Julkaistu: 23.05.2018 07:32
-
Päivitetty: 23.05.2018 07:47

Mielipide: Myytti nimeltä keskustan pysäköintiongelma

  • Kauppakeskus Tavastilan pysäköintipaikka Eteläkadun päässä Hämeenlinnassa kesäkuussa vuonna 2013, jolloin nykyinen kiekkopysäköinti ei ollut alueella vielä alkanut. Arkistokuva: Hanna Antila-Andersson
    Kauppakeskus Tavastilan pysäköintipaikka Eteläkadun päässä Hämeenlinnassa kesäkuussa vuonna 2013, jolloin nykyinen kiekkopysäköinti ei ollut alueella vielä alkanut. Arkistokuva: Hanna Antila-Andersson

Hämeenlinnan keskustan pysäköintiongelma on myytti, mitään ongelmaa kun ei ole olemassa.

Minulla ei ainakaan ole kertaakaan ollut vaikeuksia löytää autolleni parkkipaikkaa, päinvastoin se on löytynyt aina helposti.

Käykää toriparkkia haikailevat autollanne esim. Helsingissä, niin näette mitä parkkipaikan löytäminen tarkoittaa, kun se on oikeasti vaikeaa.

Kaupunkimme keskusta on niin pieni, että autoilu ydinkeskustassa voitaisiin kieltää kokonaan.

Joka tapauksessa on turhaa toivetta, että auton voisi parkkeerata jokaisen liikkeen oven eteen oman tarpeensa mukaan, tosin eihän niitä liikkeitä kadun varsilla enää montaa olekaan.

Kivijalkaliikkeiden aika on muutenkin jo ohi tai ainakin jäämässä suurempien ja monipuolisempien tarjoajien jalkoihin. Ainoat henkiin jäävät näyttävät olevan vain parturi-kampaamot, suutarit, valokuvaamot ja kulta-kelloliikkeet.

Pienillä erikoisliikkeillä ei keskustan vuokrilla ja asiakasmäärillä ole menestysmahdollisuuksia. Hyvänä esimerkkinä oli ja on niin kovasti aikoinaan kaivattu lihakauppa keskustassa.

Keskustan elvyttämisyritykset ovat turhaa tohinaa, koska hokkuspokkus-konsteilla ei saavuteta mitään pysyvää.

Kaupungin kokonaisvaltainen ja suunnitelmallinen satsaus kaikkien resurssien, mm. matkailun kehittämiseksi elvyttää myös keskustan ilman sohimista sinne tänne pikavoiton toivossa.

Maltti ja järjen käyttö on sallittua, konsulttien palkkaaminen ei ehkä niinkään.

Martti Aarola
Hämeenlinna

Kommentit

Käytkö töissä keskustassa. Suosittelen sitten etsimään paikan missä voi pitää koko päivän autoa. Vaikeeta on löytää. Toki jos maksaa niin sitten kyllä löytyy.
Kuvitus: Soile Toivonen

Nuoren postineidin päiväkirja vuodelta 1914 avaa ikkunan uneliaaseen varuskuntakaupunkiin ja kauppiasperheen arkeen.Martta-neiti kaipasi Hämeenlinnasta Helsinkiin, rakastui venäläiseen sotilaaseen ja mietti suhteen tulevaisuutta. "Mikähän minusta maailmassa tulee?" ”Juhannusilta!