Julkaistu: 09.02.2018 17:22

Hauholaislähtöinen laulaja nousee X Factorin lavalle rokaten ja rollaten

 • Kuva: AJP Studio
  Kuva: AJP Studio

Sunnuntaina Maikkarilla käynnistyvän X Factor -musiikkilpailun toisen tuotannon avausjaksossa nähdään Hämeenlinnan seudulta lähtöisin oleva 30-vuotias laulajatar.

Hauholla ja Hattulassa kasvanut laulaja esiintyy Three Decades -bändinsä kanssa tuomarinelikon edessä taiteilijanimellään Cherry Lee Byrd. Oikeaa nimeään hän ei halua paljastaa. Yhtyeeseen kuuluvat myös Gilda ja Spark.

Kolmikon Marilyn Monroe -look ei ole sattumaa. He ovat tottuneet esittämään jazz- ja rockabillyhenkistä musiikkia 1920–1950-luvuilta.

X Factor -ohjelmassa on luvassa tulkinta Vaya Con Dios -yhtyeen kappaleesta Don't Cry For Louie.

 

Tuomarien valvovien silmien alle Cherry Lee Byrd saapuu rokaten ja rollaten.

Viiden vuoden takainen ratsastusonnettomuus johti pyörätuoliin. Cherryn mukaan se oli onni onnettomuudessa.

– Kuntoutumisen aikana palasin takaisin musiikin pariin. Lapsesta saakka olen laulua harrastanut, mutta onnettomuuden jälkeen halusin suunnata ajatukset kivuista muualle.

Aiemmin laulaja oli työskennellyt muun muassa nuoriso-ohjaajana.

– Kovat kivut estivät vanhaan työhön palaamisen. Aloin opiskella musiikkia Tampereella ja viritellä bändijuttuja.

Pian hän esiintyi monissa bändeissä, kuten yhtyeessä Tinkerbella & The Whistling Wolves.

Laulukilpailussa esiintyvä Three Decades puolestaan on julkaissut kaksi cd-singleä. Toinen kuullaan ohjelmassa ja toinen on versio Marilyn Monroen I Wanna be Loved By you -kappaleesta. Viime jouluna yhtye julkaisi myös 7-tuumaisen joululevyn.

 

Pyörätuoli ei ole positiivisesti ajattelevalle Cherrylle este.

– En anna liikuntarajoitteen missään nimessä häiritä tekemistäni. Kotona liikun rollan avulla, jotta lihaksiston saa pidettyä jotenkin ojennuksessa. Ulkomaailmassa apunani on pyörätuoli.

X Factor -koelauluissa yhtye esiintyy ilman taustamusiikkia. Luvassa on kolmen neidon stemmalaulua.

Jää sunnuntaina nähtäväksi, pääseekö Three Decades jatkoon. Siitä Cherry ei anna mitään vihiä.

– Sanotaan vaikka näin, että esiintymisestä jäi aika kiva fiilis, hän hymyilee. HäSa

X Factor -laulukilpailun toinen tuotantokausi MTV3:lla sunnuntaina 11. helmikuuta kello 19.30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maltalaisen peliyhtiön verkkokasinosta teknisen virheen löytänyt 16-vuotias forssalaisnuorukainen siirsi pankkitililleen yli 252 000 euroa peliyhtiön rahoja viime vuoden huhti- ja toukokuussa.Nuorukaista syytettiin maanantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta.Nuoren miehen vanhemma

Riihimäki. Sunnuntaina iltapäivällä Riihimäen Uramossa noin 45-vuotias nainen törmäsi mopolla liikennevaloihin pysähtyneen henkilöauton perään. Mopoilija, eikä autoa kuljettanut noin 65-vuotias nainen loukkaantuneet törmäyksessä. Mopoilija puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Sunnuntaina iltapäivällä kolmostiellä etelän suuntaan matkalla ollut noin 30-vuotias nainen suistui kuljettamallaan henkilöautolla pientareelle, jossa auto törmäsi ojan vastapenkkaan ja kaatui katolleen.Kuljettaja ja kyydissä ollut noin 40-vuotias mies vietiin ambulanssilla Kanta-Hämeen keskussairaa

Usein markkinointi kohdentuu nimenomaan epäterveellisiin tuotteisiin, jotka lisäksi asetellaan kaupoissa kuluttajia koukuttavalla tavalla. Kuva: Pekka Rautiainen

Jo pelkkä ruokakaupan ajatteleminen voi saada laihduttajan epäonnistumaan ruokavalinnoissaan, kertoo uusi väitöstutkimus. – Ruokakauppa näyttäytyy painonsa kanssa kamppailevalle ehkä pikemminkin herkkulaarina kuin terveellisten ostosten tekopaikkana.

Otto Rantanen jäi kaipaamaan telttaöiden raikkautta. Nykyään hän nukkuu kuitenkin sisällä. Kuva: Pekka Rautiainen

Ulkona nukkuminen on tuttua hämeenlinnalaiselle Otto Rantaselle, 15. Hän nukkui pari vuotta sitten huvikseen kokonaisen vuoden parvekkeella teltassa. Hän aloitti haasteensa 12-vuotiaana ja lopetti täytettyään 13 vuotta elokuussa 2016.Mitä telttavuodesta jäi mieleen?– Auringon kierto.

                 Suomalaiset lentävät eniten Finnairilla ja Norwegianilla, ja niiden lennoista myös tehdään eniten valituksia. Kumpikaan yhtiö ei ole aikeissa muuttaa nykyisiä reklamointi- ja korvausprosessejaan. Kuva huhtikuulta Helsinki-Vantaan lentoasemalta.                Kuva: Mauri Ratilainen

Lentojen viivästymisistä ja peruutuksista valittaminen on niin hidasta ja monimutkaista, että vain harva hakee korvauksia valitusteitse.– Kun 180 ihmistä tulee lomamatkalta Kreikasta ja lento on 26,5 tuntia myöhässä, saamme valituksen kolmelta, kertoo Euroopan kuluttajakeskuksen Suomen-johtaja Leena