Julkaistu: 09.02.2018 17:22

Hauholaislähtöinen laulaja nousee X Factorin lavalle rokaten ja rollaten

  •  Kuva: AJP Studio
    Kuva: AJP Studio

Sunnuntaina Maikkarilla käynnistyvän X Factor -musiikkilpailun toisen tuotannon avausjaksossa nähdään Hämeenlinnan seudulta lähtöisin oleva 30-vuotias laulajatar.

Hauholla ja Hattulassa kasvanut laulaja esiintyy Three Decades -bändinsä kanssa tuomarinelikon edessä taiteilijanimellään Cherry Lee Byrd. Oikeaa nimeään hän ei halua paljastaa. Yhtyeeseen kuuluvat myös Gilda ja Spark.

Kolmikon Marilyn Monroe -look ei ole sattumaa. He ovat tottuneet esittämään jazz- ja rockabillyhenkistä musiikkia 1920–1950-luvuilta.

X Factor -ohjelmassa on luvassa tulkinta Vaya Con Dios -yhtyeen kappaleesta Don't Cry For Louie.

 

Tuomarien valvovien silmien alle Cherry Lee Byrd saapuu rokaten ja rollaten.

Viiden vuoden takainen ratsastusonnettomuus johti pyörätuoliin. Cherryn mukaan se oli onni onnettomuudessa.

– Kuntoutumisen aikana palasin takaisin musiikin pariin. Lapsesta saakka olen laulua harrastanut, mutta onnettomuuden jälkeen halusin suunnata ajatukset kivuista muualle.

Aiemmin laulaja oli työskennellyt muun muassa nuoriso-ohjaajana.

– Kovat kivut estivät vanhaan työhön palaamisen. Aloin opiskella musiikkia Tampereella ja viritellä bändijuttuja.

Pian hän esiintyi monissa bändeissä, kuten yhtyeessä Tinkerbella & The Whistling Wolves.

Laulukilpailussa esiintyvä Three Decades puolestaan on julkaissut kaksi cd-singleä. Toinen kuullaan ohjelmassa ja toinen on versio Marilyn Monroen I Wanna be Loved By you -kappaleesta. Viime jouluna yhtye julkaisi myös 7-tuumaisen joululevyn.

 

Pyörätuoli ei ole positiivisesti ajattelevalle Cherrylle este.

– En anna liikuntarajoitteen missään nimessä häiritä tekemistäni. Kotona liikun rollan avulla, jotta lihaksiston saa pidettyä jotenkin ojennuksessa. Ulkomaailmassa apunani on pyörätuoli.

X Factor -koelauluissa yhtye esiintyy ilman taustamusiikkia. Luvassa on kolmen neidon stemmalaulua.

Jää sunnuntaina nähtäväksi, pääseekö Three Decades jatkoon. Siitä Cherry ei anna mitään vihiä.

– Sanotaan vaikka näin, että esiintymisestä jäi aika kiva fiilis, hän hymyilee. HäSa

X Factor -laulukilpailun toinen tuotantokausi MTV3:lla sunnuntaina 11. helmikuuta kello 19.30.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ely-keskusten vastaamilla tieosuuksilla on useita eri luokituksia, ja sivutiet jäävät ammattiautoilijan mukaan liian vähälle huomiolle. Pienillä yksityisteillä hoidon taso vaihtelee paljon. Kuva: Esko Tuovinen

Kulunut talvi on ollut haastava maanteiden kunnossapidon ja liukkauden torjunnan kannalta.Erityisesti loppuvuodesta ja tammikuussa jäätävät sateet saivat paljonkin liikennöidyt väylät ajoittain vaarallisen liukkaiksi.– Nyt helmikuussa sää on onneksi vakiintunut kunnon talveksi, jolloin kunnossapito

Hykin yläkoulu (keltainen rakennus taustalla) on tyhjillään ja koulua käydään tällä hetkellä parakeissa. Kuva: Lassi Puhtimäki / HäSa / arkisto

Kansalaispalaute on nostanut uusia ideoita Hämeenlinnan kouluverkoksi. Toisaalta joitakin vaihtoehtoja on jo pudotettu pois.HYKin suunnitelmissa ei ole mukana peruskorjausta. Yhden lukion vaihtoehdoista on enää mukana lukio Tavastian kampukselle.Kahden lukion pohdintoja on kaksi.

Kuva: Sääksmäen seurakunta

Valkeakosken kirkko saatetaan purkaa. Sääksmäen seurakunnan kirkkoneuvosto on päätynyt esittämään huonokuntoisen kirkon purkamista sen korjaamisen sijaan.Tilalle ei rakennettaisi uutta kirkkoa vaan tontti myytäisiin.Purkupäätöstä käsitellään kirkkovaltuuston kokouksessa torstaina 15.

Ravikadulla vuoden 2016 joulukuussa tapahtunut asuntopalo sai alkunsa tahallaan sytytetystä patjasta. Sytyttäjä ja asunnon asukas loukkaantuivat palossa. Kuva: Markku Tanni

Kerrostaloasunnossa Hämeenlinnan Pullerilla tulipalon vuoden 2016 joulukuussa sytyttäneen miehen tuomio ei muuttunut hovioikeuden käsittelyssä.Sytyttäjän tekemän valituksen mukaan käräjäoikeuden antama puolentoista vuoden ehdollinen vankeustuomio tuhotyöstä oli liian ankara vahinkojen suuruuteen näh