Julkaistu: 13.02.2018 12:12
-
Päivitetty: 13.02.2018 12:29

Saksalaiset autot kiinnostavat käytettyinä

 • Mercedes-Benz on käytettyjen autojen ostajien suosiossa. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto
  Mercedes-Benz on käytettyjen autojen ostajien suosiossa. Kuva: Markku Tanni / HäSa / arkisto

Saksalaiset automerkit ja etenkin Mercedes-Benz ovat käytettyjen autojen ostajien suosiossa. Autoliike Kamuxin julkaiseman myyntitilaston mukaan Volkswagen oli autokauppaketjun myydyin merkki vuonna 2017 ja myydyin yksittäinen malli oli C-sarjan Mercedes-Benz.

Kamux on käytettyjen autojen myymiseen erikoistunut ketju, jolla on 41 autoliikettä Suomessa sekä liikkeitä Ruotsissa ja Saksassa. Yhtiö on pörssilistattu Helsingin pörssissä.

 

Kymmenen Kamuxin myydyimmän automerkin listalle mahtui viime vuonna peräti viisi saksalaista automerkkiä. Saksalaiset valtasivat myyntilistan kärjestä neljä ensimmäistä paikkaa.

Ensimmäinen ei-saksalainen automerkki myydyimpien listalla oli viidennelle sijalle noussut Volvo.

 

Myydyimpien automallien listalta saksalaiset valtasivat peräti kahdeksan sijaa. Vain Volvo V70 ja Skoda Octavia onnistuivat kiilaamaan saksalaisten joukkoon.

Kamuxin maajohtajan Jussi Mäkisen mukaan suomalaislla on omat luottomerkkinsä, jotka kiinnostavat myös iäkkäämpinä ja paljon ajettuina.

– Uutena suositulle automerkille on myös käytettynä kysyntää, ja moni odottaakin löytävänsä haluamansa auton vähän ajettuna, tiivistää Jussi Mäkinen yhtiön tiedotteessa.

Mäkisen mukaan käytettyjen autojen kaupoilla liikkuvista ostajista moni etsii muutamia vuosia vanhoja autoja, joiden arvonalennus on jo tasoittunut. HäSa

Saksalaiset kiinnostavat

Kamuxin myydyimmät automerkit 2017

 1. Volkswagen
 2. Mercedes-Benz
 3. BMW
 4. Audi
 5. Volvo
 6. Ford
 7. Toyota
 8. Skoda
 9. Nissan
 10.  Opel

 

Kamuxin myydyimmät mallit 2017

 1. Mercedes-Benz, C-sarja
 2. Mercedes-Benz, E-sarja
 3. Audi A4
 4. Volkswagen Golf
 5. Volkswagen Passat
 6. Skoda Octavia
 7. Volvo V70
 8. Audi A6
 9. Volkswagen Transporter
 10. BMW 320

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.