Julkaistu: 13.01.2018 14:11

Kuskeille maistui kannabis ja amfetamiini – poliisilla tavallista rauhallisempi vuorokausi

Perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 24 aikaan poliisipartio pysäytti Janakkalassa epäilyttävän ajoneuvon.

Henkilöauton kuljettaja puhalsi alkometriin nollat, mutta huumetestistä ilmeni, että kuljettaja oli tuprutellut kannabista.

Kuljettaja luovutti autostaan vapaaehtoisesti kannabista konstaapeleille ja hänet vapautettiin verikokeen jälkeen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Perjantai-iltapäivänä poliisipartio pysäytti Hämeenlinnassa epävarman kuljettajan, jolle tehty huumausaine-pikatesti näytti positiivista amfetamiinille ja kannabikselle.

Verikokeen jälkeen hänet määrättiin ajokieltoon. Miehen ajoneuvosta löytyi huumausaineiksi epäiltäviä aineita.

Poliisi löysi miehen asuntoon tehdyssä etsinnässä lisää huumausaineiksi epäiltäviä aineita ja haulikon patruunoita. Mies jäi poliisiasemalle odottamaan kuulusteluja.

Hämeen poliisilla oli rauhallinen vuorokausi alueellaan, tehtäviä Kanta-Hämeessä oli 127 eli normaalia viikonloppuvuorokautta vähemmän.

Poliisi majoitti perjantaina ja lauantaina parikymmentä päihtynyttä Hämeenlinnan ja Lahden säilöihin. Päihtyneenä ajaneita oli seitsemän. HäSa

Liukas ja luminen keli on tuottanut ongelmia raskaan liikenteen kuljettajille kantatie 54:llä etenkin öisin. Kuva: Esko Tuovinen

Aura-autot lähtevät nyt entistä nopeammin kantatie 54:lle, kun keli muuttuu liukkaaksi.Liikennevirasto nosti vuoden 2018 alusta tieosuuksien hoitoluokkaa yhteensä yli 600 kilometriltä. Siitä reilut 30 kilometriä on Kanta-Hämeessä, Lopen ja Hausjärven kirkonkylien välissä tiellä 54.

Anneli Suusaaren esikoisromaanissa esiintyvät sekä Hämeenlinna että Pikkunalle Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnalaisella Anneli Suusaarella on vapautunut olo.Tällä viikolla on julkaistu hänen esikoisromaaninsa Ei sinne yllä myrskysää, jota hän on tavallaan kantanut sisällään parikymmentä vuotta.Romaani kertoo naisesta, joka hoitaa muistisairasta äitiään yhdessä isänsä kanssa.

Marko Högstedt ja Harri Uschanov selittivät maanantaina sarjapaikasta luopumisen syitä. Kuva: Tomi Vesaharju

Hämeenlinnan Härmän päätös luopua miesten Kolmosen sarjapaikasta on erittäin valitettava ja sillä saattaa olla kauaskantoisiakin seurauksia. Perinteikkään seuran ratkaisu on myös hämmentävä, sillä vielä vuosi sitten vihreällä toimistolla puhkuttiin intoa ja uskoa ainakin seuraaviin kahteen kauteen.

Hattulalaiset jonottivat äänestämään sulassa sovussa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Jono ulottuu melkein Juteinitalon ulko-ovelle saakka presidentinvaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä keskiviikkona. Samanlaiset jonot ovat tuttu näky myös muilla ennakkoäänestyspaikoilla Hämeenlinnan seudulla.Suurin osa äänestyspaikoista on kouluissa, kirjastoissa ja kauppakeskuksissa.

Hämeenlinnan vankilan tontille nousee lähivuosina uudisrakennus, jonka sisällä toimii uuden toimintafilosofian vankila. Uudessa vankilassa vangeille ja henkilökunnalle luodaan enemmän aikaa vuorovaikuttamiseen. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnaan suunniteltu uusi naisten vankila valmistuu aikaisintaan loppuvuodesta 2020.Näin arvioi oikeusministeriön kriminaalipoliittisen osaston päällikkö Arto Kujala.Rikosseuraamuslaitokselle (Rise) myönnettiin rahoitus vankilaa varten jo vuonna 2012 valtion budjetin kehyspäätöksessä, mutta van