Julkaistu: 12.01.2018 06:51

Lasipäivänä esinetunnistusta ja huutokauppa

  • Lasipäivän aikana pystyy lyhyessä ajassa näkemään upean kattauksen suomalaisia lasiesineitä, ja samalla saa käsityksen niiden myyntihinnoista. Kuva: .
    Lasipäivän aikana pystyy lyhyessä ajassa näkemään upean kattauksen suomalaisia lasiesineitä, ja samalla saa käsityksen niiden myyntihinnoista. Kuva: .

Suomalaisen lasituotannon keräilijöiden ja muiden ihailijoiden vuosi käynnistyy perinteiseen tapaan Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämässä Lasipäivässä, joka järjestetään lauantaina 27.1. kello 10–15 Riihimäellä.

Paikalla on noin viisikymmentä yhdistyksen jäsentä myymässä lasiesineitä. Myyjien joukossa on alan ammattilaisia ja myös tavallisia keräilijöitä.

Tapahtumassa käy vuosittain päivän aikana yli 3 000 lasiesineistä kiinnostunutta kävijää ostamassa tai vain ihailemassa suomalaisen taideteollisuuden tuotteita.

Ostamisen ja myymisen lisäksi tapahtuma toimii lasiesineistä kiinnostuneiden tapaamispaikkana, jossa on mukava keskustella muiden samanmielisten kanssa.

Museon ja yhdistyksen asiantuntijat tunnistavat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä, joita voi yhdellä henkilöllä olla mukanaan korkeintaan kolme.

Tämä erittäin suosittu palvelu on maksutonta. Esinetunnistusta on tarjolla kello 10–12. Kyse on nimenomaan lasiesineen muotoilijan ja valmistajan tunnistamisesta, mutta ei hinta-arvion antamisesta.

Lasipäivä huipentuu kello 14–15 järjestettävään huutokauppaan.

Kuvallinen huutokauppaluettelo on julkaistu tammikuun alussa yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa www.suomenlasimuseonystavat.fi

Päivän aikana museomyymälässä myydään runsaan kirjavalikoiman lisäksi poistoeriä, ja samalla voi tutustua Suomen lasimuseon perusnäyttelyyn ilmaiseksi. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, ja paikoituskin on ilmainen.

Lasimuseo on huoltoseisokin vuoksi suljettuna tavalliseen tapaan tammikuun ajan ja on yleisölle avoinna vain Lasipäivänä 27. tammikuuta.

Heinäkuun helleaalto on saanut auringonpalvojia Hämeensaaren uimarannalle. Kuumuus ja aurinko eivät ole kuitenkaan aina mukavia asioita, kuten moni hämäläinen ihminen ja eläin on saanut huomata. Kuva: Pekka Rautiainen

Ikäihmiset ja hoiva-alan ammattilaiset koetuksellaSauvolan hyvinvointikeskuksessa Iittalassa seurataan palvelukodin tilojen lämpötilaa helleaallon aikana tarkkaan.Jos asukkaiden huoneissa on yli 25 astetta lämmintä, ryhdytään erityistoimiin.– Pidetään huoli siitä, ettei asukkailla ole esimerkiksi pa

Sosiaaliohjaaja Pirjo Takala tapaa kahdesti viikossa hämeenlinnalaisia. Hänen työnsä on auttaa heidät oikeanlaisen avun pariin. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunki on mukana valinnanvapauskokeilussa, jonka tarkoituksena on valmistaa kaupunkeja sote-uudistukseen.Osana kokeilupakettia yksityiset ja julkiset terveydenhoitopalvelut ovat ottaneet käyttöön sosiaaliohjauksen, jonka tarkoituksena on auttaa eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä löy

Rototec tekee parhaillaan Vanajanlinnan uuden maalämpöjärjestelmän poraustöitä, joiden yhteydessä 60 kaivoon tulee kaikkiaan parisenkymmentä kilometriä teräksistä suojaputkea. Kuva: Pekka Rautiainen

Vanajanlinnan lämmitysjärjestelmän uudistamistyöt ovat täydessä vauhdissa.Päärakennukseen pihapiiriin porataan heinäkuun aikana kolmisenkymmentä geoenergia- eli maalämpökaivoa, joista jokainen on noin 300 metriä syvä.

Sibeliuksen Metsäksi nimetyn alueen avajaisia vietetään 24. elokuuta. Samana päivänä astuu voimaan myös metsän suojelupäätös.Suojelupäätöksellä kielletään esimerkiksi avotulen tekeminen ja leiriytyminen.