Julkaistu: 13.12.2017 15:45
-
Päivitetty: 13.12.2017 17:20

Omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Tuuloksessa – Henkilövahingoilta vältyttiin

  • Omakotitalo paloi useita tunteja Tuuloksessa Vuorentaustantiellä keskiviikkoiltapäivällä. Sammutustyöt tehtiin niin, että poliisi pystyy aloittamaan syttymissyyn selvittämisen torstaina. Kuva: Esko Tuovinen
    Omakotitalo paloi useita tunteja Tuuloksessa Vuorentaustantiellä keskiviikkoiltapäivällä. Sammutustyöt tehtiin niin, että poliisi pystyy aloittamaan syttymissyyn selvittämisen torstaina. Kuva: Esko Tuovinen

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Tuuloksessa Vuorentaustantiellä Hämeenlinnassa. Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Sairialan kylässä keskiviikkona puoli kolmen aikaan iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Niko Kokko kertoo, että henkilövahingoilta vältyttiin, mutta talo tuhoutui tulipalossa täysin. Omakotitalossa oli palon syttymisaikaan yksi henkilö, joka pääsi itse poistumaan rakennuksesta.

Paloa ei ollut saatu sammumaan täysin vielä kaksi tuntia hälytyksen jälkeen.

– Raunioita sammutellaan ja hiillosta jäähdytetään. Ajamme vettä tuhoutuneen rakennuksen jäämistöön. Joitakin seiniä on pystyssä, mutta selkeästi on vielä näkyvää liekkiä. Jäähtymis- ja kytemisvaihe kestää useita tunteja. Sananmukaisesti rakennus on täysin tuhoutunut, Kokko kertoo.

– Jo alkutiedot olivat, että rakennuksen ikkunoista lyövät liekit ulos. Tiesimme jo ennen kuin pääsimme paikalle, että rakennus tuhoutuu täysin.

Palopaikalla oli kolme pelastusyksikköä ja kolme säiliöautoa. Pelastuslaitos ja poliisi alkavat selvittää mahdollista syttymissyytä torstaina.

 

 Suomenkasarmin porteille on tarkoitus pystyttää opaskartat. Turuntien puoleisella portilla sijaitseva ajokieltomerkki on saanut myös jotkut jalankulkijat luulemaan, ettei alueelle ole mitään asiaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Suomenkasarmin alueelle johtava portti Turuntiellä herättää hämmennystä.Näyttävä ajokielto on saanut ainakin jotkut jalankulkijatkin luulemaan, ettei alueelle sovi mennä, vaikka se on nykyään avoinna kaikelle kansalle.Kasarmialueen reilut kaksi vuotta sitten ostanut Petri Yrjö-Koskinen kertoo, että

Sohvapöytä on Anni Nupposen kodissa varattu palapelien teolle. Palapelien kokoamista yrittää monesti estää Miisu-kissa, joka vaatii omistajansa huomiota itselleen. Kuva: Sini Laitinen

Kirjailija Anni Nupposen sohvapöydälle eivät juuri teekupposet tai hellyyttä kerjäävät kissat mahdu, sillä pöytä on varattu muuhun käyttöön.– Tein lapsena mielelläni palapelejä, ja viitisen vuotta sitten aloin tehdä niitä taas uudelleen. Suosikkipalapeleissäni on 1 000–2 000 palaa.

Amerikkalainen jalkapallo toi Lontoosta kotoisin olevan James Perrineaun Suomeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Hämeenlinnassa hän on asunut noin vuoden.

"Hämeenlinnassa on kaikki mitä tarvitsen, vaikka tätä ei voikaan verrata Lontooseen. Sukuni on kotoisin Karibialta, mutta kaikki asuvat Etelä-Lontoossa.Olen oppinut nauttimaan Hämeenlinnan rauhallisuudesta, ehkä olen kasvamassa aikuiseksi. Minusta tuntuu, että saattaisin asettua Hämeenlinnaan.