Julkaistu: 10.01.2018 14:55
-
Päivitetty: 10.01.2018 15:29

Auto räjähteli Rinkelinmäellä

  • Palokunnalla meni puolisen tuntia palavan henkilöauton sammuttamiseen, kertoo silminnäkijä.   Kuva: Lukijan kuva
    Palokunnalla meni puolisen tuntia palavan henkilöauton sammuttamiseen, kertoo silminnäkijä. Kuva: Lukijan kuva

Henkilöauto paloi Rinkelinmäenkujalla myöhään tiistai-iltana.

Poltinahontiellä asuva silminnäkijä kertoo, kuinka hän havahtui televisiota katsoessaan kovaan paukkeeseen ja juoksi parvekkeelle katsomaan, mistä on kysymys.

Silminnäkijän mukaan kadulla paloi auto räjähdellen. Hälytys tapahtui kello 22.47, ja palokunta ja poliisi tulivat paikalle muutamassa minuutissa.

– Joku huusi jotakin ilotulitusraketeista ja auto räjähteli vielä sammutuksen aikana, joka kesti puolisen tuntia.

Auto paloi käyttökelvottomaksi, ja tulipalosta nousi silminnäkijän mukaan sankka savu.

– Onneksi muut autot olivat kymmenen metrin päässä, ja tulipalo tapahtui metsän eikä asuintalon puolella katua.

Hämeen poliisi tutkii tapausta. Syttymissyy ei ollut selvinnyt keskiviikko-iltapäivään mennessä.

Rikoskomisario Riku Vihtilä, tutkitteko autopaloa tuhopolttona?

– Oikeampi rikosnimike on varmaan vahingonteko.

Liukas ja luminen keli on tuottanut ongelmia raskaan liikenteen kuljettajille kantatie 54:llä etenkin öisin. Kuva: Esko Tuovinen

Aura-autot lähtevät nyt entistä nopeammin kantatie 54:lle, kun keli muuttuu liukkaaksi.Liikennevirasto nosti vuoden 2018 alusta tieosuuksien hoitoluokkaa yhteensä yli 600 kilometriltä. Siitä reilut 30 kilometriä on Kanta-Hämeessä, Lopen ja Hausjärven kirkonkylien välissä tiellä 54.

Anneli Suusaaren esikoisromaanissa esiintyvät sekä Hämeenlinna että Pikkunalle Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaisella Anneli Suusaarella on vapautunut olo.Tällä viikolla on julkaistu hänen esikoisromaaninsa Ei sinne yllä myrskysää, jota hän on tavallaan kantanut sisällään parikymmentä vuotta.Romaani kertoo naisesta, joka hoitaa muistisairasta äitiään yhdessä isänsä kanssa.

Marko Högstedt ja Harri Uschanov selittivät maanantaina sarjapaikasta luopumisen syitä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmän päätös luopua miesten Kolmosen sarjapaikasta on erittäin valitettava ja sillä saattaa olla kauaskantoisiakin seurauksia. Perinteikkään seuran ratkaisu on myös hämmentävä, sillä vielä vuosi sitten vihreällä toimistolla puhkuttiin intoa ja uskoa ainakin seuraaviin kahteen kauteen.

Hattulalaiset jonottivat äänestämään sulassa sovussa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jono ulottuu melkein Juteinitalon ulko-ovelle saakka presidentinvaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona. Samanlaiset jonot ovat tuttu näky myös muilla ennakkoäänestyspaikoilla Hämeenlinnan seudulla.Suurin osa äänestyspaikoista on kouluissa, kirjastoissa ja kauppakeskuksissa.

Hämeenlinnan vankilan tontille nousee lähivuosina uudisrakennus, jonka sisällä toimii uuden toimintafilosofian vankila. Uudessa vankilassa vangeille ja henkilökunnalle luodaan enemmän aikaa vuorovaikuttamiseen. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnaan suunniteltu uusi naisten vankila valmistuu aikaisintaan loppuvuodesta 2020.Näin arvioi oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston päällikkö Arto Kujala.Rikosseuraamuslaitokselle (Rise) myönnettiin rahoitus vankilaa varten jo vuonna 2012 valtion budjetin kehyspäätöksessä, mutta van