Julkaistu: 13.02.2018 07:20

Three Decades jatkoon X Factor -koelauluista

  •  Kuva: AJP Studio
    Kuva: AJP Studio

Hauholta lähtöisin oleva, Cherry Lee Byrd -taitelijanimeä käyttävä, laulaja kisaili jatkoon Three Decades -yhtyeensä kanssa X Factor Suomi -ohjelman koelauluista.

Cherryn, Gildan ja Sparkin muodostaman trion fiftarityyli ja 1950-luvun hengessä esitetty versio Vaya Con Dios -yhtyeen Don't Cry For Louie -kappaleesta puri tuomaristoon.

Tuomariston kokenein konkari Michael Monroe innostui esityksen aikana säestämään kolmikkoa huuliharpulla.

– Michael sanoo kyllä. Ehdottomasti kyllä (jatkoon), Monroe iloitsi esityksen jälkeen.

Tuomaristoon kuuluva Britannian X Factor -kisan kakkonen Saara Aalto kehui Three Decades -trion asennetta.

– Te olitte ihania, teillä oli show ja yhtenäinen soundi. Se antaa meille olon, että te haluatte tätä ja olette kunnianhimoisia.

Suvi Teräsniska puolestaan hehkutti kolmikon stemmalaulannan olevan hunajaaa hänen korvilleen.

Mikael Gabriel sanoi, että 1950-luku ei ollut hänelle tuttu juttu ennen Three Decadesin esiintymistä.

– Nyt se näyttää olevan mun vuosikymmen, Gabriel totesi.

Kilpailu jatkuu sunnuntaisin MTV3-kanavalla.

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.