Julkaistu: 16.04.2018 15:38

Mies uhkaili myrkkykäärmeillä poliisia ja ensihoitajia

Myrkkykäärmeet aiheuttivat ensihoidolle ja poliisille uhkaavan tilanteen Päijät-Hämeessä Heinolassa viikonloppuna.

Ensihoitoyksikkö sai tehtävän heinolalaiseen kerrostaloasuntoon sunnuntaina hieman ennen puolta yötä. Asunnossa oli paikalla mies, jolla on lemmikkinään useita myrkkykäärmeitä. Hän oli uhannut paikalle saapunutta ensihoitoyksikköä erittäin myrkyllisellä käärmeellä. Mies oli pitänyt käärmettä kädessään ja uhannut heittää sen ensihoitajien päälle.

Paikalle hälytettyjen poliisipartioiden kanssa tilanne jatkui samanlaisena. Mies linnoittautui asuntoonsa ja uhkaili käärmeellä myös poliiseja. Poliisi keskusteli miehen kanssa puhelimen välityksellä. Viranomaistilanne kesti useita tunteja, mutta lopulta mies saatiin asunnosta ulos neuvottelemalla.

Asunnossa oli useita myrkyllisiä käärmeitä. Tiedossa ei ollut, olivatko käärmeet omissa terraarioissaan vai vapaana asunnossa. Turvallisuussyistä asunto eristettiin loppuyöksi ja maanantaina aamupäivällä paikalle tulleet käärmeiden asiantuntijat menivät asuntoon.

Käärmeitä oli asunnossa viisi ja ne olivat terraarioissa. Käärmeet on otettu toistaiseksi talteen.

Alustavien tietojen mukaan kyseessä olleet käärmeet olivat kalkkarokäärme, kobra, puukyy sekä kaksi muuta kyykäärmettä. Asunnon haltija on otettu kiinni.

Hämeen poliisi tutkii tapahtumia laittomana uhkauksena ja virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

Yritysten kasvuohjelmaan Kanta-Hämeen Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 34 hakijan joukosta. Kanta-Hämeen Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia. Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm.

 Mitä Reijo Turunen näkee kaukoputken lävitse? Ei ainakaan joutsenia, sillä täksi kesäksi niitä ei tuoda Aulangon joutsenlampeen ja vesistön pienen koon vuoksi villit laulujoutsenet tuskin osaavat paikalle. Kuva: Tomi Vesaharju

Pitkän historian puistometsä Aulangolla etsii uutta kukoistustaan. Tulevana kesänä Aulangolla urheillaan ja rentoudutaan, sekä omatoimisesti että ohjatusti.Myös digitaalinen maailma saapuu Aulangon poluille kolmen vuoden kehitystyön jälkeen.

Vaikka viime vuosi yllätti positiivisesti, useassa kunnassa hevoskuuri jatkaminen on välttämätöntä.Mielenkiintoinen huomio: Kuntien viime vuoden tilinpäätöksestä olisi selvinnyt Kanta-Hämeessä yhdellä juttupohjalla. Niin samansuuntaista viestiä kunnanpamput vuodesta 2017 kertoivat.

Punavankeja Hämeenlinnan vankileirillä Suomenkasarmilla kesällä 1918. Taustalla näkyy upseerikerho ja entinen miehistörakennus. Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Kun Ahveniston kappelin takaa katsoo alas Ahveniston rotkoihin, puiden välistä siintää kolme muistomerkkiä.Kivipaasien alle on haudattu noin 2 500 henkilöä, jotka menehtyivät keväällä ja kesällä 1918 Hämeenlinnan vankileirillä.

Tällä hetkellä Hämeenlinnan rautatieasemalla on vain säiden armoilla oleva ulkoparkki, jossa ei ole mahdollisuutta lukita pyörää rungosta kiinni telineeseen. Kuva: Pekka Rautiainen

Olisiko Hämeenlinnan rautatieaseman ympäristössä kysyntää paremmallekin polkupyörien pysäköinnille, kuin mitä nykyinen pyörätelinekokoelma pystyy tarjoamaan?