Julkaistu: 13.05.2018 18:48
-
Päivitetty: 13.05.2018 19:07

Tilkunpellon leirintäalue saa uuden päärakennuksen

  • Lammin Tilkunpelto on Hämeenlinnan ainoa yleinen leirintäalue. Kuva: Tomi Vesaharju, arkisto
    Lammin Tilkunpelto on Hämeenlinnan ainoa yleinen leirintäalue. Kuva: Tomi Vesaharju, arkisto

Lammin Tilkunpellon leirintäalueen kaavoitushanke lähti etenemään muutaman vuoden odottelun jälkeen.

Leirintäalueen omistavan SF-Caravan Kanta-Häme ry:n puheenjohtaja Jukka Rantanen kertoo, että jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kaavoituspäätös leimataan ensi vuoden huhtikuussa.

Uudessa ranta-asemakaavassa alueelle haetaan lisää rakennusoikeutta.

– Tavoitteemme on rakentaa uusi päärakennus jossa olisi yhteiset käyttötilat jotka leirintäalueelta puuttuu. Meillä on noin 20-30 neliömetrin vastaanottotila, mutta siinä ei mahdu isommalla porukalla viettämään aikaa, Rantanen sanoo,

Kesäisin leirintäalueen ladossa pystytään järjestämään tansseja ja muita tapahtumia, mutta uusia tiloja tarvitaan talvikäyttöä varten.

– Talvisin meillä on kuitenkin hiljaisimpinakin viikonloppuina vähintään neljä vaunukuntaa. Kausipaikkalaisia on 97 vaunukuntaa ja vieraspaikkoja noin 50, Rantanen kertoo.

 

Rakentaminen pystytään aloittamaan noin vuoden kuluttua kaavan valmistumisesta. Rantasen mukaan haaveena on, että vuonna 2020 leirintäalueella päästäisiin tanssimaan uudessa salissa.

Kaavoituksen valmistuttua myös alueen vanhoja rakennuksia aiotaan kunnostaa. Mahdollisten muiden lisätilojen rakentaminen saa toistaiseksi odottaa.

– Kunhan ensin saamme uuden päärakennuksen tehtyä, rakennamme mahdollisesti siinä siivellä jotain uutta. Saa nähdä mitä vuodet tuovat tullessaan, Rantanen toteaa.

Tilkunpelto on Hämeenlinnan ainoa yleinen leirintäalue. HÄSA

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.