Julkaistu: 13.06.2018 06:29
-
Päivitetty: 13.06.2018 06:49

Koirista noin kolmannes vakuutetaan, kissoista vain joka kymmenes

 • Noin kolmannes suomalaisista koiranomistajista on ottanut lemmikilleen hoitovakuutuksen. Arkistokuva
  Noin kolmannes suomalaisista koiranomistajista on ottanut lemmikilleen hoitovakuutuksen. Arkistokuva

Agria Eläinvakuutuksen tekemän kyselytutkimyksen mukaan lemmikeille otetaan Suomessa enemmän vakuutuksia kuin muutama vuosi sitten.

Vuonna 2015 viidennes koirista oli vakuutettu, mutta nyt luku on noussut 31 prosenttiin.

Kissojen kohdalla luvut ovat 2 prosenttia ja 9 prosenttia.

Agria Eläinvakuutuksen maajohtajan Anna Linderin mukaan yhä useammat lemmikin omistajat haluavat vakuuttaa lemmikkinsä sairauden tai tapaturman varalle.

– Nelijalkaisia perheenjäseniämme pidetään arvokkaina ja niiden hoitoon halutaan panostaa, kun jotakin odottamatonta tapahtuu.

Agria Eläinvakuutus ainoa vain eläimiä vakuuttava vakuutusyhtiö Suomessa.

 

Jos lemmikkiä ei ole vakuutettu, jäävät hoitokulut kokonaisuudessaan omistajan maksettaviksi. Näissä tapauksissa eläin usein lopetetaan, jos eläinlääkärinlasku nousee liian korkeaksi.

Kyselyn mukaan noin 9 prosenttia koiranomistajista joutuisi valitsemaan lemmikin lopettamisen, jos eläinlääkärin lasku olisi 669–1004 euroa. Kissanomistajista, joilta vakuutusta ei löydy noin 22 prosenttia valitsisi lopetuksen, jos lasku olisi enintään 670 euroa.

 

Tutkimus tehtiin kaikissa Pohjoismaissa. Ruotsi on muita maita edellä vakuutusasteessa.

Ruotsissa hoitovakuutus on 79 prosentilla koirista, 50 prosentilla kissoista ja 76 prosentilla hevosista.

Anna Linderin mukaan kyse ei ole siitä, että lemmikkejä pidettäisiin Ruotsissa muita Pohjoismaita paremmin, vaan taustalla on tunnettavuus ja perinteet.

Agria Djurförsäkring on toiminut Ruotsissa yli 125 vuotta, kun taas Suomen Agria Eläinvakuutus aloitti toimintansa vuonna 2016.

Kommentit

Kommentti: mutta mutta missä viipyy koiravero, liekö syynä rouva Jennn ikioma koira ? Koirat kakkii ja pissaa joka nurkalle, ja jos uskallat olla eri mieltä, niin..... Sanotaan että onhan koiranomistajilla "kakkapussi " joo joo ei se mitään auta, jos se roikkuu vaan kädessä, entäpä miten siihen kerätään esim luimarannoilta ja nurmikoilta koirienkuset ? Eikä edes kotikaupungissani ymmärretä mikä on koirapuiston tarkoitus.
Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.Mitali myönnettiin Marjo Paulorinne-Santalalle tunnuksena kansantanssikulttuurin vaalijana, kehittäjänä ja opettajana Hämeenlinnassa lasten, nuorten ja aikuisten

                 Yötön yö ja puhdas luonto ovat matkailuvalttikortteja, joilla halutaan lisätä kesämatkailua Suomeen.                Kuva: Elias Lahtinen

Loputon valo ja vehreys houkuttelevat kesäisin turisteja Suomeen. Ero aiempaan on se, että nyt matkailijat haluavat kokea nämä tutut asiat kuten meikäläiset.– Live like a local on kasvava trendi maailmalla ja siihen on täälläkin tartuttu innokkaasti.

Tutkimuksen mukaan jopa kolme viidestä pitää suurimman osan lomastaan avoimena, joten spontaanille matkailulle ja tekemiselle on tilaa. Vain joka kuudes suomalaisperhe oli kesäkuun alkaessa lyönyt lomasuunnitelmansa lukkoon. Arkistokuva

Usein järjestelmällisinä ja suunnitelmallisina pidetyt suomalaiset ovatkin lomakaudella yllättävän spontaaneja.Suomalaiset lomamatkalla -perhetutkimus selvitti, että reissuun lähdetään nopeallakin aikataululla, varsinkin, jos matka järjestyy edullisin kustannuksin.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman, tiedottaa Hämeen poliisi.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman.  Päijät-Hämeessä poliisi oli vuorokauden aikana 153 tehtävää ja Kanta-Hämeestä poliisi kirjasi 115 tehtävää.Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadulla perjantaina aamuyöllä ko

                 Teollisuusneuvos, itsekin yrittämisellä vaurastunut Jorma Terentjeff on ollut Lauri Salovaaralle merkittävät mentori. Terentjeff kehuu Salovaaran loputonta kykyä ideoida ja innostua asioista.                Kuva: Pekka Peura

Viidessäsadassa päivässä miljonääriksi ja miten se tehdään – sen tietää mediapersoona Lauri Salovaara, jonka matka miljonääriksi alkaa olla loppusuoralla.Helmikuussa 2017 hän julkisti uudenvuodenyönä saamansa hulluimmasta hulluimman idean.