Julkaistu: 14.06.2018 15:27
-
Päivitetty: 14.06.2018 18:04

Tammelan turvesuon palossa on loukkaantunut sammuttajia

Tammela. Rinnansuon turvetuotantoalueen palo on pysynyt hallinnassa ja palopesäkkeiden sammutustyöt ovat jatkuneet, tiedotti Kanta-Hämeen pelastuslaitos torstaina iltapäivällä.

Uusia palopesäkkeitä ei ole enää löytynyt metsäalueilta.

Sammutustöihin on osallistunut noin 60 pelastusajoneuvoa ja noin 150 sammuttajaa Kanta-Hämeen-, Varsinais-Suomen ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta.

Paikalla on myös ollut puolustusvoimien virka-apuryhmä, jonka vahvuus oli 30 henkilöä. Lisäksi sammutustöihin osallistui rajavartiolaitoksen sekä puolustusvoimien helikoptereita, Vapon henkilökuntaa ja turvetuotannon toiminnanharjoittajia traktorein ja sammutusperävaunuin.

 

Pitkään jatkuneissa sammutustöissä on myös loukkaantunut sammutushenkilöstöä. Yhden henkilön vammat ovat vaatineet yön yli kestävää sairaalahoitoa.

Palaneen alueen koko tarkentui torstaina 37 hehtaariin, joista metsäalueita noin 7 hehtaaria.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos jatkaa alueella jälkivartiointia ainakin huomiseen aamuun saakka. Vapo Oy jatkaa varsinaisen turvetuotantoalueen palopesäkkeiden sammutusta toistaiseksi. HÄSA

Päivitys 14.6. kello 18.04: paloalueen koko tarkentunut.

Kommentit

Turvepalon arvaamattomuus on kytevät pesäkkeet jotka muodostavat salakavalia onkaloita ja pettävät yllättäen ajoneuvon alla. Toivottavasti vuosikymmenten takaiset valitettavat suopalot ja turmat ovat olleet palokunnan koulutuksessa esillä niin Vapon kuin palokunnan henkilöstölle.
Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.

Larin-Kyöstin Seura on tänään juhannusaattona myöntänyt kansantanssiopettaja Marjo Paulorinne-Santalalle Larin-Kyöstin mitalin numero 48:n.Mitali myönnettiin Marjo Paulorinne-Santalalle tunnuksena kansantanssikulttuurin vaalijana, kehittäjänä ja opettajana Hämeenlinnassa lasten, nuorten ja aikuisten

                 Yötön yö ja puhdas luonto ovat matkailuvalttikortteja, joilla halutaan lisätä kesämatkailua Suomeen.                Kuva: Elias Lahtinen

Loputon valo ja vehreys houkuttelevat kesäisin turisteja Suomeen. Ero aiempaan on se, että nyt matkailijat haluavat kokea nämä tutut asiat kuten meikäläiset.– Live like a local on kasvava trendi maailmalla ja siihen on täälläkin tartuttu innokkaasti.

Tutkimuksen mukaan jopa kolme viidestä pitää suurimman osan lomastaan avoimena, joten spontaanille matkailulle ja tekemiselle on tilaa. Vain joka kuudes suomalaisperhe oli kesäkuun alkaessa lyönyt lomasuunnitelmansa lukkoon. Arkistokuva

Usein järjestelmällisinä ja suunnitelmallisina pidetyt suomalaiset ovatkin lomakaudella yllättävän spontaaneja.Suomalaiset lomamatkalla -perhetutkimus selvitti, että reissuun lähdetään nopeallakin aikataululla, varsinkin, jos matka järjestyy edullisin kustannuksin.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman, tiedottaa Hämeen poliisi.

Hämeen poliisin alueella torstai alkuilta ja -yö olivat suhteellisen vilkkaat, mutta sade rahoitti osaltaan keikkarintaman.  Päijät-Hämeessä poliisi oli vuorokauden aikana 153 tehtävää ja Kanta-Hämeestä poliisi kirjasi 115 tehtävää.Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksenkadulla perjantaina aamuyöllä ko

                 Teollisuusneuvos, itsekin yrittämisellä vaurastunut Jorma Terentjeff on ollut Lauri Salovaaralle merkittävät mentori. Terentjeff kehuu Salovaaran loputonta kykyä ideoida ja innostua asioista.                Kuva: Pekka Peura

Viidessäsadassa päivässä miljonääriksi ja miten se tehdään – sen tietää mediapersoona Lauri Salovaara, jonka matka miljonääriksi alkaa olla loppusuoralla.Helmikuussa 2017 hän julkisti uudenvuodenyönä saamansa hulluimmasta hulluimman idean.