Julkaistu: 16.01.2018 11:22
-
Päivitetty: 16.01.2018 14:49

Myymälään murtauduttiin – taidelasia saatetaan nyt kaupata epäilyttävän halvalla

  • Muun muassa tämä lasiesine varastettiin Soda Shop Designin murron yhteydessä. Kuva: Soda Shop Design
    Muun muassa tämä lasiesine varastettiin Soda Shop Designin murron yhteydessä. Kuva: Soda Shop Design

Aulangontie 1:n makasiinissa toimivan, taidelasiin keskittyneen Soda Shop Design -myymälään murtauduttiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Myymälästä varastettiin taidelasia sekä elektroniikkaa.

– Meiltä vietiin muun muassa videotykki, tietokone ja yli 5000 euron arvosta taidelasia, kertoo Marjut Numminen, toinen Soda Shop Designin yrittäjistä.

Murto tallentui valvontakameralle.

– Todennäköinen tekijä on tiedossa, mutta poliisi on sanonut, että tutkinnallisista syistä emme voi kertoa asiasta enempää.

 

Yrittäjille murto aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä ja todennäköisesti taloudellista vahinkoa.

– Yrittäjänä joutuu tekemään muutenkin pitkiä päiviä. Nyt pitää vain työskennellä vielä enemmän, Numminen sanoo.

Varastetun tietokoneen mukana meni suuri osa myymälän uuden verkkokaupan materiaaleista.

– Osasta tiedostoja oli otettu varmuuskopiot, mutta todennäköisesti tämä aiheuttaa verkkokaupan julkaisun myöhästymisen.

 

Varastetun taidelasin arvo perustuu yrityksen omaan hinnoitteluun.

– Mikäli kaikkia esineitä ei saada takaisin, emme missään nimessä tule saamaan vakuutuksesta omiamme takaisin. Jos koko varasto vakuutettaisiin täydestä arvostaan, se maksaisi meille liikaa, Marjut Numminen harmittelee.

Yritys on aiemminkin joutunut varkaiden kohteeksi, kun liikkeestä on viety esineitä myymälän ollessa auki.

– Tällaisen asioiden käsittely kestää kuukausia ja vuosiakin, joten prosessi on yhä kesken.

Myymälään on nyt asennettu uusi hälytys- ja valvontajärjestelmä varkauksien estämiseksi.

Numminen epäilee, että murron tekijä tai tekijät yrittävät myydä taidelasin eteenpäin. Soda Shop Design on julkaissut kuvia varastetuista esineistä Facebook-tilillään.

– Nyt voi olla epäilyttävän halpaa taidelasia liikkeellä. Esineet ovat uniikkeja, joten niiden tunnistus on helppoa, Numminen sanoo.

Varastetun tavaran ostaminen ja välittäminen on rikos. Mikäli tavara paljastuu varastetuksi, ostaja ei saa pitää sitä, vaikka ei tietäisi kaupat tehdessään ostaneensa varastettua omaisuutta. HÄSA

Raatihuoneelta vietiin Iittalan lasiesineitä

Myös Hämeenlinnan Raatihuoneelta varastettiin Iittalan lasiesineitä joulukuussa. Esineet vietiin päiväaikaan ovien ollessa auki.

Rikoskomisario Jani Stepanoff Hämeen poliisista sanoo, ettei usko Raatihuoneen ja Soda Shop Designin taidelasiesineiden varkauksien liittyvän toisiinsa.

– Molemmissa tapauksissa voisi kuvailla tilaisuuden tehneen varkaan. Taidelasi on aina kiinnostava kohde varkaille, mutta en näe, että niihin kohdistuisi sen suurempaa kiinnostusta tällä hetkellä.

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.