Julkaistu: 17.01.2018 15:00
-
Päivitetty: 17.01.2018 15:14

Perustava kasvattaa Lammin Asennustaidon tuotantoa

  • Yrittäjä Pasi Ahonen jatkaa Lammin Asennustaidon toimitusjohtajana. Kuva Esko Tuovinen
    Yrittäjä Pasi Ahonen jatkaa Lammin Asennustaidon toimitusjohtajana. Kuva Esko Tuovinen

Orimattilalainen Perustava ostaa betoniyhtiö Lammin Asennustaidon. Lammin Asennustaito valmistaa Hämeenlinnan Lammilla betonielementtejä ja betonirunkoisia elementtihalleja.

Perustava jatkaa tuotantoa Lammilla ja aikoo kasvattaa sitä. Yrittäjä Pasi Ahonen jatkaa Lammin Asennustaidon toimitusjohtajana.

– Yritysjärjestelyn yhteydessä käynnistämme laajennusinvestoinnin, joka kasvattaa tuotantokapasiteettia merkittävästi, sanoo Ahonen.

Perustava on erikoistunut betoniperustusten suunnitteluun ja urakointiin. Toimitusjohtaja Markku Nenonen perustelee Lammin Asennustaidon hankintaa sillä, että eräillä tonteilla elementtiperustus tehokkain ja turvallisin.

– Oma elementtituotanto on vastaus kasvavaan kysyntään ja se tukee yhtiön strategiaa. häsa

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.