Julkaistu: 16.04.2018 14:00

Hattula kutsuu yli 75-vuotiaita keskustelemaan liikenteen vaaranpaikoista

  • Yksi vaaranpaikoista niin vanhuksille kuin muillekin kevyen liikenteen käyttäjille Hattulassa on Mierolan vanha silta, joka on erittäin kapea ja matalakaiteinen sekä huonokuntoinen. Kuva: Juhani Salo
    Yksi vaaranpaikoista niin vanhuksille kuin muillekin kevyen liikenteen käyttäjille Hattulassa on Mierolan vanha silta, joka on erittäin kapea ja matalakaiteinen sekä huonokuntoinen. Kuva: Juhani Salo

Ikäihmisten liikenneturvallisuudesta puhutaan tänään tiistaina Parolassa otsikolla Voimaa vanhuuteen – toimiva ikäihmisten liikkumisympäristö Hattulassa.

Tilaisuudessa keskustellaan liikenne- ja liikkumisympäristöjen kehittämisestä. Tilaisuus järjestetään kello 9–12 Juteinitalon Jaakonsalissa. Alussa kuullaan Liikenneturvan luento. Päivän mittaan jakaudutaan työpajoihin.

Tilaisuus on suunnattu yli 75-vuotiaille.

 

Tavoitteena on merkitä kartoille kunnan nykyiset vaaranpaikat ja epäkohdat, jotka estävät turvallisen ja esteettömän liikkumisen kävellen.

Päivän aikana mietitään muun muassa pysäköintiasioita ja vapaa-ajan liikkumista sekä sitä, onko reittejä liikkumiseen tarpeeksi ja miten reiteille pääsee.

Työpajojen pohdinnan jälkeen suunnitteluryhmä kokoontuu iltapäivällä tarkastelemaan päivän antia sekä miettimään mitä esille nousseita asioita ruvetaan kunnassa edistämään jatkotoimenpiteinä.

Tilaisuuden järjestävät Hattulan kunta, Liikenneturva ja maakunnan liikenneturvallisuuskoordinaattori.

 

 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?

HS-Vesi tiedotti lauantaina aamulla vesijohtovuodosta Fasaanitiellä. Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä. Kuva:  Tapio Tuomela, arkisto

Hämeenlinnassa Fasaanitiellä tapahtunut vesijohtovuoto on aiheuttanut vesijohtoveden värjäytymistä.HS-Vesi tiedotti Fasaanitien vesijohtovuodosta lauantaina aamulla. Vesiyhtiö sai kuitenkin paikannettua vuotokohdan nopeasti.Vuotoalueella vesijohtovedessä saattaa olla laatu- ja painehäiriöitä.