Julkaistu: 19.03.2018 06:37

Jukola on saamassa bensiinin jakeluaseman alueelleen

Jukolan kaupunginosa on saamassa bensiinin jakeluaseman alueelleen. Neste Markkinointi oy suunnittelee automaattiaseman perustamista Hongistonkuja 1:een.

Jukolaan on toivottu jo pitkään bensiinin jakeluasemaa. Kantakaupungin länsipuolella ei ole nykyään yhtään bensa-asemaa.

Ahvenistonharjuun liittyvä pohjavesialue on vaikeuttanut sopivien paikkojen löytymistä. Hongistonkuja on kuitenkin pohjavesialueen ulkopuolella.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ei näe estettä jakeluaseman rakentamiselle kyseiseen paikkaan. Samaa mieltä on lausunnossaan myös Kanta-Hämeen pelastuslaitos. 

Kaavassa kyseinen kortteli on liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta. Bensiiniaseman sijoittaminen alueelle vaatii poikkeamisluvan.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo ehdottaa maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että kyseinen lupa myönnetään.

Hongistonkuja 1:ssä on nykyään liikerakennusten pysäköintialue. Bensa-asema veisi noin 1 100 neliötä pysäköintialueen eteläosasta, mutta autopaikkoja jäisi sen jälkeenkin vielä 53.

Mikäli parkkipaikkoja tarvitaan alueelle lisää, kaavassa on vielä varaus yhdelle yleiselle pysäköintialueelle.

Bensa-asemalle ajetaan Hongistonkujalta samasta liittymästä kuin nykyiselle pysäköintialueelle. Hongistonkujan, Aleksis Kiven kadun ja Loimalahdentien risteyksessä on liikennevalot. 

Kommentit

Parkkipaikkoja vähennetään kun rakennetaan bensa-asemaa? Kuulostaa jälleen kerran hämeenlinnan virkamueskunnan toiminnalta. Parkkipirkot ja muut lappuliisat ja autoilijoiden parkkisakottajat kiittää päättäjäherroja. Miksi ihmeessä ensimmäiseksi pitää parkkipaikat rakentaa täyteen js juuri bensa-asemaa varten vähennetään parkkipaikkoja - haloo? Autoja vartenhan se bensa-asema sinne Jukolaan on rakenteilla. Jos siellä on jo VALMIINA kaavatontti joka voidaan käyttää bensa-asemaa varten, niin miksi sitä ei voi ottaa nyt käyttöön? Onko nyt jo sisäinen valitusjärjestelmä kaupungin eri toimistojen välillä joka estää rakennushankkeet järkiperäisellä aikataulutuksella? Eikö ensiksi tullut parkkipaikka ja sitten liikenteen lisääntyessä syntyi tarve bensa-asemalle? Joten rakennetaan se bensa asema omalle tontilleen kaikkine teknisine ratkaisuineen ja mietitään samaan paikkaan se supernopea sähkölatauspaikka ja varaus toiselle. Akun latausta odotellessa kahvilagrillin terassilla ladataan matkustajatkin.

Sivuhuomiona, että ko. parkkipaikka on niin vajaakäytöllä, että kylmäasema sopii siihen reunaan oikein hyvin. S-Marketilla on omat parkkipaikkansa ja sen toisen puolen liikkeissä tuskin käy kerralla niin paljon asiakkaita, että koko parkkipaikkaa tarvittaisiin.
 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.