Julkaistu: 10.12.2017 22:22
-
Päivitetty: 11.12.2017 11:47

Ehtiikö kelluva ravintola ensi kesäksi?

  • Tytti Sirola esitteli yhtä mahdollista kelluvaa ravintolamallia viime vuoden marraskuussa. Kuva: Terho Aalto / HäSa / arkisto
    Tytti Sirola esitteli yhtä mahdollista kelluvaa ravintolamallia viime vuoden marraskuussa. Kuva: Terho Aalto / HäSa / arkisto
Engelinrantaan on suunniteltu jo pari kesää kelluvaa ravintolaa. Vieläkö suunnitelmat ovat vireillä toimitusjohtaja Tytti Sirola kelluviin rakennuksiin erikoistuneesta Bluet oy:stä?

– Kyllä asia edelleen on vireillä. Olemme juuri saaneet täydennettyä aluehallintovirastoon jätettyä vesilupahakemusta yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Ehtiikö kelluva ravintola ensi kesäksi?

– En usko, että isompaa ravintolaa ehditään saamaan ensi kesäksi. Yleensä avilla menee vesiluvan käsittelyssä 6–12 kuukautta, emmekä saa rakennuslupaa ennen kuin vesilupa on olemassa. Sitä voi tietysti toivoa, että käsittely nyt sujuisi nopeammin, sillä lupa on ollut vireillä jo viime keväästä lähtien. Nyt hakemus on kuitenkin siirretty kaupungin nimiin.

Mikä on realistinen tavoite?

– Ravintola pitäisi saada käyttöön kesäkautta ajatellen jo toukokuussa, joten aikaa rakentamiseen olisi keväällä todella vähän. Me tähtäämme vuoteen 2019, mikä sinänsä on ihan ok. Rakentamisen voisi aloittaa ensi syksynä. Pienempi kesäkahvila on toki edelleen mahdollinen myös ensi kesäksi. Pop up -kahvilahan oli suunnitteilla jo viime kesäksi.

Vesilupaa on haettu kelluvalle ravintolalle, saunalle, uima-altaille sekä niitä ympäröivälle laiturialueelle. Ovatko suunnitelmat yhä ennallaan?

– Ei suunnitelmia ole tässä vaiheessa muutettu. Mehän emme ole näissä hankkeissa lopullinen operaattori, vaan moottori, jonka tarkoituksena on laittaa hankkeet liikkeelle. Muutama operaattori on mukana keskusteluissa. Vesilupaa on haettu siten, että siinä on pelivaraa muuttaa esimerkiksi ravintolan kokoa tai saunojen määrää, Tytti Sirola kertoo.

Miksi vesilupahakemus on nyt laitettu kaupungin nimiin, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo?

– Katsoimme, että se on kaupungin kannalta helpompi ja ehkä turvallisempikin, koska kaupunki omistaa myös maa-alueen. Bluet on edelleen mukana asiantuntijana, mutta lupaa ei ole sidottu heidän mukanaoloonsa. Hakemus on jätetty sisään aviin ja sieltä on saatu kommenttejakin. Uskoisin, että lupaa tulee kesään mennessä. HäSa

 

 

Kommentit

Millainen konsultti nyt on löydetty veronmaksajien rahoja haaskaamaan? TEEMU ja TYYNE on veronmaksajien rahoilla (pääosin) saatu osittain siivottua Vanajan rannasta. Apulaisjohtaja on todennut, ettei BLUET OY pysty kelluvaa tai uppoavaa ravintolaa kustantamaan/ylläpitämään joten piikki auki heti alusta alkaen. Virvelin rannassa on jo yksi kesäpaikka jossa omistaja tekee työtään omalla rahalla, kasinon rannassa toinen yrittäjä ja Vaakunalla tsitaa olla myös kesäterassi ja Aulangolla löytyy vielä neljäs. Eikö ole kummallista jos kaupunki alkaa kilpailla yrittäjien kanssa veronmaksajien turvatessa kulut? Niin ja viides paikka taitaa olla vielä Kantolan venesatamassa! Onhan näitä kesän helpotuspisteitä jos vaikka intiaanimallista kesää olisi luvassa.
 Suomenkasarmin porteille on tarkoitus pystyttää opaskartat. Turuntien puoleisella portilla sijaitseva ajokieltomerkki on saanut myös jotkut jalankulkijat luulemaan, ettei alueelle ole mitään asiaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Suomenkasarmin alueelle johtava portti Turuntiellä herättää hämmennystä.Näyttävä ajokielto on saanut ainakin jotkut jalankulkijatkin luulemaan, ettei alueelle sovi mennä, vaikka se on nykyään avoinna kaikelle kansalle.Kasarmialueen reilut kaksi vuotta sitten ostanut Petri Yrjö-Koskinen kertoo, että

Sohvapöytä on Anni Nupposen kodissa varattu palapelien teolle. Palapelien kokoamista yrittää monesti estää Miisu-kissa, joka vaatii omistajansa huomiota itselleen. Kuva: Sini Laitinen

Kirjailija Anni Nupposen sohvapöydälle eivät juuri teekupposet tai hellyyttä kerjäävät kissat mahdu, sillä pöytä on varattu muuhun käyttöön.– Tein lapsena mielelläni palapelejä, ja viitisen vuotta sitten aloin tehdä niitä taas uudelleen. Suosikkipalapeleissäni on 1 000–2 000 palaa.

Amerikkalainen jalkapallo toi Lontoosta kotoisin olevan James Perrineaun Suomeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Hämeenlinnassa hän on asunut noin vuoden.

"Hämeenlinnassa on kaikki mitä tarvitsen, vaikka tätä ei voikaan verrata Lontooseen. Sukuni on kotoisin Karibialta, mutta kaikki asuvat Etelä-Lontoossa.Olen oppinut nauttimaan Hämeenlinnan rauhallisuudesta, ehkä olen kasvamassa aikuiseksi. Minusta tuntuu, että saattaisin asettua Hämeenlinnaan.