Julkaistu: 12.06.2018 19:51
-
Päivitetty: 13.06.2018 22:22

Tammelan turvesuo kytee yhä – sammutus jatkuu yön yli

 • Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen välittämä kuva palosta tiistai-iltana. Kuva: Kanta-Hämeen pelastuslaitos
  Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen välittämä kuva palosta tiistai-iltana. Kuva: Kanta-Hämeen pelastuslaitos

Rinnansuon turvetuotantoalueen palon taltuttaminen jatkuu Tammelassa. Palo on hiipumaan päin.

Palo saatiin pääosin hallintaan jo tiistai-iltana, eikä leviämisvaaraa enää ole. Paloa sammutti päivällä noin 30 palomiestä.

Pelastuslaitos jäähdyttelee ja kastelee pesäkkeitä parhaillaan paikan päällä.

– Jouduimme kutsumaan aamulla myös yhden helikopterin takaisin töihin, sillä kyteneitä palopesäkkeitä heräsi aamulla tuulen vaikutuksesta uudelleen henkiin, kertoi päivystävä palopäällikkö Mika Kivipato keskiviikkona aamupäivällä Hämeen Sanomille.

Myöhään keskiviikkoiltana Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni Pyökäri arvioi, että palopesäkkeitä kastellaan läpi keskiviikon ja torstain välisen yön.
– Yön yli paikalla on 4–5 sammutusyksikköä. Tarvittaessa teemme aamulla vielä vaihdon, Pyökäri kertoi.

 

Tammelan turvesuon palo on mittakaavaltaan suurin maassa tänä keväänä. Se aiheutti tiistaina hälytyskeskuksen ruuhkaantumisen soittojen vuoksi.

Marko Kivipadon mukaan savunmuodostus ei ainakaan keskiviikkona aamupäivällä ollut erityisen kovaa. Hän kuitenkin epäili, että palo tulee työllistämään pelastuslaitosta ja turvetuotantoalueella toimivaa Vapoa pitkään.

– Senkin jälkeen kun palo saadaan sammumaan, täytyy alueella olla pitkään ympärivuorokautinen valvonta. Se voi kyteä viikkoja.

Palo ei ole tiettävästi aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta ihmisiä evakuoitiin tiistaina turvaan savun alapuolelta.

Palon syy ei ole selvillä, mutta se lähti liikkeelle turvetuotantoalueen etelälaidalta ja levisi sieltä metsään. HäSa

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.Mitali myönnettiin Marjo Paulorinne-Santalalle tunnuksena kansantanssikulttuurin vaalijana, kehittäjänä ja opettajana Hämeenlinnassa lasten, nuorten ja aikuisten

                 Yötön yö ja puhdas luonto ovat matkailuvalttikortteja, joilla halutaan lisätä kesämatkailua Suomeen.                Kuva: Elias Lahtinen

Loputon valo ja vehreys houkuttelevat kesäisin turisteja Suomeen. Ero aiempaan on se, että nyt matkailijat haluavat kokea nämä tutut asiat kuten meikäläiset.– Live like a local on kasvava trendi maailmalla ja siihen on täälläkin tartuttu innokkaasti.

Tutkimuksen mukaan jopa kolme viidestä pitää suurimman osan lomastaan avoimena, joten spontaanille matkailulle ja tekemiselle on tilaa. Vain joka kuudes suomalaisperhe oli kesäkuun alkaessa lyönyt lomasuunnitelmansa lukkoon. Arkistokuva

Usein järjestelmällisinä ja suunnitelmallisina pidetyt suomalaiset ovatkin lomakaudella yllättävän spontaaneja.Suomalaiset lomamatkalla -perhetutkimus selvitti, että reissuun lähdetään nopeallakin aikataululla, varsinkin, jos matka järjestyy edullisin kustannuksin.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman, tiedottaa Hämeen poliisi.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman.  Päijät-Hämeessä poliisi oli vuorokauden aikana 153 tehtävää ja Kanta-Hämeestä poliisi kirjasi 115 tehtävää.Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadulla perjantaina aamuyöllä ko

                 Teollisuusneuvos, itsekin yrittämisellä vaurastunut Jorma Terentjeff on ollut Lauri Salovaaralle merkittävät mentori. Terentjeff kehuu Salovaaran loputonta kykyä ideoida ja innostua asioista.                Kuva: Pekka Peura

Viidessäsadassa päivässä miljonääriksi ja miten se tehdään – sen tietää mediapersoona Lauri Salovaara, jonka matka miljonääriksi alkaa olla loppusuoralla.Helmikuussa 2017 hän julkisti uudenvuodenyönä saamansa hulluimmasta hulluimman idean.