Julkaistu: 11.04.2018 06:22
-
Päivitetty: 11.04.2018 06:28

Sinustako Suomen seuraava Miss tai Mr. Gay Finland?

  • Viime vuoden voittajat olivat Rami Kiiskinen ja Noora Kalpio. Kuva: Taavi Tihkan
    Viime vuoden voittajat olivat Rami Kiiskinen ja Noora Kalpio. Kuva: Taavi Tihkan

Haku Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailuihin on käynnissä huhtikuun loppuun asti.

Mukaan haetaan persoonallisia osallistujia toimimaan hyväntahdonlähettiläinä ja esikuvina suomalaisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Suomen seuraavat sateenkaarikuninkaalliset valitaan 15. ja 16. kesäkuuta.

 

Miss ja Mr. Gay Finland -kilpailujen tarkoituksena on edistää seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä sekä kannustaa olemaan ylpeästi oma ainutlaatuinen itsensä.

Valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö Seta tekee voittajien kanssa yhteistyötä yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Miss Gay Finland -kilpailussa parasta on se, että jokainen voi loistaa omana itsenään. Toivomme erilaisia, rohkeasti omanlaisiaan hakijoita. Kilpailu tuo näkyväksi sitä upeaa moninaisuutta, jossa kaikki ovat upeita ja arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme, kertoo Miss Gay Finland -tuottaja ja Miss Gay Finland 2016 Helmi Jokinen.

 

Ensimmäistä kertaa Miss Gay Finland -kilpailu järjestettiin vuonna 2013, tänä vuonna valitaan kuudes voittaja.

Mr. Gay Finlandiksi haetaan homomiestä, jolla on ennen kaikkea sisäistä komeutta ja persoonallisuutta. Kilpailua ei ole tarkoitettu ainoastaan nuorille, vaan arvostamme myös elämänkokemusta. Jos uskallat pitää rohkeasti esillä seksuaalivähemmistöjä koskettavia asioita, olet etsimämme ehdokas, kertoo Mr. Gay Finland -kilpailun tuottaja Janne Tiilikainen.

 

Mr. Gay Finland -kilpailua on järjestetty vuodesta 2010 lähtien.

Osa voittajista on edustanut Suomea menestyksekkäästi kansainvälisissä Mr Gay Europe ja Mr Gay World -kilpailuissa. Esimerkiksi Mr. Gay Finland 2017 Rami Kiiskinen on matkustamassa toukokuun lopussa Etelä-Afrikkaan edustamaan Suomea tämän vuoden Mr Gay World -kilpailussa.

 

 

Kommentit

 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.