Julkaistu: 12.04.2018 06:00
-
Päivitetty: 12.04.2018 06:16

Mielipide - Tekmen työntekijät: "Tekmen myynti on estettävä"

  • Kasvissosekeittoon lisättiin perunoita viime lokakuussa Tekmen Kaurialan keskuskeittiössä. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa / arkisto
    Kasvissosekeittoon lisättiin perunoita viime lokakuussa Tekmen Kaurialan keskuskeittiössä. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa / arkisto

Nyt, kun Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto on päättämässä Tekmen myynnistä ja yli 350 työntekijän tulevaisuudesta, täytyisi valtuutetuilla olla oikeaa tietoa tarjolla.


Tekme on 10-vuotisen historiansa aikana tuottanut voittoa paria tappiollista vuotta lukuun ottamatta. Näin siitäkin huolimatta, että kaupunki on saanut palvelut aina vain halvemmalla.

Tekmen taloustilanne on nyt hyvä.

Onko alihintaan myymiselle minkäänlaisia perusteita?


Tiedossa on, että Palmia on tuottanut tappiota ainakin viime vuosina.

Se, että joku konsultti on sitä mieltä, että Tekmestä voidaan luopua, ei riitä perusteluksi myymiselle. Ei myöskään sote-uudistus, koska sen eteneminen on vielä ihan kesken.


Jos kaupunki myy Tekmen, se joutuu palkkaamaan osaavaa henkilökuntaa lisää, koska kilpailutus ja esimerkiksi siivouspalveluiden osto eivät onnistu ilman osaavia työntekijöitä.

Yhtiön maksamat verotkin menisivät pois kaupungin verotuloista.


Tekmen myynti on peruuttamaton liike. Näiden palveluiden ottaminen takaisin omaksi työksi on myynnin jälkeen lähes mahdotonta, vaikka tulevaisuudessa näin haluttaisiinkin.

Nyt onkin valtuutettujen otettava valta omiin käsiin ja tervettä järkeä käyttäen estettävä Tekmen myynti.


Tarja Pietilä
pääluottamusmies
Tekme 

Sirkku Lyytikäinen
puheenjohtaja, Hämeenlinnan yksityisten alojen JHL, osasto 172
Hämeenlinna

Kirjoitus on julkaistu Hämeen Sanomien mielipideosastolla 12.4.2018

 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.