Julkaistu: 16.05.2018 16:56
-
Päivitetty: 16.05.2018 17:02

Vapaavuori vaatii Hämeenlinnan päättäjiä lusimaan - "Urbaanit elementit hävitetty kaupungin keskustasta"

  • Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntijalääkäri jan Schugk twiittasi EK:n paneelista. Kuvakaappaus Twitteristä.
    Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntijalääkäri jan Schugk twiittasi EK:n paneelista. Kuvakaappaus Twitteristä.
  • Myös  EK:n työelämäasioista vastaava johtaja Ilkka Oksala twiittasi Vapaavuoren kannasta. Kuvakaappaus Twitteristä.
    Myös EK:n työelämäasioista vastaava johtaja Ilkka Oksala twiittasi Vapaavuoren kannasta. Kuvakaappaus Twitteristä.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) totesi EK:n kevätseminaarissa, että kaikki Hämeenlinnan päättäjät pitäisi panna lusimaan urbaanien elementtien hävittämisestä kaupungin keskustassa.

 

 

Tämä säväytti kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Sari Rautiota (kok.).

Mistä tässä on kysymys? Mitä urbaaneja elementtejä? Twiitit lensivät EK:n seminaariin epätietoisina.

– Tarkoittaako hän jotain aikaisempaa Lyseo-päätöstä?

Pian selvisi, että kyse on lähinnä toiminnasta tyhjenneestä torin ympäristöstä.

– Mutta siinäkin ollaan menossa jo parempaan suuntaan, Rautio vakuuttaa.

Hän viittaa siihen, että ykköskorttelia suunnitellaan jo. Lisäksi torille on tullut monenmoista uutta toimintaa tämän kevään kuluessa.

 

Tosin ennen uutta kukoistusta kaupungin keskusta kokee vielä uuden hämmentävän vaiheen. Entisen Kauppakeskus Linnan omistajat ovat päättäneet tyhjentää kiinteistönsä viimeisestäkin vuokralaisesta.

Samalla harkitaan hakea talolle purkulupaa. Keskikaupungille uhkaa siis syntyä valtaisa monttu ehkä vuosiksi ilman, että toriparkkia lähdetään rakentamaan. HÄSA

 

 

 

Kommentit

Kiitos Vapaavuori tuesta. Hämeenlinnan poliitikot ovat rakentaneet Hämeenlinnan keskustasta ”aavekaupungin” keskustaa, missä ei ole elämyksiä ja palveluja nuorille, keski-ikäisille eikä edes eläkeläisille puhumattakaan turisteille. Paljon suunnitellaan isoja hankkeita, kun paljon pienemmilläkin saataisiin elävöitettyä kaupunkia. Huvittavinta on, että ne isot suunnitelmat jäävät useimmiten toteutumatta tai jäävät puolinaisiksi. Riidellä kyllä osataan. Hämeenlinnalla olisi sijaintinsa, luontonsa, historiansa ja kulttuurin avulla kaikki ainekset nousta kasvukaupunkiksi. Jotta se olisi mahdollista, niin paljon pitäisi kuntapoliitikkoja vaihtaa kuin myös eläkevirkoja pitäviä kaupungin johtajia. Lukion siirtämisyritys kaupungin reunoilla osoittaa hyvänä esimerkkinä tätä näköalamattomuutta. Sairion keskeneräinen asuinalue sitä sinnepäin kaupunkisuunnittelua. Yli 10 vuotta keskeneräistä työmaata asukkaiden harmiksi. Samanlainen vaara piilee Asemanrannassa. Vaikea uskoa, että siitä kokonaisuudesta tulee ikinä valmista nykymenolla. Ykköskortteli, tuskin siitäkään mitään valmista tulee, puhumattakaan, että elävöittäisi Reskaa. Mitä valmista täällä ollaan saatu aikaiseksi viimeisen kymmenen vuoden aikana?- ei yhtään mitään. Kyllä kaupunki jäi paljosta vaille, kun Lintumäki ja Hellsten jättivät kaupungin vetovastuun muille. Hämeenlinnan taantuma on ollut sen jälkeen raju. Trumpismi on täällä valloillaan- aina on muissa vika, oli se sitten VR, valtio, Ritaluoma jne. Mutta hyvä, että Vapaavuori alueen kesämökkeilijänä uskalsi ilmaista kaupungin pysähtyneisyyden ja pohtia syytä siihen.

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.