Julkaistu: 12.06.2018 12:25
-
Päivitetty: 12.06.2018 12:31

Turenki menettänee eläinlääkäripisteen

 • Koira pentutarkastuksessa. Kuva: Lassi Puhtimäki, ark.
  Koira pentutarkastuksessa. Kuva: Lassi Puhtimäki, ark.

Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymä suunnittelee pieneläinten vastaanottotilojen yhdistämistä. Riihimäen ja Janakkalan yhteisen vastaanottopisteen on määrä aloittaa Riihimäen Peltosaaressa ensi vuoden alusta.

Janakkala kuuluu eläinlääkinnän osalta Riihimäen seudun terveyskeskukseen. Kuntayhtymällä on kaksi eläinlääkinnän vastaanottotilaa, toinen Riihimäellä ja toinen Turengissa.

Turengin vastaanottotilat sijaitsevat taajaman keskustassa Harvialantiellä.

 

Riihimäellä eläinlääkintäpiste ei voi enää ensi vuonna toimia nykyisissä vuokratiloissaan, koska tilojen omistaja ottaa ne omaan käyttöönsä.

Riihimäen terveyskeskuksen mukaan Turengin ja Riihimäen vastaanottojen yhdistäminen toisi paljon hyötyjä. Yhteisvastaanotto tasaisi eläinlääkäreiden työmääriä, ja lisäksi eläintenhoitaja olisi molempien eläinlääkäreiden käytössä – nykyään Turengissa toimiva lääkäri työskentelee ilman hoitajan apua.

Myös laitteiden yhteiskäyttö olisi mahdollista.

Riihimäellä katsotaan myös, ettei palvelutaso laskisi Janakkalan osalta. Matka vastaanotolle Riihimäkeen kyllä pitenisi turenkilaisilta, mutta Tervakosken osalta matka taas lyhenisi.

Vuokrasäästöä yhden vastaanoton systeemi ei kuitenkaan tuottaisi, sillä nykyään kuntayhtymä maksaa kahdesta vastaanottotilasta yhteensä noin 16 000 euroa vuodessa,mutta Peltosaaren tilojen vuosivuokra olisi runsaat 40 000 euroa.

 

Janakkalan kunnanhallitus antoi lausuntonsa vastaanottojen yhdistämisestä maanantaina. Kunnanhallitus katsoo, että Turengin toimipisteen menettäminen olisi kohtuutonta.

Lisäksi kunnanhallitus huomauttaa, että olisi kohtuutonta, että kunta joutuisi osallistumaan uusien vuokratilojen kustannuksiin, jota kasvavat nykyisistä vuokramenoista yli kaksinkertaisiksi. HÄSA

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.Mitali myönnettiin Marjo Paulorinne-Santalalle tunnuksena kansantanssikulttuurin vaalijana, kehittäjänä ja opettajana Hämeenlinnassa lasten, nuorten ja aikuisten

                 Yötön yö ja puhdas luonto ovat matkailuvalttikortteja, joilla halutaan lisätä kesämatkailua Suomeen.                Kuva: Elias Lahtinen

Loputon valo ja vehreys houkuttelevat kesäisin turisteja Suomeen. Ero aiempaan on se, että nyt matkailijat haluavat kokea nämä tutut asiat kuten meikäläiset.– Live like a local on kasvava trendi maailmalla ja siihen on täälläkin tartuttu innokkaasti.

Tutkimuksen mukaan jopa kolme viidestä pitää suurimman osan lomastaan avoimena, joten spontaanille matkailulle ja tekemiselle on tilaa. Vain joka kuudes suomalaisperhe oli kesäkuun alkaessa lyönyt lomasuunnitelmansa lukkoon. Arkistokuva

Usein järjestelmällisinä ja suunnitelmallisina pidetyt suomalaiset ovatkin lomakaudella yllättävän spontaaneja.Suomalaiset lomamatkalla -perhetutkimus selvitti, että reissuun lähdetään nopeallakin aikataululla, varsinkin, jos matka järjestyy edullisin kustannuksin.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman, tiedottaa Hämeen poliisi.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman.  Päijät-Hämeessä poliisi oli vuorokauden aikana 153 tehtävää ja Kanta-Hämeestä poliisi kirjasi 115 tehtävää.Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadulla perjantaina aamuyöllä ko

                 Teollisuusneuvos, itsekin yrittämisellä vaurastunut Jorma Terentjeff on ollut Lauri Salovaaralle merkittävät mentori. Terentjeff kehuu Salovaaran loputonta kykyä ideoida ja innostua asioista.                Kuva: Pekka Peura

Viidessäsadassa päivässä miljonääriksi ja miten se tehdään – sen tietää mediapersoona Lauri Salovaara, jonka matka miljonääriksi alkaa olla loppusuoralla.Helmikuussa 2017 hän julkisti uudenvuodenyönä saamansa hulluimmasta hulluimman idean.