Julkaistu: 12.05.2018 19:20
-
Päivitetty: 14.05.2018 06:28

Iik, se on Cheek! Suomen suosituimman räppärin jäähallikonsertissa ei säästelty

 • Suomen suosituimman räppärin jäähyväiskiertueen konsertissa kuultiin tuotantoa Cheekin koko uran varrelta. Kuva: Pekka Rautiainen
  Suomen suosituimman räppärin jäähyväiskiertueen konsertissa kuultiin tuotantoa Cheekin koko uran varrelta. Kuva: Pekka Rautiainen
 • Tuire ja Sami Peltola saapuivat keikalle Forssasta. Kuva: Pekka Rautiainen
  Tuire ja Sami Peltola saapuivat keikalle Forssasta. Kuva: Pekka Rautiainen
 • Ville Visala (oik.) oli saanut keikkalipun syntymäpäivälahjaksi. Mukana oli Niklas Nuopponen. Kuva: Pekka Rautiainen
  Ville Visala (oik.) oli saanut keikkalipun syntymäpäivälahjaksi. Mukana oli Niklas Nuopponen. Kuva: Pekka Rautiainen
 • Cheekin konsertti on loppuunmyyty. Jono jatkui pitkälle ohi jäähallin iltakuuden aikaan. Kuva: Pekka Rautiainen
  Cheekin konsertti on loppuunmyyty. Jono jatkui pitkälle ohi jäähallin iltakuuden aikaan. Kuva: Pekka Rautiainen

Satojen metrien jono johdatteli Cheekin konserttiin, kun jäähallin ovet aukesivat puoli seitsemältä lauantai-iltana. 

Yleisön ikähaitarista ja ulkonäöstä saattoi hyvin todeta, että Cheekistä on uransa aikana kehkeytynyt yksi Suomen suosituimmista artisteista.

Sami ja Tuire Peltola olivat saapuneet keikalle Forssasta.

– Sokka on irti tänään, Tuire Peltola julisti.

Ja mikäs siinä, sillä mies oli mukana kuskin roolissa. Tuire Peltola tunnustautuikin pariskunnan Cheek-faniksi.

– Hän on erittäin kohtelias ja charmantti nuori mies. Odotan tästä ihan parasta, kaikki toiveet täyttävää keikkaa, Tuire Peltola sanoi.

Konsertin järjestelyt saivat kehuja Eteläisistä tulleelta Ville Visalalta. Juuri 20 vuotta täyttänyt Visala sai konserttilipun lahjaksi, mutta joutui saapumaan keikalle kainalosauvojen kanssa urheiluvamman vuoksi.

– Soitin etukäteen järjestäjälle, ja minulle luvattiin mahdollisuus päästä välillä permannolta istumaan vaihtoaitioon, Peltola kiitteli.

Peltola kertoi pitävänsä Cheekiä parhaana räppärinä Suomessa.

– Odotan keikalta hienoja pyroja ja efektejä. Suomessa on muitakin hyviä räppäreitä, mutta Cheek dominoi.

Cheek lupasi konsertin alkajaisiksi esittää tuotantoaan koko uransa varrelta. Hän myös toivoi, että jäähallipuitteista huolimatta keikasta tulisi intiimi. Tämä myös onnistui.

Cheek vaikutti rennolta ja välittömältä, eikä hänestä välittynyt samaa ylimielisyyttä kuin joskus uransa aikana. Hän sai yleisön tanssimaan ja laulamaan mukana läpi keikan.

Toisin kuin liian usein budjettitietoisten suomiräppäreiden keikoilla, Cheek ei säästellyt tehosteissa. Valot ja liekit välkkyivät läpi keikan. Yksinäisen taustanauhan pyörittäjän tilalla oli tonttinsa mallikkaasti hoitanut bändi.

Cheekin jäähyväiskiertue kattaa seitsemän keikkaa. Vielä ennen ilmoittamaansa uransa lopettamista räppäri esiintyy entisessä kotikaupungissaan Lahdessa kahdella loppuunmyydyllä stadionkeikalla ja lukuisilla kesäfestareilla. 


Konserttiarvio julkaistaan maanantaina Hämeen Sanomien nettisivuilla ja tiistaina painetun lehden kulttuurisivuilla.

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.