Julkaistu: 09.04.2018 15:40

Kuusi pääsi Asemanrannan taidekisan jatkoon

  • Kilpailutyö numero 94 on yleisön suosikki. Kuva: Muu
    Kilpailutyö numero 94 on yleisön suosikki. Kuva: Muu

Asemanrannan yleisen taidekilpailun toiseen vaiheeseen on valittu kuusi parasta ehdotusta.

Palkintolautakunta piti kilpailun tasoa niin korkeana, että toiseen vaiheeseen otettiin kuusi teosta kilpailuohjelmassa esitetyn viiden sijaan.

Toiseen vaiheeseen valittiin taiteilijat Anssi Pulkkinen, Jani Rättyä, Jarmo Mäkilä ja Johanna Rope ja taiteilijaparit Atte Mattila ja Tuomas Helin sekä Satu-Minna Suorajärvi ja Mirka Hämäläinen.

Ehdotuksia arvostellaan koko kilpailun ajan nimettöminä. Jyry ei tiedä, mikä ehdotuksista on kenenkin taiteilijan tekemä.

Kilpailun ensimmäiseen vaiheeseen jätettiin määräaikaan mennessä 103 kilpailuohjelman mukaista ehdotusta. Yleisö sai äänestää mieleistään työtä Hämeenlinnan kaupungin Facebook-sivuilla.

Tykkäämisten perusteella yleisön suosikiksi nousi työ numero 94. Sen tekijä julkistetaan samaan aikaan kun taidekilpailu ratkeaa. Voittajat palkitaan lokakuussa, ja samalla Hämeenlinnan kaupunginmuseossa avataan näyttely kaikista ehdotuksista selvityksineen ja pienoismalleineen.

Kommentit

Keisarilla ei ole uusia vaatteita. Vuosia sitten, kun Kiasma avasi ovet, yleisö ihastui tilataiteesta joka muodostui tiloissa siellä täällä olevista sinkkiämpäreistä. Ei se taide suuria vaadi ja puheenlahjan avulla saadaan vaikka siivoojan unohtamat siivousvälineet näyttäytymään todellisena urpaanina taiteena.
 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.