Julkaistu: 12.02.2018 04:39

Motoristit älähtävät torin bussipysäkistä - Taas uusi pysäköintipulma Hämeenlinnassa

Helmikuun alussa Hämeenlinnan kirje- palstalla pohdittiin torin laitaan suunnitellun bussipysäkkikatoksen paikkaa kadun ja pysäköintialueen väliselle korokkeelle.

Motoristilukijalta tuli kuitenkin muistutus, että korokkeille on merkitty moottoripyörien pysäköintipaikat, jotka ajokaudella ovat hyvin aktiivisessa käytössä.

Palautteen antaja toteaa, että suunnittelu on tosiaan helppo tehdä näin talvella, kun moottoripyörät eivät ole käytössä. 

Koroketta parempi paikka pysäkkikatokselle olisikin hänen mukaansa juuri korokkeiden välissä, mistä ei ole ajoreittiä kadulle, vaikka siitä usein ajetaankin. Suojatietä olisi hieman siirrettävä, mutta se ei liene ongelma.

Jos moottoripyöräpaikkoja vähennetään pysäkkikatoksella, motoristit joutuvat pysäköimään autopaikoille. Se tuskin autoilijoita miellyttää.

Tässä se nähdään. Mikä tahansa muutos Hämeenlinnan keskustassa johtaa pysäköintiongelmaan. HäSa

 

Uutinen on julkaistu lehden Hämeenlinnan kirje -palstalla.

Kommentit

Kaupungin päättäjien pitää tehdä opintomatka Lahden keskustaan autolla ja kävellen. Hieno ja toimiva torinalus parkki.Lisäksi toria sivuavilla kaduilla lyhytaikainen maksuton asioimispysäköinti. Siis maksuton. Ja tämän lisäksi torille tehty luistinrata ja jouluilmekin oli torilla mitä parhain.Hyvä Lahti!
Hikiältä löydetyt ruumiit saivat kaikki omat kauniinvalkoiset arkkunsa. Heidät haudattiin kuitenkin samaan hautaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hikiältä metsähaudasta vuosi sitten löydetyt ruumiit haudattiin sunnuntaina Hausjärven vanhalle hautausmaalle.Tutkimuksen mukaan ruumiit kuuluivat neljälle nuorelle miehelle, jotka saksalaiset teloittivat sisällissodan aikaan vuonna 1918. Kuolleista tunnistettiin kaksi, 15-vuotias Niilo Johannes Lin

Autohuolto K. Tissarin autokorjaamon ja Kaarlo Tissarin kotitalon välissä aloitti vuonna 1929 jenkkityyliin rakennettu hieno bensiininjakelukioski. 1960-luvulla Kauppakadun tontti muuttui viereen rakennetun Sokoksen parkkipaikaksi. Kuva: Riihimäen kaupunginmuseo

Nenään nousevat bensan ja kermakahveen tuoksut samalla, kun korvissa soivat pajatson ja kassakoneen kilinä.Riihimäen kaupunginmuseossa vaellellaan loppuvuoden ajan nostalgisin tuntein kaupungin huoltoasemilla.– Keräsimme kaupunkilaisilta muistoja vanhoista huoltsikoista ja niitä tuli paljon.

Kimmo Miettinen aikoo täyttää 60 vuotta vähin äänin.

60 vuotta täyttävän sairiolaisen monitoimimiehen ura rönsyilee kuin sukupuu.Yhtä paljon rönsyilee myös syntymäpäivähaastattelu, jossa välillä paikalla on kirjailija Kimmo Miettinen, välillä musiikkitoimittaja, joka tunnetaan lyhyesti nimellä Miettinen.Vihainen nuori mies Miettinen muistetaan musaleh