Julkaistu: 16.01.2018 11:22
-
Päivitetty: 16.01.2018 14:49

Myymälään murtauduttiin – taidelasia saatetaan nyt kaupata epäilyttävän halvalla

  • Muun muassa tämä lasiesine varastettiin Soda Shop Designin murron yhteydessä. Kuva: Soda Shop Design
    Muun muassa tämä lasiesine varastettiin Soda Shop Designin murron yhteydessä. Kuva: Soda Shop Design

Aulangontie 1:n makasiinissa toimivan, taidelasiin keskittyneen Soda Shop Design -myymälään murtauduttiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Myymälästä varastettiin taidelasia sekä elektroniikkaa.

– Meiltä vietiin muun muassa videotykki, tietokone ja yli 5000 euron arvosta taidelasia, kertoo Marjut Numminen, toinen Soda Shop Designin yrittäjistä.

Murto tallentui valvontakameralle.

– Todennäköinen tekijä on tiedossa, mutta poliisi on sanonut, että tutkinnallisista syistä emme voi kertoa asiasta enempää.

 

Yrittäjille murto aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä ja todennäköisesti taloudellista vahinkoa.

– Yrittäjänä joutuu tekemään muutenkin pitkiä päiviä. Nyt pitää vain työskennellä vielä enemmän, Numminen sanoo.

Varastetun tietokoneen mukana meni suuri osa myymälän uuden verkkokaupan materiaaleista.

– Osasta tiedostoja oli otettu varmuuskopiot, mutta todennäköisesti tämä aiheuttaa verkkokaupan julkaisun myöhästymisen.

 

Varastetun taidelasin arvo perustuu yrityksen omaan hinnoitteluun.

– Mikäli kaikkia esineitä ei saada takaisin, emme missään nimessä tule saamaan vakuutuksesta omiamme takaisin. Jos koko varasto vakuutettaisiin täydestä arvostaan, se maksaisi meille liikaa, Marjut Numminen harmittelee.

Yritys on aiemminkin joutunut varkaiden kohteeksi, kun liikkeestä on viety esineitä myymälän ollessa auki.

– Tällaisen asioiden käsittely kestää kuukausia ja vuosiakin, joten prosessi on yhä kesken.

Myymälään on nyt asennettu uusi hälytys- ja valvontajärjestelmä varkauksien estämiseksi.

Numminen epäilee, että murron tekijä tai tekijät yrittävät myydä taidelasin eteenpäin. Soda Shop Design on julkaissut kuvia varastetuista esineistä Facebook-tilillään.

– Nyt voi olla epäilyttävän halpaa taidelasia liikkeellä. Esineet ovat uniikkeja, joten niiden tunnistus on helppoa, Numminen sanoo.

Varastetun tavaran ostaminen ja välittäminen on rikos. Mikäli tavara paljastuu varastetuksi, ostaja ei saa pitää sitä, vaikka ei tietäisi kaupat tehdessään ostaneensa varastettua omaisuutta. HÄSA

Raatihuoneelta vietiin Iittalan lasiesineitä

Myös Hämeenlinnan Raatihuoneelta varastettiin Iittalan lasiesineitä joulukuussa. Esineet vietiin päiväaikaan ovien ollessa auki.

Rikoskomisario Jani Stepanoff Hämeen poliisista sanoo, ettei usko Raatihuoneen ja Soda Shop Designin taidelasiesineiden varkauksien liittyvän toisiinsa.

– Molemmissa tapauksissa voisi kuvailla tilaisuuden tehneen varkaan. Taidelasi on aina kiinnostava kohde varkaille, mutta en näe, että niihin kohdistuisi sen suurempaa kiinnostusta tällä hetkellä.

Vanha Mensan eli Saarioisten säilyketehdas Asemanrannassa puretaan (kuvassa oikealla), jos YIT saa vielä purkuluvan. Kuva: Riku Hasari

Viikon pohdinnan jälkeen Hämeenlinnan kaupunginhallitus päätti antaa poikkeusluvan vanhan Mensan säilyketehtaan purkamiselle.Talo on kaavalla suojeltu, mutta kiinteistön omistaja ja Asemanrannan alueen rakentaja YIT Rakennus oy haki lupaa poiketa asemakaavasta, koska rakennuksen kunto osoittautui pa

Riihimäellä ja Hyvinkäällä toimivalle koulutusogranisaatio Hyrialle on annettu lakkovaroitus.Lakkovaroituksen jättivät OAJ, JHL ja Jyty. Lakkovaroitus koskee yhteensä viittä eteläisen Suomen ammatillista oppilaitosta ja neljää ammatillista aikuiskoulutuskeskusta.Lakko alkaa 5.

Hämeenlinnan uuden hiphop-festivaalin ensimmäinen artistikattaus on julkistettu.Suomalaisia pitkän linjan hiphop-osaamista edustavat muun muassa Pyhimys ja Asa. Televisiosta tuttuja artisteja ovat Vain elämää sarjassa kaudella 2017 esiintynyt Nikke Ankara, sekä Emma-gaalasta tutut Evelina, Cledos, G

Tutkittavat sairaudet ovat sepelvaltimotauti, tyypin 2 diabetes ja laskimoveritulppa. Tutkimuksessa tutkitaan myös, miten tiedon vastaanottajat omaksuvat saamaansa tietoa ja hyödyntävät sitä elintavoissaan. Arkistokuva

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL käynnistää uuden tutkimuksen, jossa selvitetään, onko hyödyllistä kertoa ihmisille heidän henkilökohtaiseen perimäänsä ja aineenvaihduntaansa liittyvää tietoa ja näiden yhdessä muodostamaa sairastumisriskiä.Tutkijat haluavat selvittää, voidaanko näillä tiedoilla