Julkaistu: 26.03.2018 11:44
-
Päivitetty: 26.03.2018 11:54

Janakkala ja Forssa saavat kiitosta kotisivuistaan

  • Janakkalan verkkosivut. Kuva: Kuvakaappaus janakkala.fi -sivulta
    Janakkalan verkkosivut. Kuva: Kuvakaappaus janakkala.fi -sivulta
  • Forssan verkkosivut. Kuva: Kuvakaappaus forssa.fi -sivulta
    Forssan verkkosivut. Kuva: Kuvakaappaus forssa.fi -sivulta
  • Someron verkkosivut. Kuva: Kuvakaappaus somero.fi -sivulta
    Someron verkkosivut. Kuva: Kuvakaappaus somero.fi -sivulta

Kunnallisalan kehittämissäätiö (KAKS) on arvioinut 294 kunnan kotisivut, ja nostanut parhaimmiston esiin tuoreessa julkaisussaan.

Julkaisussa mainitaan kolme kantahämäläistä onnistujaa: Janakkala, Forssa ja Somero.

Näistä Janakkala ja Forssa ovat kisanneet ryhmässä, johon on kelpuutettu 10 000–50 000 asukkaan kunnat. Kummatkin ovat sijoittuneet verkkosivuvertailussa kahdentoista parhaan kunnan joukkoon,

Somero on noussut pienten kuntien eli alle 10 000 asukkaan kuntien parhaimmistoon.

Yli 50 000 asukkaan kuntien verkkosivujen parhaimmistoon kuuluivat muun muassa Turku, Porvoo, Lappeenranta ja Espoo.

 

Kunnallisalan kehittämissäätiön mukaan verkkosivujen kautta kunnasta saatu kuva on olennainen kunnan imagon ja maineen kannalta.

Toimiville kotisivuille ominaista on käyttäjälähtöisyys, ajankohtaisuus ja eri kohderyhmien huomiointi.

Tiedotteessa toimivia kotisivuja luonnehditaan näin: "Navigoinnin tulisi olla selkeästi rakennettu ja sivuilla liikkumisen helppoa. Käytetyn grafiikan tulisi olla monipuolista, tukea viestintää ja parhaimmillaan toimia sisällöllisesti täydentävänä. Esittelyvideot ovat oiva tapa viestiä, millainen kunta on, mikä on kunnalle tunnusomaista ja miksi sinne kannattaisi muuttaa tai matkustaa."

Kehityskohteita ovat tiedotteen mukaan muun muassa mobiilinäkymän toimimattomuus, grafiikan huonolaatuisuus sekä tekstin epäselvyys sivuilla. Lisäksi pitkät päivittämistauot ja hankala navigointi vaikuttivat sivujen pisteytykseen. Myös sosiaalista mediaa voisi hyödyntää monipuolisemmin tiedottamisessa ja omintakeisen kuntabrändin luomisessa.

 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.