Julkaistu: 18.06.2018 07:15

Mielipide: Häme on huono paikka yrittää?

  • Tyypillinen tilanne pienyritykselle: uuden tilan riemu tuo myös fyysistä työtä. Kantolassa olisi kyllä kuntosalikin ihan vieressä. Xin Zhong ja Valle Kulmala työn touhussa.
    Tyypillinen tilanne pienyritykselle: uuden tilan riemu tuo myös fyysistä työtä. Kantolassa olisi kyllä kuntosalikin ihan vieressä. Xin Zhong ja Valle Kulmala työn touhussa.

Otsikon mukainen ajatus on ollut mediassa esillä. Miksi? Siksi, että Häme sai maakuntia vertailevassa kyselyssä arvosanan 6+ parhaiden saadessa 7+. En pidä eroa kovin merkittävänä. 

Ei tehtäisi tästä nyt numeroa, kuunnellaan ennemmin yrittäjiä. Hämeenlinnassa on 1,2 % Suomen asukkaista ja 2,5 % Suomen yrityksistä. Yrittäjä äänestää helposti jaloillaan, ei tunnut uskottavalta, että he pysyisivät huonossa paikassa.

Muutin Hämeenlinnaan viime vuoden elokuussa. Vantaalainen lähiötalo sai vaihtua kaupungin keskustan kerrostaloon. Vantaalla ei ole keskustaa, Helsingin hinnat ovat käsittämättömät. Hämeenlinna tarjoaa kaiken mitä tarvitsee. Kävelyetäisyydellä.

Alkuperäinen tarkoitus oli pendelöidä töihin Helsinkiin. Onneksi järki voitti: voihan osan toiminoistamme sijoittaa Hämeenlinnaan.

Päädyimme Kantolan teollisuusalueelle entiseen Sotkan tehtaaseen. Edullista tilaa, kaikki toimii, loistavat ja ystävälliset palvelut.

Vielä kun resurssit riittäisivät toimistotiloihin päärakennuksessa. Sinne, villiviinien taakse, kelpaisi tuoda vierailijoita mistä päin maailmaa tahansa. Meidän asiakkaamme tulevat lähinnä Aasiasta.

Toki uutteran metsästyksen jälkeen tuollaisen tilan löytää pääkaupunkiseudultakin – kolme kertaa kalliimmalla neliövuokralla!

Yhteistyökumppanimme ovat Helsingissä, Salossa ja Tampereella. Hämeenlinna on mukavasti keskellä ja tänne pääsee taas jo junallakin – kiitos teille taistelijoille.

Mutta ei kaikki ole niin hyvää, ettei voisi parantaa: junalta ei pääsekään millään julkisella kulkuvälineellä Kantolaan. Hei Haloo: reitti Kantolaan on opastettu, mutta sinne pääsee vain omalla autolla! Näinkö tuetaan nuorten työllistymistä? Heillä ei useinkaan ole autoa.

Meillä on Hamkin rekrytointipalvelun kautta saatu erinomainen nuori insinööriopiskelija, joka tulee Valkeakoskelta Hämeenlinnaan onnikalla – sen jälkeen ainoa vaihtoehto on pyöräily tai kävely. Junalla Tampereelta tai Helsingistä tulevia kohtaa sama ongelma.

Pienellä typeryydellä tehdään 20 000 teollisuuskiinteistöneliön käyttö vaikeaksi. Saa täällä järkeäkin käyttää.

Nykyinen yritys Air0 oy on minulle seitsemäs itse (osa-)perustamani. Kun minulta pyydetään yrittäjäluentoa, kysyn, kumman tarinan haluatte kuulla: sen, johon kuuluu menestys vai sen, jossa ovat avioero, konkurssi ja infarkti.

Yrittäjälle kaikki on mahdollista, ihan itsestä riippumattomista syistäkin. Siksi yhteisön tuki on tärkeä. Siksi Kantola ja sen palvelut miellyttävät. Siksi on mukava jutella Linnan Kehitys oy:n kanssa.

Hämeenlinna on juuri sopivan kokoinen. Pienellä kirimisellä se on yrittäjäkaupunkina ihan ykkönen!

Markku Rajala
DI
Hämeenlinna

Rototec tekee parhaillaan Vanajanlinnan uuden maalämpöjärjestelmän poraustöitä, joiden yhteydessä 60 kaivoon tulee kaikkiaan parisenkymmentä kilometriä teräksistä suojaputkea. Kuva: Pekka Rautiainen

Vanajanlinnan lämmitysjärjestelmän uudistamistyöt ovat täydessä vauhdissa.Päärakennukseen pihapiiriin porataan heinäkuun aikana kolmisenkymmentä geoenergia- eli maalämpökaivoa, joista jokainen on noin 300 metriä syvä.

Suomalainen moderniin tangoon erikoistunut yhtye Nuevo Quinteto Otra Vez ja argentiinalainen tangolaulaja Martin Alvarado ovat pitäneet yhtä jo vuosia.Heinä-elokuun vaihteessa Alvarado ja yhtye kiertävät Suomea yhdeksän paikkakunnan "Tähdet meren yllä" -kiertueella, joka tulee sekä Hämeenlinnaan ett

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi maanantaina ehdollisen vankeustuomion 23-vuotiaalle miehelle lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.Oikeuden antaman julkisen selosteen mukaan mies oli ollut sukupuoliyhteydessä 14-vuotiaan tytön kanssa tämän vuoden huhtikuussa.Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta kahd

Osuuskauppa Hämeenmaa suunnittelee aloittavansa verkkoruokakaupan ja siihen liittyvän kotiinkuljetuspalvelun kokeilemisen Hämeenlinnassa.Toimitusjohtaja Olli Vormiston mukaan kokeilu aloitetaan mahdollisesti ensi syksyn tai talven aikana.Verkkokaupan osuus ruokakaupasta on toistaiseksi ollut hyvin p