Julkaistu: 09.02.2018 17:22

Hauholaislähtöinen laulaja nousee X Factorin lavalle rokaten ja rollaten

  •  Kuva: AJP Studio
    Kuva: AJP Studio

Sunnuntaina Maikkarilla käynnistyvän X Factor -musiikkilpailun toisen tuotannon avausjaksossa nähdään Hämeenlinnan seudulta lähtöisin oleva 30-vuotias laulajatar.

Hauholla ja Hattulassa kasvanut laulaja esiintyy Three Decades -bändinsä kanssa tuomarinelikon edessä taiteilijanimellään Cherry Lee Byrd. Oikeaa nimeään hän ei halua paljastaa. Yhtyeeseen kuuluvat myös Gilda ja Spark.

Kolmikon Marilyn Monroe -look ei ole sattumaa. He ovat tottuneet esittämään jazz- ja rockabillyhenkistä musiikkia 1920–1950-luvuilta.

X Factor -ohjelmassa on luvassa tulkinta Vaya Con Dios -yhtyeen kappaleesta Don't Cry For Louie.

 

Tuomarien valvovien silmien alle Cherry Lee Byrd saapuu rokaten ja rollaten.

Viiden vuoden takainen ratsastusonnettomuus johti pyörätuoliin. Cherryn mukaan se oli onni onnettomuudessa.

– Kuntoutumisen aikana palasin takaisin musiikin pariin. Lapsesta saakka olen laulua harrastanut, mutta onnettomuuden jälkeen halusin suunnata ajatukset kivuista muualle.

Aiemmin laulaja oli työskennellyt muun muassa nuoriso-ohjaajana.

– Kovat kivut estivät vanhaan työhön palaamisen. Aloin opiskella musiikkia Tampereella ja viritellä bändijuttuja.

Pian hän esiintyi monissa bändeissä, kuten yhtyeessä Tinkerbella & The Whistling Wolves.

Laulukilpailussa esiintyvä Three Decades puolestaan on julkaissut kaksi cd-singleä. Toinen kuullaan ohjelmassa ja toinen on versio Marilyn Monroen I Wanna be Loved By you -kappaleesta. Viime jouluna yhtye julkaisi myös 7-tuumaisen joululevyn.

 

Pyörätuoli ei ole positiivisesti ajattelevalle Cherrylle este.

– En anna liikuntarajoitteen missään nimessä häiritä tekemistäni. Kotona liikun rollan avulla, jotta lihaksiston saa pidettyä jotenkin ojennuksessa. Ulkomaailmassa apunani on pyörätuoli.

X Factor -koelauluissa yhtye esiintyy ilman taustamusiikkia. Luvassa on kolmen neidon stemmalaulua.

Jää sunnuntaina nähtäväksi, pääseekö Three Decades jatkoon. Siitä Cherry ei anna mitään vihiä.

– Sanotaan vaikka näin, että esiintymisestä jäi aika kiva fiilis, hän hymyilee. HäSa

X Factor -laulukilpailun toinen tuotantokausi MTV3:lla sunnuntaina 11. helmikuuta kello 19.30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hikiältä löydetyt ruumiit saivat kaikki omat kauniinvalkoiset arkkunsa. Heidät haudattiin kuitenkin samaan hautaan. Kuva: Tomi Vesaharju

Hikiältä metsähaudasta vuosi sitten löydetyt ruumiit haudattiin sunnuntaina Hausjärven vanhalle hautausmaalle.Tutkimuksen mukaan ruumiit kuuluivat neljälle nuorelle miehelle, jotka saksalaiset teloittivat sisällissodan aikaan vuonna 1918. Kuolleista tunnistettiin kaksi, 15-vuotias Niilo Johannes Lin

Autohuolto K. Tissarin autokorjaamon ja Kaarlo Tissarin kotitalon välissä aloitti vuonna 1929 jenkkityyliin rakennettu hieno bensiininjakelukioski. 1960-luvulla Kauppakadun tontti muuttui viereen rakennetun Sokoksen parkkipaikaksi. Kuva: Riihimäen kaupunginmuseo

Nenään nousevat bensan ja kermakahveen tuoksut samalla, kun korvissa soivat pajatson ja kassakoneen kilinä.Riihimäen kaupunginmuseossa vaellellaan loppuvuoden ajan nostalgisin tuntein kaupungin huoltoasemilla.– Keräsimme kaupunkilaisilta muistoja vanhoista huoltsikoista ja niitä tuli paljon.

Kimmo Miettinen aikoo täyttää 60 vuotta vähin äänin.

60 vuotta täyttävän sairiolaisen monitoimimiehen ura rönsyilee kuin sukupuu.Yhtä paljon rönsyilee myös syntymäpäivähaastattelu, jossa välillä paikalla on kirjailija Kimmo Miettinen, välillä musiikkitoimittaja, joka tunnetaan lyhyesti nimellä Miettinen.Vihainen nuori mies Miettinen muistetaan musaleh