Julkaistu: 16.05.2018 11:33

IL: Koiraverosta luovutaan

  • Kuva: Anja Filppula / HäSa / arkisto
    Kuva: Anja Filppula / HäSa / arkisto

Koiraverolain kumoaminen sai kannatusta eduskunnassa. Iltalehti kertoi keskiviikkona verkkosivuillaan, että esitys koiraverolain kumoamisesta hyväksyttiin eilen tiistaina pidetyssä täysistunnossa.

Koiraharrastajien järjestöt ovat ajaneet Venäjän vallan ajalta periytyvän lain kumoamista jo pitkään. Nykyisin voimassa oleva koiraverolaki astui voimaan 1980-luvulla.

1990-luvulta lähtien kunnat ovat saaneet itse päättää veron perimättä jättämisestä. Helsinki ja Tampere olivat viimeiset koiraveroa perineet kunnat, mutta nekin luopuivat verosta viime vuonna.

Veron maksamista ei ole käytännössä valvottu ja moni helsinkiläinen tai tamperelainen koiranomistaja ei ole ollut edes tietoinen koiraveron olemassaolosta. HäSaLähde:

Iltalehti: Vihdoin! Keisarillisen asetuksen kumoaminen tuo tasa-arvoa koiranomistajille

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.