Julkaistu: 12.03.2018 22:30
-
Päivitetty: 13.03.2018 06:31

AVI jakoi avustukset liikuntahankkeille - Kanta-Hämeen kuntiin yhteensä 83 000 euroa tukia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on myöntänyt vähän yli miljoona euroa tukea liikunnallista elämäntapaa edistäville hankkeille.

Erityisesti halutaan tukea hankkeita, jotka lisäävät liikunnan määrää vähän liikkuvien ihmisten parissa. Yleisesti toivottuja ovat kaikki hankkeet, jotka edesauttavat väestöä saamaan liikuntamääränsä suositusten mukaisiksi ja ottamaan liikunnan osaksi arkeaan.

Tukea saavat ovat esimerkiksi päiväkotien, koulujen ja vanhainkotien liikuntaryhmiä. Hankkeet voi järjestää myös niin, että ne yhdistävät eri kohderyhmien liikuntaa.

 

Etelä-Suomen avin alueella tukea haki 41 projektia, joiden yhteenlasketut kustannukset olivat noin 2,6 miljoonaa euroa. Näistä 35 hanketta hyväksyttiin tuen piiriin.

Kanta-Hämeen alueella tukea sai neljä hanketta.

Riihimäen kaupungin Vireä Riihimäki sai 40 000 euroa, Hattulan kunnan Hämeenlinnan ja Janakkalan liikkuva varhaiskasvatus 35 000 €, Tammelan kunta Yhdessä liikkeelle – liikkuva varhaiskasvatus elämäntavaksi 5000 € ja Humppilan kunnan Ilon kautta liikettä arkeen -hanke 3000 €.

Kuvitus: Soile Toivonen

Nuoren postineidin päiväkirja vuodelta 1914 avaa ikkunan uneliaaseen varuskuntakaupunkiin ja kauppiasperheen arkeen.Martta-neiti kaipasi Hämeenlinnasta Helsinkiin, rakastui venäläiseen sotilaaseen ja mietti suhteen tulevaisuutta. "Mikähän minusta maailmassa tulee?" ”Juhannusilta!