Julkaistu: 13.03.2018 22:19

Merkki kertoo vastuullisesta journalismista

  •  Kuva: Muu
    Kuva: Muu

Hämeen Sanomat osallistuu lukuisten tiedotusvälineiden tapaan Vastuullista journalismia -kampanjaan. Samalla kampanja juhlistaa 50 vuotta täyttävää Julkisen sanan neuvostoa (JSN). Tästä syystä Hämeen Sanomien pääkirjoitussivulle on ilmestynyt vastuullisen journalismin merkki.

Vastuullinen journalismi sietää kritiikkiä eikä ole aina oikeassa. Vastuullisen journalismin merkki kertoo kuitenkin siitä, että merkkiä käyttävä media on sitoutunut noudattamaan JSN:n laatimia Journalistin ohjeita.

Vastuullinen media pyrkii tarkistamaan tietonsa mahdollisimman hyvin. Jos virheitä kuitenkin sattuu, media korjaa virheensä. Ja jos ei korjaa, asiasta voi kuka tahansa tehdä kantelun JSN:lle.

Hämeen Sanomat on saanut viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana yhden langettavan päätöksen JSN:ltä. Vapauttavia päätöksiä JSN on tehnyt samana aikana kolme.

Kuvitus: Soile Toivonen

Nuoren postineidin päiväkirja vuodelta 1914 avaa ikkunan uneliaaseen varuskuntakaupunkiin ja kauppiasperheen arkeen.Martta-neiti kaipasi Hämeenlinnasta Helsinkiin, rakastui venäläiseen sotilaaseen ja mietti suhteen tulevaisuutta. "Mikähän minusta maailmassa tulee?" ”Juhannusilta!