Julkaistu: 12.02.2018 04:39

Motoristit älähtävät torin bussipysäkistä - Taas uusi pysäköintipulma Hämeenlinnassa

Helmikuun alussa Hämeenlinnan kirje- palstalla pohdittiin torin laitaan suunnitellun bussipysäkkikatoksen paikkaa kadun ja pysäköintialueen väliselle korokkeelle.

Motoristilukijalta tuli kuitenkin muistutus, että korokkeille on merkitty moottoripyörien pysäköintipaikat, jotka ajokaudella ovat hyvin aktiivisessa käytössä.

Palautteen antaja toteaa, että suunnittelu on tosiaan helppo tehdä näin talvella, kun moottoripyörät eivät ole käytössä. 

Koroketta parempi paikka pysäkkikatokselle olisikin hänen mukaansa juuri korokkeiden välissä, mistä ei ole ajoreittiä kadulle, vaikka siitä usein ajetaankin. Suojatietä olisi hieman siirrettävä, mutta se ei liene ongelma.

Jos moottoripyöräpaikkoja vähennetään pysäkkikatoksella, motoristit joutuvat pysäköimään autopaikoille. Se tuskin autoilijoita miellyttää.

Tässä se nähdään. Mikä tahansa muutos Hämeenlinnan keskustassa johtaa pysäköintiongelmaan. HäSa

 

Uutinen on julkaistu lehden Hämeenlinnan kirje -palstalla.

Kommentit

Kaupungin päättäjien pitää tehdä opintomatka Lahden keskustaan autolla ja kävellen. Hieno ja toimiva torinalus parkki.Lisäksi toria sivuavilla kaduilla lyhytaikainen maksuton asioimispysäköinti. Siis maksuton. Ja tämän lisäksi torille tehty luistinrata ja jouluilmekin oli torilla mitä parhain.Hyvä Lahti!
Ely-keskusten vastaamilla tieosuuksilla on useita eri luokituksia, ja sivutiet jäävät ammattiautoilijan mukaan liian vähälle huomiolle. Pienillä yksityisteillä hoidon taso vaihtelee paljon. Kuva: Esko Tuovinen

Kulunut talvi on ollut haastava maanteiden kunnossapidon ja liukkauden torjunnan kannalta.Erityisesti loppuvuodesta ja tammikuussa jäätävät sateet saivat paljonkin liikennöidyt väylät ajoittain vaarallisen liukkaiksi.– Nyt helmikuussa sää on onneksi vakiintunut kunnon talveksi, jolloin kunnossapito

Hykin yläkoulu (keltainen rakennus taustalla) on tyhjillään ja koulua käydään tällä hetkellä parakeissa. Kuva: Lassi Puhtimäki / HäSa / arkisto

Kansalaispalaute on nostanut uusia ideoita Hämeenlinnan kouluverkoksi. Toisaalta joitakin vaihtoehtoja on jo pudotettu pois.HYKin suunnitelmissa ei ole mukana peruskorjausta. Yhden lukion vaihtoehdoista on enää mukana lukio Tavastian kampukselle.Kahden lukion pohdintoja on kaksi.

Kuva: Sääksmäen seurakunta

Valkeakosken kirkko saatetaan purkaa. Sääksmäen seurakunnan kirkkoneuvosto on päätynyt esittämään huonokuntoisen kirkon purkamista sen korjaamisen sijaan.Tilalle ei rakennettaisi uutta kirkkoa vaan tontti myytäisiin.Purkupäätöstä käsitellään kirkkovaltuuston kokouksessa torstaina 15.

Ravikadulla vuoden 2016 joulukuussa tapahtunut asuntopalo sai alkunsa tahallaan sytytetystä patjasta. Sytyttäjä ja asunnon asukas loukkaantuivat palossa. Kuva: Markku Tanni

Kerrostaloasunnossa Hämeenlinnan Pullerilla tulipalon vuoden 2016 joulukuussa sytyttäneen miehen tuomio ei muuttunut hovioikeuden käsittelyssä.Sytyttäjän tekemän valituksen mukaan käräjäoikeuden antama puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio tuhotyöstä oli liian ankara vahinkojen suuruuteen näh