Julkaistu: 16.05.2018 10:52
-
Päivitetty: 16.05.2018 11:40

Sähköautoille uusi latauspiste Hämeenlinnan keskustaan

  • Kahden auton latauspiste sijaitsee Kasarmikadun ja kävelykadun kulmauksessa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa
    Kahden auton latauspiste sijaitsee Kasarmikadun ja kävelykadun kulmauksessa. Kuva: Esko Tuovinen / HäSa

Hämeenlinnan Kasarmikadulle on asennettu uusi sähköautojen latauspiste. Aivan kävelykatu Reskan kulmauksessa olevalla latauspisteellä voidaan ladata kahta sähköautoa kerrallaan.

Latauspiste on osa Osuuspankin ja Fortumin rakentamaa Charge & Drive -latauspisteverkostoa, johon kuuluu noin sata latauspistettä eri puolilla Suomea.


Sähköautojen lataamista varten pisteessä on Type 2 -pistokkeet. Latausjännite on palvelun verkkosivujen mukaan 400V ja virta 32A.

Laturin käyttäminen on maksullista.

 Pankin ja sähköyhtiön yhteistyön tavoitteena on tarjota sähköauton latausmahdollisuus mahdollisimman monen Osuuspankin toimipisteen yhteydessä. Käytännössä tämä tarkoittaa noin kolmanneksen lisäystä julkisten latauspisteiden määrään Suomessa.

Etelä-Hämeen Osuuspankki ja Fortum avasivat toisen latauspisteen Riihimäen Ragnar Granitin aukiolla viime syksynä. HäSa

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.