Julkaistu: 19.07.2018 22:31

Tapahtumapuiston infra ei tarvitse investointia

  • Kantolassa ei ollut toimintaa torstaina aamupäivällä. Kuva: Tomi Vesaharju
    Kantolassa ei ollut toimintaa torstaina aamupäivällä. Kuva: Tomi Vesaharju

Kantolan tapahtumapuiston perusinfrastruktuuri ei kaipaa Linnan Kehitys oy:n toimitusjohtajan Mervi Käen mukaan uusia investointeja.

Käki toteaa sen sijaan, että Kantolanniemen saavutettavuutta pitäisi parantaa. Hänen mukaansa teiden kunto alueella on kehno ja valaistus himmeä.

Tulevaisuudessa Käki toivoo, että valtateiden varrelle saataisiin myös opasteet tapahtumapuistoon.

Keskustelu Kantolan mahdollisista investointitarpeista otti tuulta alleen Hämeen Sanomien (15.7.) jutun jälkeen. Jutussa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio mainitsi, että Kantolaan tulisi investoida lisää, jos tapahtumia alettaisiin siirtää sinne Linnanpuistosta.

Käen mukaan Kantolanniemen investoinneista on käyty keskustelua kaupungin päätöksenteossa.

– Investoinneista käydään jatkuvaa keskustelua. Kun maankäyttöä suunnitellaan, niin pienetkään investoinnit eivät ole halpaa lystiä. Virkamiehet ja poliitikot priorisoivat investointitarpeita, niin demokraattinen päätöksenteko toimii, Käki sanoo.

Kantolan verkkosivujen tapahtumakalenteri näyttää tyhjältä kesä- ja heinäkuun aikana. Seuraava iso tapahtuma puistossa on Linnacruising elokuussa. Linnanpuistossa sen sijaan tapahtumia on liki jokaisena viikonloppuna.

Linnanpuiston vuokrataksa on 250 euroa tapahtumapäivältä. Käki myöntää, että Kantolassa se on korkeampi, mutta ei kerro hinnoista vedoten liikesalaisuuteen.

Hinnoittelussa on kuitenkin kolme eri kategoriaa, joista kallein on kaupalliset tapahtumat. Kaikille avoimista tapahtumista ei peritä vuokraa.

Käki ei koe, että Linnanpuiston edullisempi taksa olisi syy siihen, miksi siellä on enemmän tapahtumia kuin Kantolassa.

– Eihän hinnoittelu ole kuitenkaan kuin yksi vaikuttava tekijä, kun asiakkaat valitsevat paikkaa tapahtumille. Monille Linnanpuiston miljöö on suuri osa valintaa.

Janne Hallenbergin mielipidekirjoituksessa (HäSa 17.7.) väläytettiin ajatusta siirtää kaupalliset tapahtumat Kantolaan ja ilmaistapahtumat Linnanpuistoon.

Käki epäilee kuitenkin sen mahdollisuutta, sillä kaupunki ei voi päättää mihin järjestäjät menevät, jos tapahtumapaikka ei sovi heidän tarpeilleen.

– Hämeenlinnan vahvuus on se, että pystymme tarjoamaan erilaisia paikkoja tapahtumille. Ainoa tapa miten tapahtumat saadaan pysymään kaupungissa, on järjestäjien tyytyväisyys, ei määrääminen tai pakottaminen, Käki sanoo.

Mellakka-festivaaleja perjantaina ja lauantaina järjestävän Westside Eventsin promoottori Tom Kangas kertoo, että he kävivät tutustumassa myös Kantolaan, kun tapahtumaa suunniteltiin.

– Kyllä Kantola on meille vielä aivan liian suuri. Se että tämän kokoiselle festarille aidataan pieni alue isolta kentältä, ei ole kovin nätin näköistä, Kangas sanoo.

Kankaan mukaan Kantolasta ei käyty enempää keskusteluja tai vastaanotettu tarjouspyyntöjä.

Festivaalijärjestäjä on ollut Linnanpuistoon muuten tyytyväinen, mutta leirintäalueen kanssa viranomaiset ovat olleet tiukkoja. Aluetta varten tarvitaan kahdeksan järjestyksenvalvojaa, ja siellä ei kaupungilta tulleen linjauksen mukaan saa nauttia alkoholia.

– Linnanpuiston suhteen on oltu aika tarkkoja. En tiedä olisiko näin tarkkoja linjauksia ollut, jos olisimme järjestäneet tapahtuman Kantolassa. HÄSA

Kommentit

Siis linnanpuiston roskaaminen ja asukkaille aiheutetut häiriöt maksatetaan kaupunkilaisilla? Kantolan miljoonapuisto maksatettiin kaupunkilaisilla eikä edes velvoiteta tapahtumia siirtymään vartavasten suunnitellulle alueelle. Turha selitellä, että tiet ovat huonossa kunnossa ja se, ettei tapahtumapuisto ole keskellä kaupunkia! Ei se tapahtumapuisto sijainti ole muuttunut, kyllä se on sama kuin rakennettaessa ja onhan siinä Vanajan rannan tuntumaan tullut pala italialaista Pisan kaupunkia vinoine rakennuksineen.

Hämeenlinnassa on sovittu järjestettäväksi +50-vuotiaiden tanssi-iltoja kerran kuussa.Tanssit pidetään Emilia Klubi -ravintolassa, jossa ensimmäiset tanssit pidettiin viime toukokuussa.Nyt kesän jälkeen ensimmäinen tanssi-ilta on perjantaina 17.8.Vuoden loput yli 50-vuotiaiden tanssit ovat 14.9,  19

Mies tuomittiin pakottamisen ja niskoittelun lisäksi ampuma-aserikoksesta, sillä hänen kotoaan löytyi kuuteen eri aseeseen sopivia patruunoita sekä sarjatuliaseen lipas. Asunnosta löytyi myös pieniä määriä amfetamiinia, metamfetamiinia, marihuanaa ja diapam-tabletteja.

Keski-ikäinen mies esitteli lääkärille käsiasetta ja vaati mieleistään lääkereseptiä Jukolan terveysasemallla viime vuoden marraskuussa.Reseptiä vaatinut mies sai viime huhtikuussa 60 päivän ehdollisen vankeustuomion muun muassa pakottamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.