Julkaistu: 08.08.2018 22:10
-
Päivitetty: 09.08.2018 11:08

Perjantaina pääsee autolla leffaan

  • Linnacruising järjestetään jo 16. kertaa. Pari vuotta sitten Anu Simola poseerasi autotapahtumassa Ahvenistolla. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto.
    Linnacruising järjestetään jo 16. kertaa. Pari vuotta sitten Anu Simola poseerasi autotapahtumassa Ahvenistolla. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto.

Harrasteautoista ja -moottoripyöristä kiinnostuneiden tapahtuma Linnacruising järjestetään Hämeenlinnassa Kantolan tapahtumapuistossa perjantaista sunnuntaihin 10.–12.8.

Kyseessä on 16:s Linnacruising. Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa kolmepäiväisenä. Myös paikka, Kantola, on uusi.

 

Näkyvä osa Linnacruisingia on lauantain yhteisajelu, joka alkaa kello 17. Reitin pituus on noin 30 kilometriä. Ajelu on aiempina vuosina kerännyt perinteisesti katujen varsiin runsaasti ihmisiä seuraamaan autokulkuetta.

– On varmaan hyvinkin realistista odottaa, että tuhat autoa siihen letkaan liittyy. Viime vuonna autoja Ahveniston moottoriradalla oli noin 1400, mutta ne kaikki eivät osallistuneet yhteisajeluun, Linnacruisingin viestinnästä vastaava Johanna Yli-Risku kertoo.

– Kannattaa huomioida, että reitti on tänä vuonna liki sama kuin viimeksi, mutta se ajetaan nyt vastapäivään.

Lauantaina Vanajavedellä järjestetään Linnacruisingin formulavenenäytöksiä, jotka vaikuttavat myös tapahtuma-alueen vesiliikenteeseen.

Lauantain tapahtumiin kuuluu myös autojen kuminpolttokisa.

 

Ohjelmassa on kiiltävien autojen lisäksi myös muuta. Live-musiikkia esittää kaikkiaan 13 bändiä.

Perjantai-iltana Kantolan tapahtumapuistossa esitetään drive-in-elokuvana Rumble.Vuonna 2002 valmistuneessa suomalaisessa road moviessa ikääntyvät teddyrokkarit matkustavat kesäisissä maisemissa vuoden 1960 avo-Cadillacilla.

Rumblea tähdittävät Tommi Korpela, Vesa-Matti Loiri, Jari Nissinen ja Jari Pehkonen.

– Halusin järjestää uniikin kokemuksen, koska tämä on aika harvinaista herkkua Suomessa, Yli-Risku kertoo.

 

Elokuva näytetään tapahtuma-alueelle tuotavasta skriinirekasta, jonka näyttöala on laajuudeltaan 44 metriä.

– Tapahtumapuisto tarjoaa erittäin hyvän mahdollisuuden tähän. Autoja sinne mahtuu aika reilusti.

Lippuja elokuvanäytökseen voi ostaa etukäteen Linnacruisingin verkkosivujen kautta.

Lisäksi Kantolassa on viikonloppuna tarjolla palveluita torialueella, ruokakadulla ja ohjelmateltassa. Sunnuntaina siellä pidetään takakonttikirppis. HäSa

Katkaisee vesiliikennettä lauantaina

Linnacruising-harrasteajoneuvotapahtuman yhteydessä järjestetään lauantaina 11.8.F2- ja F4-veneiden näytösajoja kello 12–17 välisenä aikana.

Vesiliikenne tapahtuma-alueella (välillä Hopeaseppien silta ja Vt 10 silta) tullaan katkaisemaan tapahtumapäivänä kolmesti liikenneviraston puoltamalla lausunnolla seuraavan aikataulun mukaisesti: kello 12.00–12.20, 13.30–13.50 ja 15.30–15.50.

Veneilijöitä pyydetään ottamaan edellä mainitut ajankohdat huomioon liikkeelle lähdettäessä.

Lisätietoa aiheesta www.linnacruising .com ja info@linnacruising.com.

 

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Sari Raution elämässä on aina ollut paljon läheisiä ihmisiä ja tukiverkkoja. Nytkin hänen talossaan asuu kolme sukupolvea, kun äiti muutti paritalon toiseen päähän. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on tottunut siihen, että elämässä tehdään paljon asioita ja että umpikujia ei ole. Elämäntapa juurtui häneen jo lapsuudenkodissa Pohjois-Suomessa.Oli sinänsä tragedia, että Raution äiti jäi nuorena leskeksi kahden lapsen kanssa.

Tero Suntialan ja Heidi Mehtovuoren maitotilan laidunnusalue on perinneympäristö. He saivat alueen ylläpitoon 1200 euron tuen sähkönsiirtoyhtiö Fingridiltä, jonka voimajohto kulkee sen yli. Kuva: Esko Tuovinen

Maanomistajat voivat nykyään saada perinneympäristönsä hoitoon Fingrid oyj:ltä rahallista tukea, mikäli heidän maillaan on yhtiön rakentama voimajohto.Perinneympäristö on perinteisten elinkeino- ja maankäyttötapojen muovaama luontotyyppi, jolla esiintyy uhanalaisia lajeja.

Kalvola-seuran puheenjohtaja Veikko Rantanen on loistava tarinankertoja. Hän on kerännyt seudun ihmisiltä kauhu- ja kummitustarinoita, joiden kertomiselle ei ole otollisemman nimistä paikkaa kuin Murhalampi. Myös Murhalammen nimellä on oma tarinansa, joka ajoittuu Isonvihan aikaan. Kuva: Esko Tuovinen

Kalvolassa eli 1900-luvun vaihteessa Iso-Otto. Paikkakunnan persoona, monitaitava mies. Yhteen aikaan hän toimi haudankaivajana, mutta lämpimän kesän takia työpäivät olivat uuvuttavia. Niinpä hän päätti kaivaa hautoja yöllä.Kylän pojat saivat loistoidean.

Kuvassa näyttelijät Ria Kataja ja Hanna Vahtikari. Kuva: Esko Tuovinen

Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri löi tänä vuonna aiemmat katsojaennätyksensä Juha Tapion hitteihin perustuvalla Kaksi puuta -esityksellään.Otto Kanervan ja Osku Valveen kirjoittama ja Kanervan ohjaama romanttinen komedia keräsi kesän aikana 20 700 katsojaa.