Julkaistu: 14.04.2018 13:00

Hauhon kirkossa otetean käyttöön kastepuu

Hauhon seurakunnassa vietetään sunnuntaina 15.4. erityistä juhlapyhää, jolloin Hauhon kirkossa otetaan käyttöön kastepuu.

Kastepuut ovat yleistyneet seurakunnissa viime vuosina. Niiden avulla halutaan huomioida seurakuntaan kastettuja uusia jäseniä.

 

Kasteen jälkeisenä pyhänä jumalanpalveluksessa puuhun ripustetaan uusi lehti, jossa on kastetun nimi.

Hauhon kastepuu on paikallista tuotantoa. Se on suunniteltu ja toteutettu pastori Katja Verhon idean pohjalta yhteistyössä seurakunnan ja Ilosen Puutyön kanssa, kertoo kirkkoherra Tapani Vanhanen.

 

Kastepuu vihitään käyttöön perhemessussa sunnuntaina kello 10.

Jumalanpalvelukseen on erityisesti kutsuttu tämän vuoden aikana kastettujen lasten perheitä. Messu on samalla Hauhon lapsikuorojen kevätesiintyminen.

Sunnuntaita vietetään myös sydänsunnuntaina Hauhon sydänyhdistyksen kanssa. Messun jälkeen on kirkkokahvit seurakuntatalolla.

 

Kommentit

Yritysten kasvuohjelmaan Kanta-Hämeen Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 34 hakijan joukosta. Kanta-Hämeen Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia. Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm.

 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?