Julkaistu: 24.04.2018 19:36

Janakkala luopuu Lindorffin käytöstä

Janakkala. Janakkalan kunta irtisanoo sopimuksensa perintäyhtiö Lindorffin kanssa. Sen sijaan kunta lähtee osakkaaksi Kunnan Taitoa oy -nimiseen yhtiöön.

Kyseinen yhtiö on kuntatoimijoiden omistama yritys, joka tarjoaa talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja omistajilleen.

Yhtiö on kotimainen toimija, joka on räätälöinyt kuntatoimijoille sopivan julkishallinnon perintäohjelman.

Yhtiöllä on erityisesti perintään erikoistunut tytäryritys Taitoa Kuntaperintä oy. Tämä rahoittaa toimintansa velallisilta vaadittavilla perimispalkkioilla. Nämä palkkiot puolestaan perustuvat lakiin saatavien perinnästä.

Kunta hankkii Kunnan Taitoa oy:n osakkeita 1 661 eurolla. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantaina.

Janakkala on hankkinut perintäpalvelut Lindorffilta vuodesta 2009 lähtien. HÄSA

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.