Julkaistu: 16.07.2018 22:32
-
Päivitetty: 17.07.2018 09:11

Tutkiiko poliisi somessa levinnyttä vihjettä?

Facebookissa jaetun päivityksen mukaan joukko ulkomaalaistaustaisia miehiä kokeili 11.7. Vuorentakana rivitaloyhtiön ovia murtotarkoituksissa. Päivityksen mukaan poliisi kehotti varoittamaan tapauksesta ja jakamaan Facebook-päivitystä.

Hämeen poliisin viestintäpäällikkö Maritta Roslakka: tutkiiko poliisi tapausta?

– Tapauksesta ei ole kirjattu rikosilmoitusta. Poliisi on käynyt tapahtuma-aikaan paikalla, mutta ei ole nähnyt tai löytänyt mitään. Muitakaan vastaavia ilmoituksia ei ole tullut.

Onko poliisi kehottanut kertomaan ja jakamaan tietoa Facebookissa?

– Ilmeisesti tilannekeskuksen päivystäjä on sanonut soittajalle, että kannattaa varoitella lähipiiriä. En tiedä tarkkaan mitä päivityksen tekijälle on sanottu, mutta suurempaa varoituskampanjaa ei ole pyydetty eikä poliisi virallisesti ole tiedottanut asiasta. Vastaavista tapahtumista poliisilla ei ole tietoa, eikä tällaisesta joukkiosta ole tietoa.

Ei siis pidä paikkaansa, että poliisi olisi aiemminkin etsinyt kuvausta vastaavaa joukkiota?

– Ei ainakaan tietojen mukaan. Soittaja on saattanut tulkita poliisin sanomisia, mutta rikosilmoituksia vastaavista tapauksista ei ole kirjattu.

Kehottaako poliisi jakamaan tietoja sosiaalisessa mediassa?

– Mieluiten teemme itse päivityksen sosiaaliseen mediaan, jos haluamme että sitä jaetaan. Yleensä teemme itse tiedotteen ja pyydämme jakamaan sitä. Kannattaa suhtautua varauksella, jos kerrotaan, että poliisi on pyytänyt tekemään jotain. Harvoin ihmiset esiintyvät poliisin nimissä ja tämä ihminen on varmaan hyvää hyvyyttään ajatellut, että kannattaa varoittaa muita alueen asukkaita. Hän on saattanut hieman ylitulkita kehotusta varovaisuuteen. HÄSA

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.

Kalvola-seuran puheenjohtaja Veikko Rantanen on loistava tarinankertoja. Hän on kerännyt seudun ihmisiltä kauhu- ja kummitustarinoita, joiden kertomiselle ei ole otollisemman nimistä paikkaa kuin Murhalampi. Myös Murhalammen nimellä on oma tarinansa, joka ajoittuu Isonvihan aikaan. Kuva: Esko Tuovinen

Kalvolassa eli 1900-luvun vaihteessa Iso-Otto. Paikkakunnan persoona, monitaitava mies. Yhteen aikaan hän toimi haudankaivajana, mutta lämpimän kesän takia työpäivät olivat uuvuttavia. Niinpä hän päätti kaivaa hautoja yöllä.Kylän pojat saivat loistoidean.

Kuvassa näyttelijät Ria Kataja ja Hanna Vahtikari. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri löi tänä vuonna aiemmat katsojaennätyksensä Juha Tapion hitteihin perustuvalla Kaksi puuta -esityksellään.Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama ja Kanervan ohjaama romanttinen komedia keräsi kesän aikana 20 700 katsojaa.