Julkaistu: 06.01.2018 11:28

Tekninen ongelma kaatoi hameensanomat.fin

Hämeen Sanomien verkkopalvelu Hameensanomat.fi oli tänään nurin muutaman tunnin teknisen vian takia. Vika korjattiin kello 11.15 aikaan.

Hämeen Sanomien sovellus palveli lukijoita sen sijaan koko ajan. Sovelluksesta löytyvät viimeisimmät uutiset ja myös Hämeen Sanomien näköislehdet löytyvät sovelluksesta.

Kommentit

Sovellus palvelu koko ajan? Mikähän on tuo sovelluksen nettiosoite? hameensanomat.fi osoitteessa oli koko ajan etsintäviesti korjaavasta henkilösta jota etsittiin korjaamaan vikaa. Tavallisen hämeen sanomien nettilukijalle mikään sovellus ei auennut. Jos joku sovellus toimi, niin kyseessä on toimituksen oma sisäinen palvelinsovellus.

Hämeen sanomien palvelu oli nurin jo yöllä noin puoli neljä alkaen. Ensikertaa palveluun pääsi vasta iltapäivällä.

Olen odottanut HäSa kertovan mistä lehden tilaaja löytää sen sovelluksen joka palveli/palvelee häiriön aikana! Sillä hämeen sanomien nettiosoitteet olivat Kuhmossa ja kertoivat yrityksistä löytää korjaajaa ongelmaan. Odottelin sivujen palautuvan muutamassa tunnissa, mutta sitten ostin helsingin sanomien digipalvelun 2kk ajaksi, katkos kesti melkein 12 tuntia.

Sovelluksen voit ladata maksutta sovelluskaupasta (Google Playsta, Play-kauppa), joka löytyy valmiiksi asennettuna mm. älypuhelimista. Hakusanaksi Hämeen Sanomat.

OK! Sellaisella ladattavalla sovelluksella yritettiin myös lukea Hämeen Sanomia eivätkä sivut auenneet! Eli lehden luku oli Elina Nummelinin mukaan muutaman tunnin estynyt ja sovellus toimi? Valitettavasti kyseessä on Donald Trump tyylinen lehtiuutinen, siis kirjoitettiin vaihtoehtoista totuutta.
THL:n Martta October (vas.) kävi hiljattain kouluttamassa perheväkivallan vastaista työtä tekevää Marak-ryhmää Miekkalinnassa. Vieressä Ankkuri-tiimin sosiaalityöntekijä Anni Partanen. Kuva: Pekka Rautiainen

Lähisuhdeväkivaltaa on ollut aina, mutta vasta viime vuosina siihen on alettu puuttua.Hämeenlinnassa perustettiin kolme vuotta sitten moniammatillinen Marak-työryhmä, jonka tarkoituksena on auttaa väkivallan uhria kaikin mahdollisin keinoin.– Uhrin kynnys hakea apua on korkea, Marak-ryhmän sosiaalit

Keskustan aluekehitystyöryhmä on huolissaan Suomen kyläkauppojen tilanteesta.Aluekehitystyöryhmän mukaan suuret toimijat tekevät erinomaista tulosta, mutta maaseutukylät ja itsenäiset kunnat ovat menettäneet ainoita kauppojaan.Keskustan aluekehitystyöryhmä haluaa, että valtio ottaa uudelleen käyttöö

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen esittää, että lapsi ei voi missään tilanteessa antaa suostumusta seksiin.Lähes 100 kansanedustajaa on allekirjoittanut lakialoitteen siitä, että suostumuksen puute merkitään keskeiseksi määritelmäksi rikoslakiin.Heinonen sanoo, että lapsen ei pidä voida antaa

Lauantai-iltana Forssan keskustassa noin 50-vuotias mies kuljetti henkilöautoa päihtyneenä. Hän oli nauttinut illan aikana alkoholia kotonaan ja päättänyt lähteä autolla lähellä sijaitsevaan baariin. Mies oli palannut henkilöautollaan baarista kotiin ja kolaroinut autoaan talliin ajaessaan.

Oikeushammaslääkäri Helena Ranta on toiminut tutkijaryhmien johtajana ja jäsenenä lukuisissa tehtävissä ympäri maailmaa. Hän selviytyy rankoista kokemuksista runouden, musiikin ja itkemisen avulla.                Kuva: Kimmo Penttinen

Millainen on ihminen, joka on nähnyt kymmeniä joukkohautoja? Entä mitä ajattelee henkilö, joka on todistanut Haagin sotarikosoikeudessa vihaisena huutavaa Jugoslavian entistä presidenttiä, Slobodan Miloševićia vastaan?Kysytään Helena Rannalta.