Julkaistu: 26.02.2018 18:11

Yökerho Nightlife suljetaan

  • Yökerho Nightlife joutuu lyömään lapun luukulle huhtikuun lopussa, kun Hämeenlinnan Cumulus muuttuu Scandiciksi. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
    Yökerho Nightlife joutuu lyömään lapun luukulle huhtikuun lopussa, kun Hämeenlinnan Cumulus muuttuu Scandiciksi. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Hämeenlinnan Cumulus-hotellin yökerho Nightlife lopetetaan huhtikuun lopussa. Cumulus-hotellien uusi omistaja Scandic ei halua jatkaa sen toimintaa. Tyhjiksi jäävien tilojen tuleva käyttötarkoitus on vielä auki.

– Se on tällä hetkellä harkinnassa. En lähde spekuloimaan vaihtoehdoilla, sanoo Cumuluksen ketjujohtaja Timo Honkala.

Scandic Hotels Oy osti Cumulus-hotellit omistaneen Restelin hotelliliiketoiminnan viime vuoden lopussa.

Lähes kaikki Restelin pyörittämät, Cumulus-hotellien yhteydessä toimivat Nightlife-ravintolat on ehditty lakkauttaa jo aiemmin. Hämeenlinnan Nightlifen sulkemisen jälkeen jäljellä on enää kaksi, joista kumpikaan ei toimi Nightlife-nimellä.

– Hyvinkäällä toimii Hopealyhty, joka voi hyvin ja jatkaa edelleen perinteikästä toimintaansa. Myös Rovaniemen Life jatkaa ainakin toistaiseksi, Honkala kertoo.

Yökerhobisnes on ollut Suomessa jo pitkään vaikeuksissa, ja paikkoja on lakkautettu ympäri Suomea. Yökerhojen rooli illanvietossa on kutistunut. Asiakkaat saapuvat myöhemmin kuin takavuosina ja ostavat yhä vähemmän juomia.

Hotelli Cumulus Hämeenlinna muuttuu Scandic Hämeenlinna Cityksi 1.5. ja kylpylähotelli Cumulus Resort Aulanko Scandic Aulangoksi 17.4.

Kaikki Suomen Cumulus-hotellit saatetaan Scandic-brändiin juhannukseen mennessä. Myös Scandicin kanta-asiakaspalvelut ja -edut siirtyvät ketjun uusiin hotelleihin.

Ruotsalainen hotelliketju Scandic laajeni Restel-kaupan myötä Suomessa 15 uudelle paikkakunnalle ja toimii nyt 31 paikkakunnalla.

Kuvitus: Soile Toivonen

Nuoren postineidin päiväkirja vuodelta 1914 avaa ikkunan uneliaaseen varuskuntakaupunkiin ja kauppiasperheen arkeen.Martta-neiti kaipasi Hämeenlinnasta Helsinkiin, rakastui venäläiseen sotilaaseen ja mietti suhteen tulevaisuutta. "Mikähän minusta maailmassa tulee?" ”Juhannusilta!