Julkaistu: 18.07.2018 22:27

Hurja takaa-ajo Hattulasta Hämeenlinnaan

Hattula. Poliisipartio havaitsi torstaiaamuna Hattulantiellä rekisteröimättömän moottoripyörän. Pyörän kuljettaja lähti kiihdyttämään kovalla vauhdilla poliisia karkuun. Kuljettaja ajoi pakomatkansa aikana huomattavaa ylinopeutta esimerkiksi Parolassa Merventiellä, jossa hänen vauhtinsa oli jopa 120 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajo kesti kymmeniä minuutteja, ja kuljettaja käytti sen aikana kevyen liikenteen väyliä ja viheralueita. Lopulta moottoripyörästä loppui bensiini Penttiläntiellä. Kuljettaja hylkäsi moottoripyörän ja jatkoi pakoaan jalkaisin. Poliisi tavoitti kuljettajan pienen juoksukilpailun jälkeen pellolta.

Moottoripyörä oli anastettu. Kuljettaja oli päihtyneen oloinen, eikä hänellä ollut vaadittavaa ajo-oikeutta.

Tekoa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. HÄSA

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.

Kalvola-seuran puheenjohtaja Veikko Rantanen on loistava tarinankertoja. Hän on kerännyt seudun ihmisiltä kauhu- ja kummitustarinoita, joiden kertomiselle ei ole otollisemman nimistä paikkaa kuin Murhalampi. Myös Murhalammen nimellä on oma tarinansa, joka ajoittuu Isonvihan aikaan. Kuva: Esko Tuovinen

Kalvolassa eli 1900-luvun vaihteessa Iso-Otto. Paikkakunnan persoona, monitaitava mies. Yhteen aikaan hän toimi haudankaivajana, mutta lämpimän kesän takia työpäivät olivat uuvuttavia. Niinpä hän päätti kaivaa hautoja yöllä.Kylän pojat saivat loistoidean.

Kuvassa näyttelijät Ria Kataja ja Hanna Vahtikari. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri löi tänä vuonna aiemmat katsojaennätyksensä Juha Tapion hitteihin perustuvalla Kaksi puuta -esityksellään.Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama ja Kanervan ohjaama romanttinen komedia keräsi kesän aikana 20 700 katsojaa.