Julkaistu: 10.06.2018 10:00
-
Päivitetty: 11.06.2018 06:39

Duudsonit tulee taloon taas vuosien tauon jälkeen - Hämeenlinna näkyy televisiosarjassa

 • Duudsonit Jarno Laasala (vas.), Jarno ”Jarppi” Leppälä ja Hannu-Pekka ”HP” Parviainen kuvasivat tulevalle tuotantokaudelle tulevaa jaksoa Hämeenlinnassa muun muassa Katajiston kartanolla Aulangolla. Kuva: Esko Tuovinen
  Duudsonit Jarno Laasala (vas.), Jarno ”Jarppi” Leppälä ja Hannu-Pekka ”HP” Parviainen kuvasivat tulevalle tuotantokaudelle tulevaa jaksoa Hämeenlinnassa muun muassa Katajiston kartanolla Aulangolla. Kuva: Esko Tuovinen

– Te ootta meirän mailla!

Duudsonit tuhahtavat astuessaan Katajiston kartanon portaita alas – ja räjähtävät heti perään leveään nauruun.

Mihinkäs sitä eteläpohjalainen karvoistaan pääsisi. Seinäjokelaislähtöisestä extreme-ryhmästä on kasvanut vajaan parin vuosikymmenen aikana televisiosta tuttu poppoo, joka on parhaillaan tekemässä uutta, neljättä tuotantokautta Duudsonit tuli taloon -sarjaan, joka esitetään syksyllä MTV3-kanavalla.

Viime viikolla he olivat kuvaamassa Hämeenlinnassa.

 

Ohjelman perusidea on, että Duudsonit tulevat vieraiksi suomalaisiin perheisiin ja asuvat näiden kanssa kaksi päivää.

Agendana on ratkoa samalla joku perheen elämään liittyvä ongelma.

Syksyllä nähdään kahdeksan jaksoa.

– Teemoja on useita, ja ne ovat samaistuttavia. Voidaan käsitellä koulukiusaamista tai perheen epäyhtenäisyyttä. Arjen aidoista asioista siis puhutaan, tuottaja Heidi Hakkarainen kertoo.

– Kun Duudsonit ovat Duudsonit, heillä on omat keinonsa ratkaisuihin.

Neljännellä tuotantokaudella mukana ovat Jarno ”Jarppi” Leppälä, Hannu-Pekka ”HP” Parviainen ja Jarno Laasala.

Jukka Hildén ei ole nyt mukana: hän oleilee nykyään nykyään pääosin Los Angelesissa edistämässä Duudsonien tuotantoyhtiön Rabbit Filmsin pääsyä Amerikan markkinoille.

 

Duudsonit tuli taloon -ohjelman edelliset kolme tuotantokautta esitettiin vuosina 2012–2014.

– Silloin tuntui, että tuli annettua kaikkensa tälle ohjelmalle, Laasala kertoo.

Sen jälkeen porukka keskittyi lauantai-illoissa pyörineen Posse-viihdeohjelman tekemiseen, mutta nyt aika tuntui olevan kypsä Duudsonien paluulle perheiden pariin.

– Tuntuu, että meillä on taas annettavaa tähän, Parvianen perustelee.

 

Ohjelmassa mukana oleminen vaatii kokonaisvaltaista heittäytymistä mukana olevilta.

Duudsoneilta se taipuu perinteisesti viran puolesta, mutta myös perheet saavat ison kiitoksen.

– Täytyy ihailla, miten avoimia ja rohkeita perheet ovat. He kertovat meille kaikista asioistaan, sekä hyvistä että pahoista, ja luottavat meihin näinkin lyhyellä tutustumisajalla, Leppälä kehuu.

– Näiltä perheiltä on itsekin oppinut paljon, Laasala komppaa.

Miten Duudsonit sitten lähtevät purkamaan perheiden ongelmia, minkä vuoksi posse on paikalle kutsuttu?

– Se on extreme-terapiaa. Toisena päivänä perheet joutuvat yleensä melko mahdottoman tehtävän eteen, jonka he yleensä saavat ratkaista yhdessä, Laasala kuvailee.

– Tämä on sellaista positiivista anarkiaa.

Kuin sanojen vakuudeksi Katajiston kartanon salossa liehuu Duudsonien lippu, jossa on anarkistimerkkiä muistuttava symboli.

 

Hämeenlinna on tarjonnut Duudsonit tuli taloon -ohjelmalle paljon ammennettavaa, sillä kaupungissa kuvattiin jaksot jo ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella.

Itse asiassa historian ensimmäinen televisiossa esitetty jakso on kuvattu Hämeenlinnassa.

– Hämeenlinna ollut meille hyvä. Täällä on ollut paljon perheitä, jotka ovat olleet valmiina ohjelmaan, Leppälä hymyilee.

Laasalan päässä syttyy lamppu.

– Eniten me on näiden tuotantokausien aikana oltu Hämeenlinnassa. Viides tuotantokausi voidaan tehdä pelkästään täällä! HÄSA

Duudsonit tuli taloon

Ohjelman edelliset kolme tuotantokautta esitettiin vuosina 2012–14.

Hämeenlinnassa on aiemmin kuvattu ohjelman jaksot sekä ensimmäisellä että toisella tuotantokaudella.

Palkinnot

Duudsonit tuli taloon sai kaksi palkintoa vuonna 2012: se voitti parhaan tv-ohjelman Kultaisen Venlan sekä parhaan kotimaisen tv-ohjelmaformaatin Formaatti-Finlandian.

 

 

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.Mitali myönnettiin Marjo Paulorinne-Santalalle tunnuksena kansantanssikulttuurin vaalijana, kehittäjänä ja opettajana Hämeenlinnassa lasten, nuorten ja aikuisten

                 Yötön yö ja puhdas luonto ovat matkailuvalttikortteja, joilla halutaan lisätä kesämatkailua Suomeen.                Kuva: Elias Lahtinen

Loputon valo ja vehreys houkuttelevat kesäisin turisteja Suomeen. Ero aiempaan on se, että nyt matkailijat haluavat kokea nämä tutut asiat kuten meikäläiset.– Live like a local on kasvava trendi maailmalla ja siihen on täälläkin tartuttu innokkaasti.

Tutkimuksen mukaan jopa kolme viidestä pitää suurimman osan lomastaan avoimena, joten spontaanille matkailulle ja tekemiselle on tilaa. Vain joka kuudes suomalaisperhe oli kesäkuun alkaessa lyönyt lomasuunnitelmansa lukkoon. Arkistokuva

Usein järjestelmällisinä ja suunnitelmallisina pidetyt suomalaiset ovatkin lomakaudella yllättävän spontaaneja.Suomalaiset lomamatkalla -perhetutkimus selvitti, että reissuun lähdetään nopeallakin aikataululla, varsinkin, jos matka järjestyy edullisin kustannuksin.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman, tiedottaa Hämeen poliisi.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman.  Päijät-Hämeessä poliisi oli vuorokauden aikana 153 tehtävää ja Kanta-Hämeestä poliisi kirjasi 115 tehtävää.Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadulla perjantaina aamuyöllä ko

                 Teollisuusneuvos, itsekin yrittämisellä vaurastunut Jorma Terentjeff on ollut Lauri Salovaaralle merkittävät mentori. Terentjeff kehuu Salovaaran loputonta kykyä ideoida ja innostua asioista.                Kuva: Pekka Peura

Viidessäsadassa päivässä miljonääriksi ja miten se tehdään – sen tietää mediapersoona Lauri Salovaara, jonka matka miljonääriksi alkaa olla loppusuoralla.Helmikuussa 2017 hän julkisti uudenvuodenyönä saamansa hulluimmasta hulluimman idean.