Julkaistu: 19.04.2018 10:37
-
Päivitetty: 19.04.2018 11:09

ESS: Sunny Car Centerin tolppa muuttaa seuraavaksi Lappiin

  • Sunny Car Centerin mainostolpan purkaminen keräsi paljon huomiota kolmostien varressa lokakuussa 2016. Kuva: Tomi Jokela / HäSa / arkisto
    Sunny Car Centerin mainostolpan purkaminen keräsi paljon huomiota kolmostien varressa lokakuussa 2016. Kuva: Tomi Jokela / HäSa / arkisto

Autokauppakeskus Sunny Car Centerin ainoa toteutunut osa eli melkein 30-metrinen mainostolppa muuttaa seuraavaksi Lappiin.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi torstaina, että viime vuonna Hämeenlinnasta Lahteen siirretyn tolpan seuraava osoite on todennäköisesti Rovaniemellä.

 

Hämeenlinnassa moottoritien varressa törröttänyt Sunny Car Centerin mainostolppa ehti rapistua kolmessa vuodessa muun autokauppakeskuksen rakentamista odottaessa.

Autokauppahankkeen kaaduttua myös mainostolppa kaadettiin maahan lokakuussa 2016. Kaataminen tehtiin turvallisuussyistä, sillä tolpan sisälle päässyt vesi oli jäätynyt ja halkaissut yhden tornia pystyssä pitäneistä putkista.

Mainostolpan osti tavarataloyhtiö J.Kärkkäinen Oy, jonka piti pystyttää tolppa Lahden myymälänsä läheisyyteen keväällä 2017. ESS:n mukaan Lahden kaupunki ei kuitenkaan antanut yhtiölle lupaa pystyttää tornia nelostien varteen.

Nyt Kärkkäinen suunnittelee siirtävänsä tornin Rovaniemelle, jossa se saisi paikan yhtiön uuden myymälän luota.

 

SCC:n tolppa nousi maanlaajuiseen kulttisuosioon, kun epäonnisen autokauppahankkeen yksityiskohdat rahoitushuijauksineen alkoivat paljastua.

Facebookiin perustettiin jopa ryhmä vaatimaan tolpan säilyttämistä. Tolppaa on myös esitetty siirrettäväksi mm. Helsinkiin tontille, jolle piti rakentaa Guggenheimin museo.

Sunny Car Center -hankkeen kaaduttua mainostolppa oli konkurssipesän ainoa konkreettinen omaisuus. Yhtiö ei tosin koskaan ehtinyt maksaa tolpasta sen valmistajalle. HäSa

 

Kommentit

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.