Julkaistu: 12.04.2018 10:48
-
Päivitetty: 12.04.2018 13:22

Ambulanssit joutuivat onnettomuuksiin Riihimäellä ja Hämeenlinnassa

  • Hämeenlinnan onnettomuus tapahtui Lukiokadun ja Sibeliuksenkadun risteyksessä. Lukijan kuva / Jorma Kirjavainen
    Hämeenlinnan onnettomuus tapahtui Lukiokadun ja Sibeliuksenkadun risteyksessä. Lukijan kuva / Jorma Kirjavainen

Kaksi Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen hälytysajossa ollutta ambulanssia on ollut mukana liikenneonnettomuksissa tänään torstaina.

Ambulansseissa ei ollut potilaita.


Ensimmäinen onnettomuus tapahtui aamulla ennen kello yhdeksää Riihimäen Uramonkadulla. Hälytysajossa ollut ambulanssi oli ylittämässä risteystä, kun henkilöauto törmäsi ambulanssin kylkeen.

Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ensihoitopäällikkö Lasse Hakalan mukaan henkilöautossa olleet kaksi henkilöä selvisivät risteyskolarista vammoitta.

Toinen ambulanssissa olleista ensihoitajjista joutui kolarin jälkeen käymään tarkastuksessa Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa.


Toinen kolari sattui keskipäivän jälkeen Hämeenlinnassa. Ensihoito Kanta-Häme kertoi Facebook-tilillään, että hälytysajossa ollut ambulanssi törmäsi henkilöautoon Hämeenlinnan keskustassa.

Henkilöautossa oli kuljettaja ja ambulanssissa kaksi ensihoitajaa. 

Kaikki kolme kuljetettiin lievästi loukkaantuneena Kanta-Hämeen keskussairaalan päivystykseen.  HäSa


Uutista on täydennetty kauttaaltaan kello 13.10. Lisätty tieto Hämeenlinnan onnettomuudesta.

Pelastusajoneuvot joutuvat onnettomuuksiin harvoin

- Jos ajatellaan keikkojen ja ajettujen kilometrien määrää, onnettomuuksia tapahtuu äärimmäisen vähän, kommentoi hälytysajoneuvokuljettajien kouluttaja Olli Lumme Hämeen Sanomille tammikuussa 2016.

Tyypillisessä onnettomuudessa toinen osapuoli on eläin.

Esimerkiksi vuonna 2015 Kanta-Hämeessä tapahtui pelastusajoneuvoille yksi peurakolari.

Kuinka toimia, kun näet hälytysajoneuvon? Älä lyö jarruja pohjaan!
  • Kun havaitset hälytysajoneuvon, älä tee äkkijarrutusta ja pysähdy keskelle tietä.
  • Isoilla teillä nopeutta voi pudottaa jonkin verran, mutta tärkeintä on jättää hälytysajoneuvolle mahdollisimman paljon tilaa ajamalla tien oikeaa reunaa.
  • Kaupunkiliikenteessä hälytysajoneuvolle pitää pyrkiä jättämään yksi ajolinja vapaaksi.
  • Jos et tiedä mitä tehdä, jatka ajamista mahdollisimman normaalisti.
 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.