Julkaistu: 17.04.2018 07:03

Scandic isännöi tästä päivästä lähtien kahta historiallista hotellia Aulankoa ja Atlasta

  • Nykyhotelli on ollut toiminnassa vuodesta 1938 ja on yksi aikakautensa merkittävimpiä funktionaalisia rakennuksia Suomessa.
    Nykyhotelli on ollut toiminnassa vuodesta 1938 ja on yksi aikakautensa merkittävimpiä funktionaalisia rakennuksia Suomessa.

Scandic aloittaa tänään hotelli Aulangon omistajana Hämeenlinnassa.

Hotelliyritys avaa myös toisen hotellinsa Kuopiossa, jossa se ottaa vanhan Atlas-nimen takaisin käyttöön. Scandic aloittaa lisäksi toimintansa Joensuussa.

Kolme Cumulus-hotellia brändätään tänään Scandiceiksi. Tänään kello 14 alkaen asiakkaita toivottavat tervetulleiksi Scandic Aulanko, Scandic Atlas ja Scandic Joensuu. Paikkakunnista Hämeenlinna ja Joensuu ovat Scandicille uutta toimintakenttää.

- Aulangon hotelli juhlii tänä vuonna 80-vuotissyntymäpäiviään. Ihana kulttuurihistoriallinen Aulanko on saatu upeaan hotelliketjuun! hehkuttaa Aulangon hotellinjohtaja Katja Meijer.

Kylpylähotelli on erityisen suosittu kokoushotellina. Kongressikeskus tarjoaa useita kokoustiloja, Areena suurimpana jopa 850 kongressivieraalle.

Nykyhotelli on ollut toiminnassa vuodesta 1938 ja on yksi aikakautensa merkittävimpiä funktionaalisia rakennuksia Suomessa.

Scandic Aulanko ja sitä ympäröivä Aulangon puisto ovat Museoviraston määrittelemiä valtakunnallisesti merkittäviä rakennettuja kulttuuriympäristöjä. Aulangon alkuperäinen 1800-luvulta peräisin oleva päärakennus paloi, mutta tuolta ajalta on yhä käytössä Kavaljeeri-rakennus.

Historiallinen Atlas-nimi takaisin

Kulttuurihistoria on läsnä myös Scandicin toisessa uudessa hotellissa, Scandic Atlaksessa Kuopiossa.

Hotelli Atlas on alunperin avattu vuonna 1929 ensimmäisenä kansainvälisen tason hotellina pääkaupunkiseudun ulkopuolella. 

Hotelli on täysin remontoitu ja laajennettu vuonna 2012. Vanhan hotellin hohto näkyy muun muassa museoviraston suojelemissa julkisivussa ja Atlas-salin pylväissä. Scandic Atlas sijaitsee aivan ydinkeskustassa Kuopion torin laidalla.

Scandic aloittaa uutena toimijana tänään myös Joensuussa.

Scandic Joensuu sijaitsee Kirkkokadulla kaupungin ydinkeskustassa. Kolin kansallismaisemat kutsuvat matkailijoita vain vajaan tunnin ajomatkan päässä hotellista.

Scandic Hotels Oy -faktatiedot

Scandicista tuli 29.12.2017 tehdyn kaupan myötä Suomen suurin hotelliyritys. 

Kaupassa Scandic osti 35 Cumulus-hotellia ja Hotelli Seurahuoneen Helsingissä sekä seitsemän hotellia, jotka toimivat Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Hotel Indigo -brändien alla.

Scandicilla on nyt 70 hotellia ja 13 000 hotellihuonetta 31 paikkakunnalla. Työntekijöitä on runsaat 2 300.

Uudet 15 paikkakuntaa ovat Hyvinkää, Hämeenlinna, Ikaalinen, Imatra, Joensuu, Kemi, Kotka, Kouvola, Mikkeli, Nokia, Rauma, Ruka, Salo, Seinäjoki ja Siuntio.

Ensimmäinen Cumulus-hotelli muutettiin Scandic-hotelliksi Helsingin Meilahdessa 27.2. ja loput muutetaan juhannukseen 2018 mennessä. Samalla hotellien nimet vaihdetaan Scandic-brändin mukaisiksi. Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Hotel Indigo -brändien alla toimivien hotellien nimet eivät muutu.

Scandic on pohjoismainen hotellialan edelläkävijä, joka on perustettu 1960-luvulla Ruotsissa, ja jonka pääkonttori on Tukholmassa.

Kaikkiaan Scandic-hotelleja on 280 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Puolassa.

Kommentit

Hugo-parkin lakanamainos ei kyllä sovi Aulangon ilmeeseen. Tuon lakanamainos olisi syytä jo vaihtaa ympäristön imagon mukaiseksi tai poistaa kokonaan.

Hugo - Park on nimenäkin loukkaus Aulangon puistometsän luojaa kohtaan,saatika sitten mainostaessaan lakanoineen runneltuja puita hyödyntävää liiketoimintaansa.
Mathias Nygård vierailee säännöllisesti vanhassa kotikaupungissaan Hämeenlinnassa, koska yhtyeen kitaristi ja Nygårdin lisäksi yhtyeen ainoa alkuperäinen jäsen Jussi Wikström asuu kaupungissa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Turisaksen nokkamies Mathias Nygård elää kotonaan yrittäjän epäseksikästä arkea.Kiertueilla hän matkustaa mieluiten jollain muulla kuin lentokoneella – ei siksi, että lentäminen pelottaisi, vaan siksi, että se on niin tylsää.Kun Turisaksen laulaja Mathias Nygård alkaa valmistella yhtyeelleen uutta a

Hämeenlinnalainen taksikuljettaja Kristian Isokorpi uskoo syksyn näyttävän, miten kilpailun vapautuminen vaikuttaa alaan Kanta-Hämeessä. Kuva: Pekka Rautiainen

Taksialan vapautumisen vaikutukset eivät ole vielä suuresti näkyneet Kanta-Hämeessä uusien yrittäjien määrässä.Kanta-Hämeen Aluetaksin toimitusjohtaja Juha Sirviö sanoo, että taksiyrittäjien määrä ei ole kasvanut, sillä uusia ja lopettaneita on ollut lähes saman verran.– Osa autoilijoista on ilmoitt

Heinäkuun helleaalto on saanut auringonpalvojia Hämeensaaren uimarannalle. Kuumuus ja aurinko eivät ole kuitenkaan aina mukavia asioita, kuten moni hämäläinen ihminen ja eläin on saanut huomata. Kuva: Pekka Rautiainen

Ikäihmiset ja hoiva-alan ammattilaiset koetuksellaSauvolan hyvinvointikeskuksessa Iittalassa seurataan palvelukodin tilojen lämpötilaa helleaallon aikana tarkkaan.Jos asukkaiden huoneissa on yli 25 astetta lämmintä, ryhdytään erityistoimiin.– Pidetään huoli siitä, ettei asukkailla ole esimerkiksi pa

Sosiaaliohjaaja Pirjo Takala tapaa kahdesti viikossa hämeenlinnalaisia. Hänen työnsä on auttaa heidät oikeanlaisen avun pariin. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunki on mukana valinnanvapauskokeilussa, jonka tarkoituksena on valmistaa kaupunkeja sote-uudistukseen.Osana kokeilupakettia yksityiset ja julkiset terveydenhoitopalvelut ovat ottaneet käyttöön sosiaaliohjauksen, jonka tarkoituksena on auttaa eri elämäntilanteissa olevia ihmisiä löy