Julkaistu: 17.07.2018 10:31

Hauhon henkirikoksesta epäillyt yhä vangittuina

  •  Kuva: Silja Viitala
    Kuva: Silja Viitala

Hauholta heinäkuun alussa löydetyn vainajan tapaus on varmistunut henkirikokseksi.

Sunnuntaina 1.7. kadonneeksi ilmoitettu henkilö löydettiin samana päivänä kuolleena hauholaisen metsäautotien läheisyydestä. Tutkinnan edetessä poliisi otti kiinni kaksi henkilöä, joita on kuultu epäiltynä tappoon.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus vangitsi henkilöt perjantaina 6. heinäkuuta henkirikoksesta epäiltyinä. Tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Marko Mäkinen Hämeen poliisista kertoo, että epäillyt ovat edelleen vangittuina.

Sekä vainaja että epäillyt ovat kantahämäläisiä.

Poliisi pyysi tapaukseen liittyen yleisövihjeitä Nissan-merkkisen henkilöauton liikkeistä ja olinpaikasta, ja auto löydettiinkin pian pyynnön jälkeen. Rikoskomisario Mäkisen mukaan poliisi on saanut autosta ne tiedot, joita haluttiinkin, eikä uusia vihjeitä enää tarvita.

– Tutkinta on edistynyt ihan hyvin tässä vaiheessa, ja lopputulema alkaa olla aika selvä. Toki teknisen tutkinnan tuloksia on vielä tutkimatta, ja niitä sovitellaan sitten taktisen puolen kanssa yhteen, Mäkinen kommentoi.

Hämeen poliisi tiedottaa tapauksen tutkinnan etenemisestä tarkemmin loppuviikosta. HäSa

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.

Kalvola-seuran puheenjohtaja Veikko Rantanen on loistava tarinankertoja. Hän on kerännyt seudun ihmisiltä kauhu- ja kummitustarinoita, joiden kertomiselle ei ole otollisemman nimistä paikkaa kuin Murhalampi. Myös Murhalammen nimellä on oma tarinansa, joka ajoittuu Isonvihan aikaan. Kuva: Esko Tuovinen

Kalvolassa eli 1900-luvun vaihteessa Iso-Otto. Paikkakunnan persoona, monitaitava mies. Yhteen aikaan hän toimi haudankaivajana, mutta lämpimän kesän takia työpäivät olivat uuvuttavia. Niinpä hän päätti kaivaa hautoja yöllä.Kylän pojat saivat loistoidean.

Kuvassa näyttelijät Ria Kataja ja Hanna Vahtikari. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri löi tänä vuonna aiemmat katsojaennätyksensä Juha Tapion hitteihin perustuvalla Kaksi puuta -esityksellään.Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama ja Kanervan ohjaama romanttinen komedia keräsi kesän aikana 20 700 katsojaa.