Julkaistu: 16.04.2018 06:19
-
Päivitetty: 16.04.2018 15:58

Rivitalo tuhoutui täysin rakennuspalossa Riihimäellä - lähes kaikille asukkaille löydetty korvaava asunto

Riihimäen Puutarhakadulla paloi kaksikerroksinen rivitalo sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.
Neljän asunnon rivitalo tuhoutui käytännössä kokonaan.
Päivystävän palomestarin mukaan palossa ei tullut vakavia henkilövahinkoja, mutta yksi ihminen sai lieviä palovammoja.
Rivitalossa oli neljä asuntoa, josta yksi oli tyhjillään.
Taloa isännöivän Tili ja isännöinti Mikkonen oy:n vastuuisännöitsijä Jarmo Mikkonen etsi maanantaina Puutarhakadun asukkaille uusia asuntoja.
- Kaksi asuntoa on jo varmistunut, kolmas on vielä epäselvä, Mikkonen sanoi maanantaina iltapäivällä.
Mikkosen mukaan vakuutusyhtiön edustaja käy palopaikalla arvioimassa, mitä palaneelle talolle tehdään.
- Voi olla, että talo joudutaan purkamaan. Onneksi henkilövahingoilta vältyttiin.
Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta hieman ennen puolta yötä. 
Aamukahdeksalta sammutustyöt olivat jo päättyneet, ja pelastuslaitos teki palopaikalla jälkivartiointia kello 11 saakka.
Palon syttymissyystä ei toistaiseksi ole tietoa. STT, HäSa

 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.