Julkaistu: 16.05.2018 22:25

Ahveniston maauimala alensi hintojaan ja lisäsi iltauinteja

 • Katri Hirvihuhta oli ainoana jonossa, kun Ahveniston maauimala Hämeenlinnassa avasi ovensa kesäkaudeksi keskiviikkona kello 15. Puolen tunnin päästä altaassa polskutteli jo kolmisenkymmentä uimaria. Riihimäellä maauimala avautuu 18. kesäkuuta ja on avoinna 16. elokuuta asti. Kuva: Esko Tuovinen
  Katri Hirvihuhta oli ainoana jonossa, kun Ahveniston maauimala Hämeenlinnassa avasi ovensa kesäkaudeksi keskiviikkona kello 15. Puolen tunnin päästä altaassa polskutteli jo kolmisenkymmentä uimaria. Riihimäellä maauimala avautuu 18. kesäkuuta ja on avoinna 16. elokuuta asti. Kuva: Esko Tuovinen
 • Miska Kanerva pääsi kaverinsa kanssa ensimmäisenä leiskauttamaan veteen ponnahduslaudoilta ja hyppytornista. Kuva: Esko Tuovinen
  Miska Kanerva pääsi kaverinsa kanssa ensimmäisenä leiskauttamaan veteen ponnahduslaudoilta ja hyppytornista. Kuva: Esko Tuovinen

Viittä minuuttia ennen kuin Ahveniston maauimala avasi keskiviikkona kesäkaudeksi ovensa, ilmojen haltija näytti taas, kuka kävijämäärää hallitsee, kun taivas alkoi useiden päivien helteen jälkeen ripsauttaa vettä.

– Kävijämäärä on niin säästä kiinni. Kun on yksikin aurinkoinen päivä, paikka on heti täynnä, sanoo Ahveniston Toimintapuiston yrittäjä Jari Roive.

Roiveella on vastaus myös niille, jotka ihmettelevät, miksei maauimala avautunut heti helteiden tultua.

– Tuntuu, että olemme aina väärässä aikataulussa. Viime vuonna, kun piti avata, satoi lunta, emmekä päässeet silloin avaamaan.

– Olemme joutuneet jo aikaisin keväällä suunnittelemaan kaupungin, liikuntahallien ja teknisen puolen kanssa, milloin altaaseen lasketaan vedet ja saadaanko ne lämpiämään ajoissa. Prosessia ei pysty nopeuttamaan. Lisäksi aikataulujen muuttaminen vaikuttaisi ihmisten työvuoroihin.

Jari Roive arvelee kävijämäärän putoavan tänä kesänä takaisin noin 20 000:een viime kesän 24 000:sta.

– Uimahallin remontti nosti meidän kävijämääräämme edellisvuoden paristakymmenestätuhannesta.

Maauimalan kymppikorttien hintoja on pudotettu edelliskesästä roimasti. Myös kiipeilypuisto Flow Parkin puolella hintoja on viilattu ja kehitetty paketti, jolla pääsee sekä uimaan että kiipeilemään.

– Haluamme, että tällaiset harrastukset eivät tulisi perheille liian kalliiksi. Meidän toiveenamme on saada Ahvenistolle kävijöitä.

Lasten Super Wibit -vesihuvipuistolaite on täksi kesäksi keskitetty lauantaille ja sunnuntaille aiempien perjantaina ja lauantain sijaan.

– Perheillä on viikonloppuisin paremmin aikaa tulla. Pyrimme säilyttämään tilaa silti kaikille uimareille. Noin parin viikon välein olemme auki myöhempään lauantaisin.

Toivottuja iltauinteja tulee lisää. Ensimmäinen järjestetään, kun koulut loppuvat.

– Aikuisten iltauinneissa perjantaisin ei ole härpäkkeitä vedessä, vaan kohdennamme tunnelman ja musiikin aikuiseen makuun, Jari Roive kertoo.

Ahvenistonjärvelle on hankittu täksi kesäksi kahdeksan sup-lautaa lisää. Ahveniston Toimintapuisto palkkasi keväällä ympärivuotiseksi puistopäälliköksi Siiri Ellän, jonka tehtäviin kuuluu tapahtumien ja toimintojen suunnittelu sekä asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden ylläpito.

Ahveniston maauimalan tämän kesän ensimmäinen asiakas oli uintiin kevään aikana hurahtanut Katri Hirvihuhta.

– Kevään kävin uimahallissa viisi kertaa viikossa, mutta nyt aion siirtyä tänne kesän ajaksi. Maauimalasta on hyviä muistoja lapsuudesta. Täällä oltiin aina! Kävin altaassa uimakoulunkin.

Eija Pulkki oli tullut lapsenlapsensa houkuttelemana ja nautti muutama vuosi takaperin kunnostetusta altaasta.

– Onhan tämä paljon ihanampi kuin se vanha "muistomerkki".

Hyppytornista loiskahtivat ensimmäisinä veteen 10-vuotiaat Tuomas Somppi ja Miska Kanerva.

– Peppuplätsi! Normaali. Ai hitsi! kuuluivat Kanervan kommentin 10 metristä tehdyn hypyn jälkeen. HÄSA

Aukioloajat

www.ahvenisto.fi

Maltalaisen peliyhtiön verkkokasinosta teknisen virheen löytänyt 16-vuotias forssalaisnuorukainen siirsi pankkitililleen yli 252 000 euroa peliyhtiön rahoja viime vuoden huhti- ja toukokuussa.Nuorukaista syytettiin maanantaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta.Nuoren miehen vanhemma

Riihimäki. Sunnuntaina iltapäivällä Riihimäen Uramossa noin 45-vuotias nainen törmäsi mopolla liikennevaloihin pysähtyneen henkilöauton perään. Mopoilija, eikä autoa kuljettanut noin 65-vuotias nainen loukkaantuneet törmäyksessä. Mopoilija puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat.

Sunnuntaina iltapäivällä kolmostiellä etelän suuntaan matkalla ollut noin 30-vuotias nainen suistui kuljettamallaan henkilöautolla pientareelle, jossa auto törmäsi ojan vastapenkkaan ja kaatui katolleen.Kuljettaja ja kyydissä ollut noin 40-vuotias mies vietiin ambulanssilla Kanta-Hämeen keskussairaa

Usein markkinointi kohdentuu nimenomaan epäterveellisiin tuotteisiin, jotka lisäksi asetellaan kaupoissa kuluttajia koukuttavalla tavalla. Kuva: Pekka Rautiainen

Jo pelkkä ruokakaupan ajatteleminen voi saada laihduttajan epäonnistumaan ruokavalinnoissaan, kertoo uusi väitöstutkimus. – Ruokakauppa näyttäytyy painonsa kanssa kamppailevalle ehkä pikemminkin herkkulaarina kuin terveellisten ostosten tekopaikkana.

Otto Rantanen jäi kaipaamaan telttaöiden raikkautta. Nykyään hän nukkuu kuitenkin sisällä. Kuva: Pekka Rautiainen

Ulkona nukkuminen on tuttua hämeenlinnalaiselle Otto Rantaselle, 15. Hän nukkui pari vuotta sitten huvikseen kokonaisen vuoden parvekkeella teltassa. Hän aloitti haasteensa 12-vuotiaana ja lopetti täytettyään 13 vuotta elokuussa 2016.Mitä telttavuodesta jäi mieleen?– Auringon kierto.

                 Suomalaiset lentävät eniten Finnairilla ja Norwegianilla, ja niiden lennoista myös tehdään eniten valituksia. Kumpikaan yhtiö ei ole aikeissa muuttaa nykyisiä reklamointi- ja korvausprosessejaan. Kuva huhtikuulta Helsinki-Vantaan lentoasemalta.                Kuva: Mauri Ratilainen

Lentojen viivästymisistä ja peruutuksista valittaminen on niin hidasta ja monimutkaista, että vain harva hakee korvauksia valitusteitse.– Kun 180 ihmistä tulee lomamatkalta Kreikasta ja lento on 26,5 tuntia myöhässä, saamme valituksen kolmelta, kertoo Euroopan kuluttajakeskuksen Suomen-johtaja Leena