Julkaistu: 17.04.2018 19:29
-
Päivitetty: 17.04.2018 20:38

Kuorma-auton lava raapi Goodmanin alla olevan tunnelin kattoa – tilanne ohi

  • Moottoritie ja Hämeenlinnaan nouseva ramppi ruuhkautuivat tiistai-iltana, kun moottoritien tunneli oli väliaikaisesti suljettu. Kuva: Toni Rasinkangas
    Moottoritie ja Hämeenlinnaan nouseva ramppi ruuhkautuivat tiistai-iltana, kun moottoritien tunneli oli väliaikaisesti suljettu. Kuva: Toni Rasinkangas

Sorakuorma-auton lava raapi tiistai-iltana kauppakeskus Goodmanin alittavan pohjoisen tunnelin kattoa moottoritiellä.

Seurauksena tielle putosi betoniromua ja raudankappaleita, sekä katosta jäi roikkumaan vaarallisesti kamera- ja sähköjohtoja.

Pelastuslaitos saapui paikalle kello 18 aikaan, ja sulki tunnelin väliaikaisesti liikenteeltä. Autoletka venyi parin kilometrin mittaiseksi moottoritiellä.

Poliisi puolestaan sulki Tampereelle vievän moottoritien rampin Paasikiventieltä.

– Jostain syystä kuormurin kippi oli noussut ylös ja osunut tunnelin kattoon, Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sami Hiltunen kertoo.

Poliisi ja pelastuslaitos ohjasivat liikennettä tapahtumapaikalla.  Paikoitellen liikenne ehti kuitenkin äityä villiksi ennen ohjausta.

– Vaaratilanteita tuli vielä silloin, kun tunnelissa ihmiset ajoivat kahdella kaistalla ja väistelivät johtoja, Hiltunen sanoo.

Pohjoisen tunnelissa oli illalla käytössä vain toinen kaista, sillä toista kaistaa siivottiin romuista ja sähköurakoitsija laittoi sähköjohtoja kuntoon.

Molemmat kaistat avattiin liikenteelle kelo 20.30 aikoihin. HäSa

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.