Julkaistu: 12.02.2018 04:39

Motoristit älähtävät torin bussipysäkistä - Taas uusi pysäköintipulma Hämeenlinnassa

Helmikuun alussa Hämeenlinnan kirje- palstalla pohdittiin torin laitaan suunnitellun bussipysäkkikatoksen paikkaa kadun ja pysäköintialueen väliselle korokkeelle.

Motoristilukijalta tuli kuitenkin muistutus, että korokkeille on merkitty moottoripyörien pysäköintipaikat, jotka ajokaudella ovat hyvin aktiivisessa käytössä.

Palautteen antaja toteaa, että suunnittelu on tosiaan helppo tehdä näin talvella, kun moottoripyörät eivät ole käytössä. 

Koroketta parempi paikka pysäkkikatokselle olisikin hänen mukaansa juuri korokkeiden välissä, mistä ei ole ajoreittiä kadulle, vaikka siitä usein ajetaankin. Suojatietä olisi hieman siirrettävä, mutta se ei liene ongelma.

Jos moottoripyöräpaikkoja vähennetään pysäkkikatoksella, motoristit joutuvat pysäköimään autopaikoille. Se tuskin autoilijoita miellyttää.

Tässä se nähdään. Mikä tahansa muutos Hämeenlinnan keskustassa johtaa pysäköintiongelmaan. HäSa

 

Uutinen on julkaistu lehden Hämeenlinnan kirje -palstalla.

Kommentit

Kaupungin päättäjien pitää tehdä opintomatka Lahden keskustaan autolla ja kävellen. Hieno ja toimiva torinalus parkki.Lisäksi toria sivuavilla kaduilla lyhytaikainen maksuton asioimispysäköinti. Siis maksuton. Ja tämän lisäksi torille tehty luistinrata ja jouluilmekin oli torilla mitä parhain.Hyvä Lahti!

Maltalaisen peliyhtiön verkkokasinosta teknisen virheen löytänyt 16-vuotias forssalaisnuorukainen siirsi pankkitililleen yli 252 000 euroa peliyhtiön rahoja viime vuoden huhti- ja toukokuussa.Nuorukaista syytettiin maanantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta.Nuoren miehen vanhemma

Riihimäki. Sunnuntaina iltapäivällä Riihimäen Uramossa noin 45-vuotias nainen törmäsi mopolla liikennevaloihin pysähtyneen henkilöauton perään. Mopoilija, eikä autoa kuljettanut noin 65-vuotias nainen loukkaantuneet törmäyksessä. Mopoilija puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Sunnuntaina iltapäivällä kolmostiellä etelän suuntaan matkalla ollut noin 30-vuotias nainen suistui kuljettamallaan henkilöautolla pientareelle, jossa auto törmäsi ojan vastapenkkaan ja kaatui katolleen.Kuljettaja ja kyydissä ollut noin 40-vuotias mies vietiin ambulanssilla Kanta-Hämeen keskussairaa

Usein markkinointi kohdentuu nimenomaan epäterveellisiin tuotteisiin, jotka lisäksi asetellaan kaupoissa kuluttajia koukuttavalla tavalla. Kuva: Pekka Rautiainen

Jo pelkkä ruokakaupan ajatteleminen voi saada laihduttajan epäonnistumaan ruokavalinnoissaan, kertoo uusi väitöstutkimus. – Ruokakauppa näyttäytyy painonsa kanssa kamppailevalle ehkä pikemminkin herkkulaarina kuin terveellisten ostosten tekopaikkana.

Otto Rantanen jäi kaipaamaan telttaöiden raikkautta. Nykyään hän nukkuu kuitenkin sisällä. Kuva: Pekka Rautiainen

Ulkona nukkuminen on tuttua hämeenlinnalaiselle Otto Rantaselle, 15. Hän nukkui pari vuotta sitten huvikseen kokonaisen vuoden parvekkeella teltassa. Hän aloitti haasteensa 12-vuotiaana ja lopetti täytettyään 13 vuotta elokuussa 2016.Mitä telttavuodesta jäi mieleen?– Auringon kierto.

                 Suomalaiset lentävät eniten Finnairilla ja Norwegianilla, ja niiden lennoista myös tehdään eniten valituksia. Kumpikaan yhtiö ei ole aikeissa muuttaa nykyisiä reklamointi- ja korvausprosessejaan. Kuva huhtikuulta Helsinki-Vantaan lentoasemalta.                Kuva: Mauri Ratilainen

Lentojen viivästymisistä ja peruutuksista valittaminen on niin hidasta ja monimutkaista, että vain harva hakee korvauksia valitusteitse.– Kun 180 ihmistä tulee lomamatkalta Kreikasta ja lento on 26,5 tuntia myöhässä, saamme valituksen kolmelta, kertoo Euroopan kuluttajakeskuksen Suomen-johtaja Leena