Julkaistu: 12.01.2018 06:51

Lasipäivänä esinetunnistusta ja huutokauppa

  • Lasipäivän aikana pystyy lyhyessä ajassa näkemään upean kattauksen suomalaisia lasiesineitä, ja samalla saa käsityksen niiden myyntihinnoista. Kuva: .
    Lasipäivän aikana pystyy lyhyessä ajassa näkemään upean kattauksen suomalaisia lasiesineitä, ja samalla saa käsityksen niiden myyntihinnoista. Kuva: .

Suomalaisen lasituotannon keräilijöiden ja muiden ihailijoiden vuosi käynnistyy perinteiseen tapaan Suomen lasimuseon ystävät ry:n järjestämässä Lasipäivässä, joka järjestetään lauantaina 27.1. kello 10–15 Riihimäellä.

Paikalla on noin viisikymmentä yhdistyksen jäsentä myymässä lasiesineitä. Myyjien joukossa on alan ammattilaisia ja myös tavallisia keräilijöitä.

Tapahtumassa käy vuosittain päivän aikana yli 3 000 lasiesineistä kiinnostunutta kävijää ostamassa tai vain ihailemassa suomalaisen taideteollisuuden tuotteita.

Ostamisen ja myymisen lisäksi tapahtuma toimii lasiesineistä kiinnostuneiden tapaamispaikkana, jossa on mukava keskustella muiden samanmielisten kanssa.

Museon ja yhdistyksen asiantuntijat tunnistavat tapahtumavieraiden mukanaan tuomia lasiesineitä, joita voi yhdellä henkilöllä olla mukanaan korkeintaan kolme.

Tämä erittäin suosittu palvelu on maksutonta. Esinetunnistusta on tarjolla kello 10–12. Kyse on nimenomaan lasiesineen muotoilijan ja valmistajan tunnistamisesta, mutta ei hinta-arvion antamisesta.

Lasipäivä huipentuu kello 14–15 järjestettävään huutokauppaan.

Kuvallinen huutokauppaluettelo on julkaistu tammikuun alussa yhdistyksen nettisivuilla osoitteessa www.suomenlasimuseonystavat.fi

Päivän aikana museomyymälässä myydään runsaan kirjavalikoiman lisäksi poistoeriä, ja samalla voi tutustua Suomen lasimuseon perusnäyttelyyn ilmaiseksi. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, ja paikoituskin on ilmainen.

Lasimuseo on huoltoseisokin vuoksi suljettuna tavalliseen tapaan tammikuun ajan ja on yleisölle avoinna vain Lasipäivänä 27. tammikuuta.

 Suomenkasarmin porteille on tarkoitus pystyttää opaskartat. Turuntien puoleisella portilla sijaitseva ajokieltomerkki on saanut myös jotkut jalankulkijat luulemaan, ettei alueelle ole mitään asiaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Suomenkasarmin alueelle johtava portti Turuntiellä herättää hämmennystä.Näyttävä ajokielto on saanut ainakin jotkut jalankulkijatkin luulemaan, ettei alueelle sovi mennä, vaikka se on nykyään avoinna kaikelle kansalle.Kasarmialueen reilut kaksi vuotta sitten ostanut Petri Yrjö-Koskinen kertoo, että

Sohvapöytä on Anni Nupposen kodissa varattu palapelien teolle. Palapelien kokoamista yrittää monesti estää Miisu-kissa, joka vaatii omistajansa huomiota itselleen. Kuva: Sini Laitinen

Kirjailija Anni Nupposen sohvapöydälle eivät juuri teekupposet tai hellyyttä kerjäävät kissat mahdu, sillä pöytä on varattu muuhun käyttöön.– Tein lapsena mielelläni palapelejä, ja viitisen vuotta sitten aloin tehdä niitä taas uudelleen. Suosikkipalapeleissäni on 1 000–2 000 palaa.

Amerikkalainen jalkapallo toi Lontoosta kotoisin olevan James Perrineaun Suomeen ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Hämeenlinnassa hän on asunut noin vuoden.

"Hämeenlinnassa on kaikki mitä tarvitsen, vaikka tätä ei voikaan verrata Lontooseen. Sukuni on kotoisin Karibialta, mutta kaikki asuvat Etelä-Lontoossa.Olen oppinut nauttimaan Hämeenlinnan rauhallisuudesta, ehkä olen kasvamassa aikuiseksi. Minusta tuntuu, että saattaisin asettua Hämeenlinnaan.