Julkaistu: 16.01.2018 11:22
-
Päivitetty: 16.01.2018 14:49

Myymälään murtauduttiin – taidelasia saatetaan nyt kaupata epäilyttävän halvalla

  • Muun muassa tämä lasiesine varastettiin Soda Shop Designin murron yhteydessä. Kuva: Soda Shop Design
    Muun muassa tämä lasiesine varastettiin Soda Shop Designin murron yhteydessä. Kuva: Soda Shop Design

Aulangontie 1:n makasiinissa toimivan, taidelasiin keskittyneen Soda Shop Design -myymälään murtauduttiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Myymälästä varastettiin taidelasia sekä elektroniikkaa.

– Meiltä vietiin muun muassa videotykki, tietokone ja yli 5000 euron arvosta taidelasia, kertoo Marjut Numminen, toinen Soda Shop Designin yrittäjistä.

Murto tallentui valvontakameralle.

– Todennäköinen tekijä on tiedossa, mutta poliisi on sanonut, että tutkinnallisista syistä emme voi kertoa asiasta enempää.

 

Yrittäjille murto aiheuttaa paljon ylimääräistä työtä ja todennäköisesti taloudellista vahinkoa.

– Yrittäjänä joutuu tekemään muutenkin pitkiä päiviä. Nyt pitää vain työskennellä vielä enemmän, Numminen sanoo.

Varastetun tietokoneen mukana meni suuri osa myymälän uuden verkkokaupan materiaaleista.

– Osasta tiedostoja oli otettu varmuuskopiot, mutta todennäköisesti tämä aiheuttaa verkkokaupan julkaisun myöhästymisen.

 

Varastetun taidelasin arvo perustuu yrityksen omaan hinnoitteluun.

– Mikäli kaikkia esineitä ei saada takaisin, emme missään nimessä tule saamaan vakuutuksesta omiamme takaisin. Jos koko varasto vakuutettaisiin täydestä arvostaan, se maksaisi meille liikaa, Marjut Numminen harmittelee.

Yritys on aiemminkin joutunut varkaiden kohteeksi, kun liikkeestä on viety esineitä myymälän ollessa auki.

– Tällaisen asioiden käsittely kestää kuukausia ja vuosiakin, joten prosessi on yhä kesken.

Myymälään on nyt asennettu uusi hälytys- ja valvontajärjestelmä varkauksien estämiseksi.

Numminen epäilee, että murron tekijä tai tekijät yrittävät myydä taidelasin eteenpäin. Soda Shop Design on julkaissut kuvia varastetuista esineistä Facebook-tilillään.

– Nyt voi olla epäilyttävän halpaa taidelasia liikkeellä. Esineet ovat uniikkeja, joten niiden tunnistus on helppoa, Numminen sanoo.

Varastetun tavaran ostaminen ja välittäminen on rikos. Mikäli tavara paljastuu varastetuksi, ostaja ei saa pitää sitä, vaikka ei tietäisi kaupat tehdessään ostaneensa varastettua omaisuutta. HÄSA

Raatihuoneelta vietiin Iittalan lasiesineitä

Myös Hämeenlinnan Raatihuoneelta varastettiin Iittalan lasiesineitä joulukuussa. Esineet vietiin päiväaikaan ovien ollessa auki.

Rikoskomisario Jani Stepanoff Hämeen poliisista sanoo, ettei usko Raatihuoneen ja Soda Shop Designin taidelasiesineiden varkauksien liittyvän toisiinsa.

– Molemmissa tapauksissa voisi kuvailla tilaisuuden tehneen varkaan. Taidelasi on aina kiinnostava kohde varkaille, mutta en näe, että niihin kohdistuisi sen suurempaa kiinnostusta tällä hetkellä.

Hikiältä löydetyt ruumiit saivat kaikki omat kauniinvalkoiset arkkunsa. Heidät haudattiin kuitenkin samaan hautaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hikiältä metsähaudasta vuosi sitten löydetyt ruumiit haudattiin sunnuntaina Hausjärven vanhalle hautausmaalle.Tutkimuksen mukaan ruumiit kuuluivat neljälle nuorelle miehelle, jotka saksalaiset teloittivat sisällissodan aikaan vuonna 1918. Kuolleista tunnistettiin kaksi, 15-vuotias Niilo Johannes Lin

Autohuolto K. Tissarin autokorjaamon ja Kaarlo Tissarin kotitalon välissä aloitti vuonna 1929 jenkkityyliin rakennettu hieno bensiininjakelukioski. 1960-luvulla Kauppakadun tontti muuttui viereen rakennetun Sokoksen parkkipaikaksi. Kuva: Riihimäen kaupunginmuseo

Nenään nousevat bensan ja kermakahveen tuoksut samalla, kun korvissa soivat pajatson ja kassakoneen kilinä.Riihimäen kaupunginmuseossa vaellellaan loppuvuoden ajan nostalgisin tuntein kaupungin huoltoasemilla.– Keräsimme kaupunkilaisilta muistoja vanhoista huoltsikoista ja niitä tuli paljon.

Kimmo Miettinen aikoo täyttää 60 vuotta vähin äänin.

60 vuotta täyttävän sairiolaisen monitoimimiehen ura rönsyilee kuin sukupuu.Yhtä paljon rönsyilee myös syntymäpäivähaastattelu, jossa välillä paikalla on kirjailija Kimmo Miettinen, välillä musiikkitoimittaja, joka tunnetaan lyhyesti nimellä Miettinen.Vihainen nuori mies Miettinen muistetaan musaleh