuomion Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa.Forssassa asunut nuori mies oli viime keväänä laatinut suositulle veneiden myyntisivustolle kuvallisen ilmoituksen Buster XL -mallisesta moottoriveneestä

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, Hämeenlinnan Mieskuoron johtaja Anneli Julén ja kuoron puheenjohtaja Heikki Lindroth järjestävät kaupunkilaisille juhlaohjelmaa tammikuulle.    Kuva: Pekka Rautiainen

Vieläkö juhlituttaa? Kun satavuotiaan Suomen h-hetki on onnellisesti takana, voi kalenteria alkaa täyttää uusilla merkkivuosiin liittyvillä tapahtumilla. Hämeenlinnan Mieskuoro sai alkunsa vuonna 1922 perustetusta Kerho kvartetista, joten sen 95-vuotispäivä osui tämän vuoden marraskuulle.

Kuva: Jukka Viitaniemi

Pälkäneentiellä sattuneen peräänajon raivaustyöt hidastavat liikennettä Hämeenlinnan Tiiriössä.Onnettomuuspaikalla, eli Kirstulan kartanon kohdalla, on toistaiseksi vain yksi kaista käytössä.Hälytyskeskus sai ilmoituksen onnettomuudesta hieman kello yhtä.

Lohen hinta on viimeiset kolme vuotta pysytellyt poikkeuksellisen korkeana. Arkistokuva

Lohen poikkeuksellisen korkea hinta on notkauttanut kalan kulutuksen kasvua Suomessa.Suomen kalamarkkinoilla myydään paljon lohikaloja. Puolet niistä on lohta ja puolet kirjolohta.Lohi tuodaan Norjasta, ja kirjolohesta puolet on kotimaista ja puolet Ruotsissa kasvatettua.