Julkaistu: 15.05.2018 12:54

Sillan alta löytyi tuntematon vainaja Riihimäellä – poliisi pyytää yleisöltä apua

  • Arkistokuva: Silja Viitala
    Arkistokuva: Silja Viitala

Riihimäen Tavara-aukiolta, Patastenmäen sillan alta, löytyi maanantaina 14.5. aamupäivällä tuntematon vainaja. Poliisin mukaan vainaja on keski-ikäinen mies.

Tapaukseen ei toistaiseksi epäillä liittyvän rikosta, ja tutkimusten pääpaino on henkilöllisyyden selvittämisessä.

Vainajan tuntomerkit: noin 50-vuotias mies, tukevahko, pituus 185 cm. Vainajalla päällä beiget shortsit, sininen t-paita, jossa valkoiset hihat ja jalassa siniset Crocsit.

Poliisi pyytää yleisöltä apua vainajan henkilöllisyyden selvittämiseen.

Henkilöitä, jotka tunnistavat kuvauksen mukaisen miehen, pyydetään ottamaan yhteyttä Hämeen poliisin vihjenumeroon 0295414222 tai vihjeet.hame@poliisi.fi

 

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.