Julkaistu: 14.06.2018 10:34
-
Päivitetty: 14.06.2018 10:46

Hämeenlinnan keskustan valloittaa toisen kerran Syödään yhdessä -tapahtuma

 • Omat eväät voi nauttia kaupunki-piknikillä kymmeniä metrejä pitkissä pöydissä yhdessä ystävien, sukulaisten ja tuttujen kanssa tai turvautua lähiravintoloiden loihtimiin herkkuihin.
  Omat eväät voi nauttia kaupunki-piknikillä kymmeniä metrejä pitkissä pöydissä yhdessä ystävien, sukulaisten ja tuttujen kanssa tai turvautua lähiravintoloiden loihtimiin herkkuihin.

Hämeenlinnan keskustan valloittaa toisen kerran Syödään yhdessä -tapahtuman hämäläinen versio lauantaina 16. kesäkuuta.

Omat eväät voi nauttia kaupunki-piknikillä kymmeniä metrejä pitkissä pöydissä yhdessä ystävien, sukulaisten ja tuttujen kanssa tai turvautua lähiravintoloiden loihtimiin herkkuihin. Tapahtumassa on mukana keskustan ravintoloita sekä muita toimijoita. Tänä vuonna ravintoloista on mukana Le Blason, Fiftari, Nooran Viinibaari, Himalaya's Kitchen, Café Kukko ja ravintola Maja.

– Hienolla monipuolisella kattauksella siis mennään, mikä sen parempaa kuin hyväntuulinen koko perheen tapahtuma, joka kerää ihmiset saman pöydän ja hyvän ruuan ääreen. Tässä tapahtumassa tulee myös hyvin esiin Hämeenlinnan monipuolinen tarjonta ravintoloiden suhteen., iloitsee Kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagemeier tiedotteessa. 

Tapahtumaa voi seurata myös Facebookissa hakusanoilla "Syödään yhdessä hämäläisittäin".

 

Samaan aikaan Skogsterin talojuhlassa juhlitaan Museo Skogsteria. Luvassa on museomarkkinat ja huvituksia lapsille. 

Tasan kaksi vuotta sitten 16.6.2016 Hämeenlinnan kaupunginmuseo avasi uuden päätoimipisteensä kirkon kulmalla Skogsterin liiketalossa. 

Skogsterin talojuhlassa on museon 2-vuotissynttärijuhliin sopivasti paljon ohjelmaa perheen pienimmille. Lapsille on ilmainen pomppulinna Raatihuoneenkadulla sekä työpajoja, ilmapalloja ja hattaraa. 

Vanhempaan makuun tarjolla on museomarkkinoiden näytteilleasettajia. Museomarkkinoiden ohjelmassa ovat mukana erilaisten käsityöläisten ja kotiseututoimijoiden ohella tänä vuonna Hippalot, Wetterhoffin talo, Hämeen keskiaikafestivaali ja Hauhon kesäteatteri.

 

Samalla voi tutustua myös museon uudistettuun Ooh, Hämeenlinna! -näyttelyyn.

Esille tuli muun muassa Timi Salmisen pienoismalli 1950-luvun Hämeenlinnasta. Osallistua voi myös leikkimieliseen synttäritehtävään. Palkintona ilmainen hattara sadalle ensimmäiselle.

Toisen kerroksen Tubi-näyttelyssä on opastetuttuja kierroksia tasatunnein. 

 

Raatihuoneenkatu on suljettu liikenteeltä Sibeliuksenkadun ja Rauhankadun välillä 16.6. kello 8.30–16.

Samoin läpiajo Raatihuoneenkadulle Kirkkorinteeltä ja Linnankadulta on kielletty.

Syödään yhdessä -tapahtuma Hämeenlinnan torilla ja Skogsterin talojuhla (Raatihuoneenkatu 8) la 16.6. klo 11–15

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.Mitali myönnettiin Marjo Paulorinne-Santalalle tunnuksena kansantanssikulttuurin vaalijana, kehittäjänä ja opettajana Hämeenlinnassa lasten, nuorten ja aikuisten

                 Yötön yö ja puhdas luonto ovat matkailuvalttikortteja, joilla halutaan lisätä kesämatkailua Suomeen.                Kuva: Elias Lahtinen

Loputon valo ja vehreys houkuttelevat kesäisin turisteja Suomeen. Ero aiempaan on se, että nyt matkailijat haluavat kokea nämä tutut asiat kuten meikäläiset.– Live like a local on kasvava trendi maailmalla ja siihen on täälläkin tartuttu innokkaasti.

Tutkimuksen mukaan jopa kolme viidestä pitää suurimman osan lomastaan avoimena, joten spontaanille matkailulle ja tekemiselle on tilaa. Vain joka kuudes suomalaisperhe oli kesäkuun alkaessa lyönyt lomasuunnitelmansa lukkoon. Arkistokuva

Usein järjestelmällisinä ja suunnitelmallisina pidetyt suomalaiset ovatkin lomakaudella yllättävän spontaaneja.Suomalaiset lomamatkalla -perhetutkimus selvitti, että reissuun lähdetään nopeallakin aikataululla, varsinkin, jos matka järjestyy edullisin kustannuksin.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman, tiedottaa Hämeen poliisi.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman.  Päijät-Hämeessä poliisi oli vuorokauden aikana 153 tehtävää ja Kanta-Hämeestä poliisi kirjasi 115 tehtävää.Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadulla perjantaina aamuyöllä ko

                 Teollisuusneuvos, itsekin yrittämisellä vaurastunut Jorma Terentjeff on ollut Lauri Salovaaralle merkittävät mentori. Terentjeff kehuu Salovaaran loputonta kykyä ideoida ja innostua asioista.                Kuva: Pekka Peura

Viidessäsadassa päivässä miljonääriksi ja miten se tehdään – sen tietää mediapersoona Lauri Salovaara, jonka matka miljonääriksi alkaa olla loppusuoralla.Helmikuussa 2017 hän julkisti uudenvuodenyönä saamansa hulluimmasta hulluimman idean.