Julkaistu: 06.01.2018 11:28

Tekninen ongelma kaatoi hameensanomat.fin

Hämeen Sanomien verkkopalvelu Hameensanomat.fi oli tänään nurin muutaman tunnin teknisen vian takia. Vika korjattiin kello 11.15 aikaan.

Hämeen Sanomien sovellus palveli lukijoita sen sijaan koko ajan. Sovelluksesta löytyvät viimeisimmät uutiset ja myös Hämeen Sanomien näköislehdet löytyvät sovelluksesta.

Kommentit

Sovellus palvelu koko ajan? Mikähän on tuo sovelluksen nettiosoite? hameensanomat.fi osoitteessa oli koko ajan etsintäviesti korjaavasta henkilösta jota etsittiin korjaamaan vikaa. Tavallisen hämeen sanomien nettilukijalle mikään sovellus ei auennut. Jos joku sovellus toimi, niin kyseessä on toimituksen oma sisäinen palvelinsovellus.

Hämeen sanomien palvelu oli nurin jo yöllä noin puoli neljä alkaen. Ensikertaa palveluun pääsi vasta iltapäivällä.

Olen odottanut HäSa kertovan mistä lehden tilaaja löytää sen sovelluksen joka palveli/palvelee häiriön aikana! Sillä hämeen sanomien nettiosoitteet olivat Kuhmossa ja kertoivat yrityksistä löytää korjaajaa ongelmaan. Odottelin sivujen palautuvan muutamassa tunnissa, mutta sitten ostin helsingin sanomien digipalvelun 2kk ajaksi, katkos kesti melkein 12 tuntia.

Sovelluksen voit ladata maksutta sovelluskaupasta (Google Playsta, Play-kauppa), joka löytyy valmiiksi asennettuna mm. älypuhelimista. Hakusanaksi Hämeen Sanomat.

OK! Sellaisella ladattavalla sovelluksella yritettiin myös lukea Hämeen Sanomia eivätkä sivut auenneet! Eli lehden luku oli Elina Nummelinin mukaan muutaman tunnin estynyt ja sovellus toimi? Valitettavasti kyseessä on Donald Trump tyylinen lehtiuutinen, siis kirjoitettiin vaihtoehtoista totuutta.
Liukas ja luminen keli on tuottanut ongelmia raskaan liikenteen kuljettajille kantatie 54:llä etenkin öisin. Kuva: Esko Tuovinen

Aura-autot lähtevät nyt entistä nopeammin kantatie 54:lle, kun keli muuttuu liukkaaksi.Liikennevirasto nosti vuoden 2018 alusta tieosuuksien hoitoluokkaa yhteensä yli 600 kilometriltä. Siitä reilut 30 kilometriä on Kanta-Hämeessä, Lopen ja Hausjärven kirkonkylien välissä tiellä 54.

Anneli Suusaaren esikoisromaanissa esiintyvät sekä Hämeenlinna että Pikkunalle Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaisella Anneli Suusaarella on vapautunut olo.Tällä viikolla on julkaistu hänen esikoisromaaninsa Ei sinne yllä myrskysää, jota hän on tavallaan kantanut sisällään parikymmentä vuotta.Romaani kertoo naisesta, joka hoitaa muistisairasta äitiään yhdessä isänsä kanssa.

Marko Högstedt ja Harri Uschanov selittivät maanantaina sarjapaikasta luopumisen syitä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmän päätös luopua miesten Kolmosen sarjapaikasta on erittäin valitettava ja sillä saattaa olla kauaskantoisiakin seurauksia. Perinteikkään seuran ratkaisu on myös hämmentävä, sillä vielä vuosi sitten vihreällä toimistolla puhkuttiin intoa ja uskoa ainakin seuraaviin kahteen kauteen.

Hattulalaiset jonottivat äänestämään sulassa sovussa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jono ulottuu melkein Juteinitalon ulko-ovelle saakka presidentinvaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona. Samanlaiset jonot ovat tuttu näky myös muilla ennakkoäänestyspaikoilla Hämeenlinnan seudulla.Suurin osa äänestyspaikoista on kouluissa, kirjastoissa ja kauppakeskuksissa.

Hämeenlinnan vankilan tontille nousee lähivuosina uudisrakennus, jonka sisällä toimii uuden toimintafilosofian vankila. Uudessa vankilassa vangeille ja henkilökunnalle luodaan enemmän aikaa vuorovaikuttamiseen. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnaan suunniteltu uusi naisten vankila valmistuu aikaisintaan loppuvuodesta 2020.Näin arvioi oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston päällikkö Arto Kujala.Rikosseuraamuslaitokselle (Rise) myönnettiin rahoitus vankilaa varten jo vuonna 2012 valtion budjetin kehyspäätöksessä, mutta van